Ελλάδα

Όπως έστρωσε… προκρίθηκε

Δεν άφησε μισές δουλειές ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη δεύτερη νίκη που ήθελε -μετά από αυτή στο Ρέθυμνο- κόντρα στον ΑΓΟΡ, στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Νέας Σμύρνης, με σκορ 74-67 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των play offs της Α1. .

Δεν άφησε μισές δουλειές ο Πανιώνιος.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη δεύτερη νίκη που ήθελε -μετά από αυτή στο Ρέθυμνο- κόντρα στον ΑΓΟΡ, στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Νέας Σμύρνης, με σκορ 74-67 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των play offs της Α1.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 21 πόντους, με τον Ντιόντε Κρίστμας να πραγματοποιεί άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση τη φετινή χρονιά, τελειώνοντας το ματς με 30 πόντους.

Σοβαρός τραυματισμός του Άλεξ Στίβεσον λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπου ενδεχομένως να χάσει την υπόλοιπη σεζόν.

Το ματς

Ποιος είδε τον ΑΓΟΡ και δεν τον… φοβήθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού εμφανίστηκαν στο παρκέ, με αρκετό πείσμα από την ήττα στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα στα τρία πρώτα λεπτά να έχουν πάρει προβάδισμα επτά πόντων (3-10). Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, όμως ο Κρίστμας ήταν σε εξαιρετική μέρα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με διπλό σκορ (12-24).

Πολύ κακό ποιοτικά το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο, μέχρι τα μισά του. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με αποτέλεσμα να έχουν πετύχει μόλις τέσσερις πόντους η καθεμία και το σκορ να είναι στο 16-28. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς απέκτησε μία… ζωηράδα, με τον ΑΓΟΡ όμως να διατηρεί το προβάδισμά του (21-33). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν απλά να πάνε στα αποδυτήρια, με τη διαφορά να είναι σε μονοψήφιο αριθμό (26-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος έκανε την ολική επαναφορά. Παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Στίβεσον με τραυματισμό, οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά, αλλά κατάφεραν να πάνε ακόμα και στο +10 (54-44), ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Άξιος αντικαταστάτης του Αμερικανού ο Σαρικόπουλος, ενώ κατακόρυφα ανέβασε την απόδοσή του και ο Ξανθόπουλος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν την ίδια σοβαρότητα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον ΑΓΟΡ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να μειώσουν την εις βάρος τους διαφορά, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Κρίστμας, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν την ήττα με το τελικό 74-67 και τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 26-35, 54-48, 74-67

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 21 (1), Κιζ 8 (2), Αθανασούλας, Στίβεσον 5 (7 ριμπ), Ντίμπλερ 9 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 11, Νάντζφεϊ 13, Παραγυιός, Μπάρλος 5.

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 30 (10/11βολ, 7/7διπ, 2/7τριπ), Κούμουλος 2, Μοτσενίγος, Παπανικολάου 2, Αγγελακόπουλος, Τσόχλας 5 , Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης, Κόλεμαν 4, Λάτοβιτς 15 (1), Πέτγουεϊ 7 (1), Δέδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x