Stoiximan Super League

«Ούτε για την Empire πλήρωσε ο Αδαμίδης»

Ένα ακόμα ερωτηματικό για το ποιες υποχρεώσεις διευθετήθηκαν τελικά στη «νοικοκυρεμένη» ΠΑΕ ΑΕΚ της διοίκησης Αδαμίδη προέκυψε το Σάββατο. Την ίδια μέρα, λοιπόν, που ο πρώην αντιπρόεδρος, Χάρης Κοσμάτος χαρακτήρισε το πρώην Δ.Σ ως ένα «από τα συνεπέστερα στις πληρωμές προς το Δημόσιο», δημοσίευμα της «Real News» αναφέρει πως ούτε οι οφειλές της «Empire 1924» προς την Εφορία έχουν τακτοποιηθεί.

Ένα ακόμα ερωτηματικό για το ποιες υποχρεώσεις διευθετήθηκαν τελικά στη «νοικοκυρεμένη» ΠΑΕ ΑΕΚ της διοίκησης Αδαμίδη προέκυψε το Σάββατο.

Την ίδια μέρα, λοιπόν, που ο πρώην αντιπρόεδρος, Χάρης Κοσμάτος χαρακτήρισε το πρώην Δ.Σ ως ένα «από τα συνεπέστερα στις πληρωμές προς το Δημόσιο», δημοσίευμα της «Real News» αναφέρει πως ούτε οι οφειλές της «Empire 1924» προς την Εφορία έχουν τακτοποιηθεί.

Πέραν των υποχρεώσεων, λοιπόν, της ΠΑΕ, η απερχόμενη διοίκηση φέρεται να άφησε και εκκρεμότητα 550.000 ευρώ (400.000 ευρώ ληξιπρόθεσμο χρέος συν προσαυξήσεις) της εταιρείας που εκμεταλλεύεται εμπορικά το σήμα προς την Εφορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δε, το γεγονός πως ο Σταύρος Αδαμίδης κατείχε κι εκεί τη θέση του προέδρου και δεν μπόρεσε να τη μεταβιβάσει στον Ανδρέα Δημητρέλο ενέχει κίνδυνο για τον πρώην «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Real News» αναφέρει

«Μια από τις πληγές που δεν λένε να κλείσουν στην ΑΕΚ είναι αυτή της Empire 1924, της εταιρείας δηλαδή που εμπορεύεται αποκλειστικά το σήμα της "Ενωσης", η οποία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εμφανίζει ληξιπρόθεσμο στην Εφορία χρέος κοντά στις 400.000 ευρώ μαζί με τις δέουσες προσαυξήσεις, συν άλλα 150 χιλιάρικα στο ΙΚΑ. Με το ερώτημα αμείλικτο: Μα καλά, είναι δυνατόν εταιρεία που λειτουργεί σχεδόν μονοπωλιακά να εμφανίζει ζημιές και μαύρη τρύπα από την αρχή λειτουργίας της έως και σήμερα; Απάντηση: Κι, όμως, είναι.

Η διοίκηση Αδαμίδη επιχείρησε σε πρώτη φάση να την κλείσει, αφού άμεσα διαπίστωσε πόσο "μέσα μπαίνει". Επικράτησε η σκέψη να την "τρέξει" με χαμηλότερο κόστος, στο πλαίσιο του οποίου μειώθηκε το ενοίκιο των καταστημάτων (από είκοσι χιλιάρικα τον μήνα, το κατέβασε στα τρία), ενώ έγιναν και γενναίες περικοπές στο προσωπικό. Τίποτα, χρόνο με τον χρόνο ο τζίρος όλο και έπεφτε. Και πλέον, η Empire 1924 μόνο πονοκέφαλο αποτελεί για τους "κιτρινόμαυρους", αλλά και για τον απερχόμενο πρόεδρό τους προσωπικά.

Διότι στα χαρτιά, πρόεδρος της πάντα ζημιογόνας αυτής εταιρείας εμφανίζεται ακόμη ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος κατείχε την θέση αυτή επειδή είθισται κάθε πρόεδρος της ΑΕΚ να είναι και πρόεδρος της Empire 1924. Με την διαφορά, όμως, ότι όταν ο 38χρονος δικηγόρος παραιτήθηκε από το ύπατο διοικητικό αξίωμα της ΠΑΕ, δεν έπραξε το ίδιο για την συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία, με αποτέλεσμα τώρα, για τα δεδομένα χρέη της, να ζητηθούν, ενδεχομένως, ευθύνες και από τον ίδιο ως τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, σύμφωνα με τον νόμο 3842/10.

Ο Αδαμίδης έμεινε ήσυχος επειδή πίστευε ότι η νέα διοίκηση θα επιληφθεί του θέματος και θα ρυθμίσει (και) την συγκεκριμένη οφειλή, ωστόσο ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλος δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι, αν κρίνει κανείς από τις προ ημερών οχλήσεις της Εφορίας στον απερχόμενο πρόεδρο και την παράταση που δόθηκε για να κλείσει η υπόθεση χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. Στο μεταξύ η Empire 1924 χρωστάει στους πάντες, με το προσωπικό της μήνες απλήρωτο και τις κάθε είδους υποχρεώσεις ατελείωτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x