Ελλάδα

Σε ρυθμούς προπόνησης

Ούτε κατά διάνοια δυσκολεύτηκε κόντρα στο Μαρούσι ο Ίκαρος. Οι Καλλιθεάτες επικράτησαν με 104-79 του αντιπάλου τους στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ και «έκλεισαν» με «γλυκό» τρόπο τη χρονιά. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» των πολλών προβλημάτων έχουν «αποχαιρετήσει» από καιρό την κατηγορία.

Ούτε κατά διάνοια δυσκολεύτηκε κόντρα στο Μαρούσι ο Ίκαρος. Οι Καλλιθεάτες επικράτησαν με 104-79 του αντιπάλου τους στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ και «έκλεισαν» με «γλυκό» τρόπο τη χρονιά. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» των πολλών προβλημάτων έχουν «αποχαιρετήσει» από καιρό την κατηγορία. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου απέκτησαν από νωρίς μια διψήφια διαφορά και την αύξαναν συνεχώς, μην έχοντας αντίσταση, φτάνοντας μέχρι το +27.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σκορδίλης με 19 και Καράμπουλας με 17 πόντους, ενώ για την ομάδα του Νίκου Λινάρδου κορυφαίος ήταν ο Νικολαΐδης με 28 πόντους.

Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να σημειώσουν το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, όμως, στη συνέχεια, ένα σερί 9-0 των φιλοξενούμενων έφερε το +7 για τον Ίκαρο, χάρη στην ευστοχία των ξένων παικτών του. Οι Λιούμπιτσιτς και Μπέινς έφεραν το +11 για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, με τον Πολυτάρχου να τη φέρνει στο +14 και τους Καλλιθεάτες να έχουν την υπεροχή σε ριμπάουντ και ασίστ. Ο Σκορδίλης έκανε το 7-25, με τον Δεμερτζή να «κλείνει» την πρώτη περίοδο στο -16.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 14 και 17 πόντων για τους παίκτες του Ικάρου, με τον Καράμπουλα να έχει πάρει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Πολυτάρχου, με τη διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα, παρά τις προσπάθειες του Νικολαΐδη που πάλευε μόνος του στην απέναντι πλευρά και ήταν ο μοναδικός που είχε φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων και την έριξε προσωρινά στους 12. Η σαφής υπεροχή σε ριμπάουντ, ασίστ και τάπες ήταν αρκετά για να φέρουν τη διαφορά για τον Ίκαρο, με πρωταγωνιστή τον Πολυτάρχου. Έτσι, το 23-39 στο τελευταίο λεπτό έγινε 27-49, με ένα επιμέρους σκορ 10-4 για τους φιλοξενούμενους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η διαφορά έφτασε στο +27 για τον Ίκαρο και για αρκετό διάστημα αυτή κυμαινόταν μεταξύ +21 και +23, χάρη στους Πολυτάρχου και Καράμπουλα, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τον χρόνο συμμετοχής που τους έδωσε ο Σκουρτόπουλος. Ο Λιούμπιτσιτς βοηθούσε τους δυο Έλληνες συμπαίκτες του, την ώρα που ο Σακελλαρίου είχε αναλάβει το σκοράρισμα για τους «κίτρινους». Τα ριμπάουντ και οι ασίστ συνέχισαν να βοηθούν τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν σε αυτό το διάστημα, με τη διαφορά να κυμαίνεται τώρα μεταξύ +20 και +22 για τους Καλλιθεάτες. Στο 50-70, ένα σερί 6-0 του Ικάρου έφερε το +26, όμως τα δυο τρίποντα του Νικολαΐδη έφεραν το -20, μέχρι ο Σκορδίλης να ολοκληρώσει το τριαντάλεπτο στο +22.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +17 και +21, με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού. Ο Νικολαΐδης την έφερε στο -16. Ένα σερί 8-0 των φιλοξενούμενων έφερε το +24 με τους Βασίλιεβιτς, Κεφαλά και Καράμπουλα. Ένα σερί 4-0 των Αμαρουσιωτών μείωσε στο -20. Με διαφορά σερί εκατέρωθεν, η διαφορά ανεβοκατέβαινε κοντά στο+20 και στο τελευταίο δίλεπτο το 75-97 έγινε 79-104, με επιμέρους σκορ 7-4 για τον Ίκαρο.


Τα δεκάλεπτα: 9-25, 27-49, 58-80, 79-104

ΜΑΡΟΥΣΙ: Σακελλαρίου 7, Δεμερτζής 12, Νικολαϊδης 28, Ακεψιμαϊδης 8, Κέχρης 4, Κανονίδης 12, Γιάννης 6, Αλεξίου 2

ΙΚΑΡΟΣ: Σκορδίλης 19, Καράμπουλας 17, Πολυτάρχου 11, Τσιάρας 4, Βασίλιεβιτς 9, Κεφαλάς 9, Αγαδάκος 8, Μπέινς 8, Μπεκ 3, Λιούμπιτσιτς 9, Λαρεντζάκης 7


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x