Γιώργος Ζαχαριάδης

Βαρύ φορτίο να ‘σαι ΠΑΟΚ και να ξεκινάς ως φαβορί…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και φέτος σε πλέι-οφ με τη λογική μιας ομάδας που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες τρεις, από τις οποίες μόνο μία ουσιαστικά δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση, ο ΠΑΟ. Του Γιώργου Ζαχαριάδη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και φέτος σε πλέι-οφ με τη λογική μιας ομάδας που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες τρεις, από τις οποίες μόνο μία ουσιαστικά δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση, ο ΠΑΟ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ο Ατρόμητος, ακόμη κι αν έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπής ομάδα, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να πετύχει το απόλυτο θαύμα στη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα και από την άλλη, η ΑΕΚ, εκ των προτέρων, δείχνει πιο μακριά από την προνομιούχο θέση, λόγω των γνωστών προβλημάτων επιβίωσης.

Αυτή η… κολόνια με τον ΠΑΟΚ, που ξεκινά από θέση ισχύος, την έχουμε μυρίσει και στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, κι όχι μόνον φέτος, όταν σε σύγκριση με τους άμεσους αντιπάλους του (συνήθως τους τρεις του «κέντρου»), είχε να αντιπαρατάξει ένα συμπαγές κι αξιοσέβαστο σύνολο. Όλοι μιλούσαν για τον ΠΑΟΚ που είναι ικανός να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, σε ελάχιστες περιπτώσεις δικαιολόγησε τους τιμητικούς τίτλους που τον συνόδευαν και που τους κέρδιζε μέσα από ορισμένες ζουμερές εμφανίσεις.

Φέτος, η διαδρομή του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, αλλά το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να αλλάζει. Είναι πλέον ευάλωτος εντός έδρας, δεν παίζει σφιχτά, αλλά, ανοίγεται και αυτό του κόστισε σε πολλές περιπτώσεις. Γενικότερα, δίνει την εντύπωση ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Αν μάλιστα σταθούμε στα αποτελέσματα, με βάση την τεράστια διαφορά από την κορυφή, στην κανονική διάρκεια, τότε το «χειρότερο» ήταν αρκετά συχνό.

Το φορτίο που σηκώνει ο ΠΑΟΚ, όπως τον προετοιμάζει, τον διαχειρίζεται και τον παρατάσσει ο Λάζλο Μπόλονι είναι πολύ βαρύ. Κι ως ομάδας απέχει πολύ από αυτό που λέγεται φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι-οφ.

Αν ο αγώνας με την ΑΕΚ έληγε στην ισοπαλία, κανείς δεν θα συζητούσε σήμερα για μια χαμένη ευκαιρία. Θα το θεωρούσαμε φυσικό επακόλουθο με βάση την εικόνα της ομάδας που είχε ως… στατιστικό πλεονέκτημα την κατοχή της μπάλας και μια πολύ σημαντική ευκαιρία –με τον Αθανασιάδη- από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται.

Αυτό που δεν θα πρέπει να χάσει ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ο προσανατολισμός του, όταν βέβαια τον βρει, γιατί αν υπέφερε για να νικήσει την ΑΕΚ, με την οποία γλέντησε στις τρεις φετινές του αναμετρήσεις, τι θα γίνει κόντρα σε ΠΑΟ και Ατρόμητο, οι οποίοι μοιάζουν –και είναι- πιο συγκροτημένοι. Και τι θα γίνει με αντίπαλο τον ΠΑΟ που έχει τον αέρα των δύο –πλέον- βαθμών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x