Ελλάδα

Debate πρωταθλητών

Ο πρώτος λόγος ανήκε στον Ολυμπιακό. Θα απαντήσει ο Παναθηναϊκός ή το debate τίτλου θα εξελιχθεί σε μονόλογο; Η απάντηση απόψε (19:00, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το www.sport-fm.gr) στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ. Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το απόρθητο σε τελικούς «σπίτι» τους οι πρωταθλητές Ελλάδος. Διόλου εφησυχασμένοι μετά το 1-0 και διατεθειμένοι να καταφέρουν ένα ακόμη χτύπημα στην ψυχολογία των αντιπάλων οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο πρώτος λόγος ανήκε στον Ολυμπιακό. Θα απαντήσει ο Παναθηναϊκός ή το debate τίτλου θα εξελιχθεί σε μονόλογο; Η απάντηση απόψε (19:00, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το www.sport-fm.gr) στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ. Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το απόρθητο σε τελικούς «σπίτι» τους οι πρωταθλητές Ελλάδος μετά το φροντιστήριο του Ομπράντοβιτς. Διόλου εφησυχασμένοι μετά το 1-0 και διατεθειμένοι να καταφέρουν ένα ακόμη χτύπημα στην ψυχολογία των αντιπάλων οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Πεισμωμένοι για το 1-1 με σύμμαχο το ΟΑΚΑ

Με πλήρη επίγνωση πως το έργο τους για υπεράσπιση του τίτλου είναι δυσκολότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν τον δεύτερο τελικό στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουν καλά πως δεύτερη ήττα από τον Ολυμπιακό, πόσω μάλλον στο ΟΑΚΑ, θα περιορίσει στο ελάχιστο τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άλλωστε μόνο μία φορά έχει επιστρέψει ομάδα από το 0-2 σε σειρά τελικών (το 2002 η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό). Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη, αφενός μεν για να ισοφαρίσουν σε 1-1 κι αφετέρου για να τονώσουν το κλονισμένο ηθικό των οπαδών τους, αλλά και να μεταφέρουν ξανά το άγχος στην πλευρά των «ερυθρόλευκων» εν όψει του τρίτου αγώνα που θα γίνει την Κυριακή στο ΣΕΦ και στο οποίο το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να σπάσει την έδρα του αντιπάλου του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αξιοποίησε τις δύο ημέρες που ακολούθησαν τον πρώτο τελικό με πολύ... βίντεο αναλύοντας στους παίκτες του τα λάθη τους. Ο Σέρβος τεχνικός περιμένει καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ, πιο αποτελεσματική άμυνα και φυσικά περισσότερη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι από βασικά ατού που υστέρησαν τη Δευτέρα (Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Καλάθης). Ασφαλώς ποντάρει πολύ και στον παράγοντα έδρα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχει μία απίστευτα ευνοϊκή παράδοση σε τελικούς της Α1.

Τα λιγοστά εισιτήρια που έχουν απομείνει αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι την έναρξη του αγώνα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με συνεχείς συστάσεις ζητεί κόσμια συμπεριφορά και σεβασμό του αντιπάλου. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι «δρακόντεια», με αυστηρούς σωματικούς ελέγχους και το προστατευτικό πλέγμα να καλύπτει-όπως πλέον και στο ΣΕΦ-τα 3/4 της κερκίδας. Η διοίκηση της ομάδας δεν θέλει επ ουδενί-ειδικά μετά τη σε γενικές γραμμές καλή ατμόσφαιρα στον πρώτο τελικό-να προκύψει τιμωρία της έδρας εν όψει της συνέχειας.

Το 2-0 για να τους «σκοτώσει»

Σφάλει όποιος πιστεύει πως ο Ολυμπιακός επαναπαύεται στο «μαξιλαράκι» του πλεονεκτήματος έδρας και αρκείται στο να πάρει τα ματς στην έδρα του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία, να φτάσουν στο 2-0 κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του και να αγκαλιάσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια. Γνωρίζουν καλά πως η ψυχολογία στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι εύθραυστη και πως οι «πράσινοι» παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Θέλουν, συνεπώς, να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να κάνουν το δεύτερο μεγάλο βήμα για να εκθρονίσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο-μετά από την κορυφή της Ευρώπης-και από αυτή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πιθανώς να έχει ενισχύσεις. Ο Έισι Λο ακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης χθες και θέτει υποψηφιότητα για μία θέση στη δωδεκάδα. Ο Σέρβος τεχνικός δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του αν δεν είναι 100% έτοιμος και υπό το φόβο υποτροπής, καθώς ακολουθεί τουλάχιστον ένα ακόμη ματς. Σε κάθε περίπτωση, ο «Ντούντα» περιμένει ανάλογο και ακόμη καλύτερο πρόσωπο αυτού του πρώτου τελικού. Θεωρεί πως δύσκολα ο Βασίλης Σπανούλης, που συμπλήρωσε δέκα ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα βρεθεί σε τόσο μέτρια βραδιά και πως τα ποσοστά ευστοχίας δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από αυτά της Δευτέρας, ενώ υπολογίζει και στην έλλειψη άγχους, αφού οι παίκτες του δεν είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν εκτός έδρας για να στεφθούν πρωταθλητές.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Τανατζής, Γκόντας και Πηλοΐδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x