Stoiximan Super League

Πλάνο Ντέμη και γήπεδο

Συνεχίζει τις επαφές ο Ντέμης Νικολαΐδης για το πλάνο που θα εφαρμόσει επιστρέφοντας στην ΑΕΚ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να οριστικοποιηθεί η ολική επαναφορά του στην κεφαλή της ΠΑΕ, είναι να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι οφειλές της ομάδας προς το Δημόσιο. Ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου εξέφρασε κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός.

Συνεχίζει τις επαφές ο Ντέμης Νικολαΐδης για το πλάνο που θα εφαρμόσει επιστρέφοντας στην ΑΕΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να οριστικοποιηθεί η ολική επαναφορά του στην κεφαλή της ΠΑΕ, είναι να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι οφειλές της ομάδας προς το Δημόσιο.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η «Ένωση» καλείται να πληρώνει πάνω από 700.000 ευρώ το μήνα σε δόσεις για «αμαρτίες» του παρελθόντος, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι ετήσιες δόσεις 1,25 εκατ. ευρώ από το άρθρο 44 (απομένει η χρωστούμενη από το Σεπτέμβριο του 2011 κι άλλες τέσσερις).

Για ένα σύλλογο χωρίς χρηματοδότηση, με περιορισμένα έσοδα και σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι πρακτικά αδύνατο να αποπληρώσει το χρέος υπό αυτές τις συνθήκες και πρώτο μέλημα του Ντέμη Νικολαΐδη, προτού επιστρέψει στην προεδρία, είναι να πετύχει νέα ρύθμιση με μείωση του ποσού των δόσεων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ ποντάρει στο γεγονός ότι το Δημόσιο θα βγει χαμένο σε περίπτωση διάλυσης και χρεωκοπίας της ομάδας, ενώ με τη λύση που προτείνει θα δοθούν τα χρήματα που του οφείλονται έστω και σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Από εκεί κι έπειτα, ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει οργανώσει το πλάνο δράσης του. Έχει έρθει σε συμφωνία με κάποιους ανθρώπους που θα ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθειά του (είτε ως χρηματοδότες είτε ως χορηγοί), ωστόσο επειδή δεν θα έρθει με ένα καράβι λεφτά, η νέα εποχή περιλαμβάνει μειωμένο προϋπολογισμό, συνετή διαχείριση και προώθηση νέων παικτών στην ομάδα.

Στόχος του είναι να αναλάβει τις τύχες της ομάδας το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι προτού δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητά της. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχουν εξελίξεις στη γενική συνέλευση τις 9ης Μαΐου και οι εξελίξεις μετατίθενται για δύο εβδομάδες μετά.

Η τιμωρία αποκλεισμού από την Ευρώπη στην παρούσα φάση μοιάζει αναπόφευκτη, ωστόσο στην ΑΕΚ ευελπιστούν είτε σε επιείκεια της UEFA, είτε στην έφεση που θα καταθέσουν σε περίπτωση που τελικά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν… χαριστεί ξανά.

Κομβικό το γήπεδο

Στο πλάνο σωτηρίας της ΑΕΚ και ευημερίας της στο εγγύς μέλλον κομβικό ρόλο έχει η κατασκευή νέου γηπέδου. Δημοσίευμα της «Κιτρινόμαυρης Ώρας των εργαζομένων» αναφέρει πως κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός, κρατικών συμφερόντων της ασιατικής χώρας, ονόματι CSCEC, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους κάποια οικονομικά δεδομένα και τα μελετούν προτού απαντήσουν στους ανθρώπους που έχουν μεσολαβήσει για τις επαφές με την ΑΕΚ. Η CSCEC έχει αναλάβει πάνω από 35 έργα βαριάς βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτά και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με προβλήματα στο ντέρμπι

Δύσκολα θα προλάβει το ματς με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα ο Φαμπιάν Βάργκας, λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο πίσω μέρος του δεξιού του ποδιού. Σίγουρα εκτός πλάνων του Νίκου Κωστένογλου είναι οι τραυματίες Δέλλας και Γκούντγιονσεν (πιθανότατα δεν θα παίξουν ξανά φέτος), ο Φούντας που ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης μετά την περιπέτεια υγείας του στην Τούμπα, ενώ λιγοστές πιθανότητες έχει ο Κλωναρίδης. Το παρήγορο είναι πως ο Κώστας Μανωλάς είναι ξανά διαθέσιμος και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας.

* Πρόταση για τριετές συμβόλαιο με 300.000 ευρώ ετήσιες απολαβές φέρεται να έκανε η ΑΕΚ στον Κώστα Μανωλά, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει αποδεκτή, από τη στιγμή που η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι ρευστή, ο νεαρός αμυντικός μένει ελεύθερος και ήδη υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x