Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Χαλκιάς της ντροπής έφερε «διπλό» για τον ΠΑΟΚ

Το ότι θα χρειάζονταν περισσότεροι από ένας για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, δεν αποτελούσε πρόβλεψη ενός γκουρού του ποδοσφαίρου. Προφανώς θα έπρεπε να συμβάλλουν αρκετοί προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε μια καθαρή νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, που όσα κι αν είναι τα προβλήματά του, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι, πριν τη σέντρα, βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το ότι θα χρειάζονταν περισσότεροι από ένας για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, δεν αποτελούσε πρόβλεψη ενός γκουρού του ποδοσφαίρου.

Προφανώς θα έπρεπε να συμβάλλουν αρκετοί προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε μια καθαρή νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, που όσα κι αν είναι τα προβλήματά του, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι, πριν τη σέντρα, βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι ο Κώστας Χαλκιάς θα έβαζε φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του, ως πρωταγωνιστής μιας νίκης του ΠΑΟΚ, απέναντι στον -μέχρι χθες- πρωτοπόρο ΠΑΟ. Είναι ένα πρόσωπο που έχει τεθεί στο περιθώριο κι αν δεν υπήρχε η θλάση του Κρέσιτς και ο τραυματισμός του Γλύκου, δεν θα είχε καν ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα, αλλά, θα παρακολουθούσε το παιχνίδι από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό είναι ίσως ένα στοιχείο από το οποίο θα πρέπει να διδαχθούμε πολλά. Και κυρίως να μην απαξιώνουμε άνευ λόγου και αιτίας, ανθρώπους που έχουν την εμπειρία να σταθούν σε αναμετρήσεις σαν αυτή στο ΟΑΚΑ και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη του δικεφάλου.

Δεν γνωρίζω αν ο Χαλκιάς θα χρησιμοποιήσει τη εξαιρετική του εμφάνιση, με τις δύο καθοριστικές του επεμβάσεις και την απόκρουση στο πέναλτι για να απαντήσει σε όλους αυτούς που -καιρό τώρα- τον έχουν βάλει στη γωνία και τον σφυροκοπούν, ακόμη κι όσο δεν αγωνίζεται, αλλά, μου φαίνεται, ότι έχει βρει τον τρόπο να μας πείσει ότι δεν είναι τελειωμένος. Κι αν είναι η τελευταία του χρονιά στον ΠΑΟΚ, οι τελευταίες του συμμετοχές μέχρι το καλοκαίρι της αποχώρησής του από την Τούμπα, όπως και να έχει, θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι, αν τυχόν του δοθεί η ευκαιρία από τον Μπόλονι και τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα, μετά από το πρώτο μέρος, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι βέβαια ότι αρκετοί σκέφτηκαν ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ εξέλιξε την τακτική του και διαπιστώνοντας ότι ο αντίπαλος είναι ρηχός στο παιχνίδι ρου, εκμεταλλεύτηκε μερικές από τις αδυναμίες του για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Δεν ήθελε πολύ για να σημειώσει γκολ και τελικά να φτάσει σε μια καθαρή νίκη, αφού προηγουμένως, τα ελάχιστα λάθη της άμυνάς του, τα διόρθωνε ο Χαλκιάς.

Με την εικόνα που αποκομίσαμε, θα ήταν τουλάχιστο ανόητο να συζητήσουμε για τα πλέι-οφ κι αν ο ΠΑΟΚ έχει πλέον πάρει τον αέρα του ΠΑΟ, ενόψει των αναμετρήσεων που θα καθορίσουν τη δεύτερη καλύτερη θέση της βαθμολογίας.
Θα είναι μάλλον διαφορετικός ο ΠΑΟ και διαφορετικό το κίνητρο.

Υ.Γ. Πέναλτι για γέλια από τον Βοσκάκη στη δήθεν ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Γκαρσία. Εκτέθηκε ο διαιτητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x