Κώστας Νικολακόπουλος

Έρχονται, αφού όλους τους κάνει πρωταθλητές!

Μην θεωρείτε μικρό πράγμα αυτή τη δυνατότητα πρωταθλητισμού που παρέχει ο Ολυμπιακός σε ένα προπονητή η, στους καινούργιους ποδοσφαιριστές του.

Μην θεωρείτε μικρό πράγμα αυτή τη δυνατότητα πρωταθλητισμού που παρέχει ο Ολυμπιακός σε ένα προπονητή η, στους καινούργιους ποδοσφαιριστές του.

Το οικονομικό είναι ένα σοβαρό κίνητρο για κάθε προπονητή η, παίκτη, αλλά δεν είναι το μόνο. Και η δόξα ενός η, ακόμη περισσότερο, πιο πολλών πρωταθλημάτων, είναι κι αυτή μία παράμετρος που παίζει το ρόλο της στην απόφαση μίας μεταγραφής.

Έχουν έρθει στον Ολυμπιακό πολλοί καλοί παίκτες, που όμως στην καριέρα τους δεν είχαν πανηγυρίσει ποτέ ένα πρωτάθλημα. Και τα κατάφεραν εδώ, γι’αυτό κι έκαναν σαν μικρά παιδιά από τη χαρά τους. Όπως τώρα ο Μακούν κι ο Ορμπάιθ κι ο Μαρκάνο. Αλλά κι ο Αμπντούν κι ο Καζίμ. Όπως κι ο Μόνχε κι ο Παπάζογλου. Δεν είχαν πάρει ποτέ πρωτάθλημα στην καριέρα τους. Φέτος πρώτη φορά πήραν.

Το ίδιο είχε συμβεί πέρσι με το Ριέρα, το Φουστέρ, τον Ουρτάδο, τον Τζιμπούρ, τον Μιραλάς, το Μέγερι, το Χολέμπας, το Μανιάτη, το Μοντέστο, τον Ιμπαγάσα! Κανείς δεν είχε πάρει πρωτάθλημα στην καριέρα του. Όλοι στον Ολυμπιακό ήρθαν κι έγιναν πρωταθλητές. Όπως κι οι Τοροσίδης, Αβραάμ, Ντιόγο.

Από το ρόστερ του τωρινού Ολυμπιακού οι μόνοι παίκτες που είχαν πάρει πρωτάθλημα στην καριέρα τους πριν έρθουν στον Ολυμπιακό ήταν ο Φέισα στην Παρτιζάν, ο Κάρολ στη Μάντσεστερ, ο Πάντελιτς στον Ερυθρό Αστέρα κι ο Μέλμπεργκ στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, στα νιάτα του.

Που θέλω να καταλήξω; Ο κάθε προπονητής κι ο κάθε παίκτης, με τον οποίο συζητάει ο Ολυμπιακός, ξέροντας ότι πρόκειται για ομάδα που σαρώνει τους τίτλους, έχει κι αυτό το στοιχείο στην άκρη του μυαλού του, ότι δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα θα πάει σε αυτό το σύλλογο και θα γίνει πρωταθλητής.

Σκέφτεται ο άλλος, «14 πρωταθλήματα στα 16 χρόνια έχει πάρει ο Ολυμπιακός, τώρα που θα πάω εγώ δεν θα το πάρει;»…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x