Stoiximan Super League

Και τώρα... ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός, ανεβασμένος ψυχολογικά από το πέρασμα στην Τούμπα και αποφασισμένος να μείνει στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Η ΑΕΚ προερχόμενη από νίκη αλλά επιβαρυμένη ψυχολογικά από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Την Παρασκευή (21.00 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6/ www.sport-fm.gr) στο Καραϊσκάκη κοντράρονται σε ένα ντέρμπι, που ανοίγει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και φιλοδοξεί να ζεστάνει αρκετά την παγωμένη ατμόσφαιρα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο Ολυμπιακός, ανεβασμένος ψυχολογικά από το πέρασμα στην Τούμπα και αποφασισμένος να μείνει στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Η ΑΕΚ προερχόμενη από νίκη αλλά επιβαρυμένη ψυχολογικά από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Την Παρασκευή (21.00 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6/ www.sport-fm.gr) στο Καραϊσκάκη κοντράρονται σε ένα ντέρμπι, που ανοίγει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και φιλοδοξεί να ζεστάνει αρκετά την παγωμένη ατμόσφαιρα λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Και πώς να μην είναι ανεβασμένος ο Ολυμπιακός… Προέρχεται από μια μεγάλη νίκη που έφερε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό να πέφτει στους δύο βαθμούς.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει, έχει τον Καζίμ Ρίτσαρντς περισσότερο έτοιμο σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, τον Τζεμπούρ να έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του και τον Μιραλάς να έχει επιστρέψει στις εμφανίσεις που υποχρέωσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη άρον-άρον να τον κλείσει από την Σεντ Ετιέν.

Ανεβασμένοι και οι οπαδοί που μπορεί να μην έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια αλλά ο αριθμός τους θα είναι υπεραρκετός για να ζεστάνει και πολύ μάλιστα, την παγωμένη ατμόσφαιρας που θα επικρατεί στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να κοιτά στο ρόστερ και να μην ξέρει ποιον να πρωτο-διαλέξει για ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη και θα έχει αμέτρητο πάθος.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, λοιπόν, οι μπαρουτοκαπνισμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στην 11άδα.

Έτσι ο Τοροσίδης αναμένεται να παίξει και πάλι βασικός, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και με τον Χολέμπας. Στα δύο άκρα της άμυνας. Στην εστία ο Μέγιερι και στο κέντρο της οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ.

Στον άξονα το δίδυμο Ορμπάιθ, Μανιάτης, έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει όπως και στην Τούμπα, έναντι οποιοδήποτε άλλου διδύμου μπορεί να παίξει. Ακόμη και να υπάρξει αλλαγή, αυτή μάλλον θα …αφορά τον Ορμπάιθ, καθώς η συμμετοχή του Μανιάτη είναι δεδομένη.

Μπροστά τους, προπονήθηκε και θα ξεκινήσει ο Ιμπαγάσα. Με μπροστά του μια σύνθεση που έχει δουλέξει αρκετές φορές καλά. Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ.

Ο Καζίμ πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δείχνει να προτιμά τον συμπατριώτη του, ο οποίος έχει εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια.

Η 18μελής αποστολή: Μέγερι, Κάρολ, Μοδέστο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φουστέρ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζεμπούρ.


ΑΕΚ

Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συμπεριλήφθηκαν οι Μανωλάς, Δέλλας και Μάκος. Οι τρεις ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και πλέον τίθενται στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου που τους είδε με ανακούφιση να βγάζουν ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης. Σιαλμάς: «Θέλω πολύ να σκοράρω στο ντέρμπι».

Ο Νίκος Κωστένογλου μετά το τέλος της προπόνησης στα Σπάτα ανακοίνωσε την αποστολή για το μεγάλο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» και αποφάσισε να συμπεριλάβει 22 ποδοσφαιριστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Κώστας Μανωλάς, Τραϊανός Δέλλας και Γρηγόρης Μάκος, γεγονός που λίγο-πολύ καθορίζει και την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Ο Έλληνας προπονητής προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και γι’ αυτό πιθανότατα να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Αραμπατζής με τους Μανωλά, Δέλλα στο κέντρο της άμυνας και τους Κοντοέ, Καράμπελα στα άκρα. Η τριάδα του κέντρου θα αποτελείται από τους Μάκο, Καφέ και Βάργκας, ενώ κοντά στον Νίκο Λυμπερόπουλο αναμένεται να αγωνιστούν οι Μπέλεκ και Λεονάρντο, με τον Δημήτρη Σιαλμά να διεκδικεί και αυτός μια θέση.

Αναλυτικά η αποστολή: Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.

Ο Παναγιώτης Λαγός έκανε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, ενώ ο Νίκος Γεωργέας, ο Νίκος Εγγλέζου και ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, ενώ ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν συνέχισε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x