Γιώργος Ζαχαριάδης

Ένας θησαυρός για τον ΠΑΟΚ η ήττα από τον ΠΑΣ

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τον κόπο τους, δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να εκτίθενται στην έδρα τους και δεν υπάρχει κανείς να τους τραβήξει το αυτί. Γιατί επιτέλους κάποιος θα πρέπει να τους βάλει πόστα, να τους εξηγήσεις ότι είναι καιρός να νικήσουν εντός έδρας και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στα πλέι- οφ.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τον κόπο τους, δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να εκτίθενται στην έδρα τους και δεν υπάρχει κανείς να τους τραβήξει το αυτί.

Γιατί επιτέλους κάποιος θα πρέπει να τους βάλει πόστα, να τους εξηγήσεις ότι είναι καιρός να νικήσουν εντός έδρας και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στα πλέι- οφ.

Και πολύ περισσότερο, να προετοιμάσουν το έδαφος για εκείνο τον περιβόητο στόχο της δεύτερης θέσης στην τελική κατάταξη, για τον οποίο ακούμε να μιλούν συνεχώς, αλλά, προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν τον αξίζουν…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που θα οδηγήσει η διαδικασία των πλέι-οφ, ωστόσο, η αφετηρία δεν είναι σε καμία περίπτωση ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις εντός έδρας αναμετρήσεις κι από τις οποίες θα έπρεπε να είχε μαζέψει αρκετούς βαθμούς.

Η εικόνα της ομάδας δείχνει προβληματική από τη στιγμή που λείπει ο Γκαρσία. Ακόμη κι όταν ο Ουρουγουανός δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, έτσι όπως έχει δείξει τελευταία (και θα το θεωρήσουμε λογικό μετά από μια γεμάτη χρονιά), δεν παύει να αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που θα δέσει το κέντρο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πολλές καλές στιγμές. Η απουσία είναι πάντα αισθητή και ο Λαζάρ, που ήταν μόνος του εναντίον όλων, χωρίς στηρίγματα για να οργανώσει, δεν έφτασε. Μοιραία το παιχνίδι έγινε από τις πτέρυγες, στο μεγαλύτερο βαθμό και αυτό εξυπηρέτησε περισσότερο τον ΠΑΣ και τα αμυντικά του πλάνα.

Η ουσία βρίσκεται κάπου αλλού: για πόσο ακόμη ο ΠΑΟΚ θα στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές σαν τον Γκαρσία; Αν σηκώσουμε το βλέμμα μας και κοιτάξουμε το μέλλον, αλίμονο αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση κι όσοι τρίβουν τα χέρια τους για την παραμονή του αγαπημένου Πάμπλο, καλά θα κάνουν να σκεφτούν ότι θα πρέπει να τον προστατέψουν χωρίς να τον ξεζουμίζουν με πενήντα αγώνες τη σεζόν.

Τελικά, κάτι τέτοιες εικόνες, με τον ΠΑΟΚ να μένει χωρίς βαθμούς μετά από αγώνα στην έδρα του και με ομάδες σαν τον ΠΑΣ, είναι καλό να αποκωδικοποιούνται και να γίνονται οδηγός για το μέλλον και να μην χρησιμεύουν μόνον για τον αμέσως επόμενο αντίπαλο. Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος εκεί στον ΠΑΟΚ που κρατά σημειώσεις για όσα συμβαίνουν σε αναμετρήσεις σαν αυτή με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, είναι βέβαιο ότι έχει στα χέρια του έναν θησαυρό, πιο σημαντικό από τις μεταγραφές που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Πρόκειται για θησαυρό που θα μπορούσε να καθοδηγήσει μια σοβαρή ομάδα με σίγουρα βήματα σε καλύτερες μέρες κι ας φείδεται χρημάτων. Δεν είναι τα χρήματα το παν… Είναι το μέσο. Χρειάζεται η βαθιά γνώση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x