Γιώργος Ζαχαριάδης

Ξεχάσατε γιατί πουλήθηκε ο Βιεϊρίνια;

Η κοντή μνήμη είναι επικίνδυνη κι αυτό το κατανοούμε όλοι μας. Ακούγοντας όσα συμβαίνουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τελευταία και πως ακριβώς σχολιάζονται από τους ΠΑΟΚτζήδες, αποδεικνύεται ότι η μνήμη των περισσοτέρων περιορίζεται σε πρόσφατα γεγονότα. Χρήσιμα δεδομένα που αφορούν στο παρελθόν, δεν συγκρατιόνται στο… σκληρό δίσκο, αντιθέτως, με ένα delete και με μια επανεκκίνηση, φροντίζουν να τα εξαφανίζουν. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η κοντή μνήμη είναι επικίνδυνη κι αυτό το κατανοούμε όλοι μας.

Ακούγοντας όσα συμβαίνουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τελευταία και πως ακριβώς σχολιάζονται από τους ΠΑΟΚτζήδες, αποδεικνύεται ότι η μνήμη των περισσοτέρων περιορίζεται σε πρόσφατα γεγονότα.

Χρήσιμα δεδομένα που αφορούν στο παρελθόν, δεν συγκρατιόνται στο… σκληρό δίσκο, αντιθέτως, με ένα delete και με μια επανεκκίνηση, φροντίζουν να τα εξαφανίζουν.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ακούμε λοιπόν, τις τελευταίες μέρες, για τα ανδραγαθήματα του προέδρου Θόδωρου, που μετά από τέσσερα χρόνια διαχείρισης και… υποτιθέμενης εξυγίανσης, αποκάλυψε ότι τελικά οδηγήθηκε σε ανάπτυξη. Όχι όμως σαν αυτή την ανάπτυξη που χρησιμοποιούν στο πρόγραμμά τους οι πολιτικές παρατάξεις. Για αγωνιστική ανάπτυξη έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος, μόνο που το μοναδικό «παράσημο» ήταν ίσα ίσα μια συμμετοχή σε προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Μάλλον εννοούσε ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα είδος αγωνιστικής αξιοπρέπειας, έστω κι αν δεν προέκυψε ένας τίτλος και σε αυτό δεν έχουμε σκοπό να εκφράσουμε σοβαρές αντιρρήσεις.

Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το θέμα των χρεών τα οποία αυξήθηκαν εντυπωσιακά και έγιναν αιτία να πουληθούν ή απλώς να αποδεσμευθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, ώστε η ομάδα να προσεγγίσει τα στάνταρντ της αδειοδότησης. Ειδάλλως, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Και στα χρήματα που εξασφάλισε η αποχώρηση ορισμένων ποδοσφαιριστών, μην ξεχνάτε ότι προστέθηκε ένα βαρβάτο δάνειο του Σαββίδη, δύο εκατομμυρίων.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα και λέμε ότι ο πρόεδρος Θόδωρος προνόησε και μερίμνησε ώστε να μην οδηγηθεί η ομάδα σε αδιέξοδο, όταν θα ερχόταν η ώρα της αδειοδότησης και δεν θα είχε τη δυνατότητα να την εξασφαλίσει, γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Κι όσο το συζητούμε, θεωρούμε ότι ορθά επέλεξε να αποδυναμώσει την ομάδα.

Ξεχάσαμε το λόγο για τον οποίο αυτή η ομάδα έχασε τη δυναμική της. Ξεχάσαμε το λόγο που ουσιαστικά την οδήγησε εκτός προκριματικών τσάμπιονς λίγκ. Ξεχάσαμε ότι ο επόμενος πρόεδρος, Ζήσης Βρύζας, μίλησε για χρέη που δεν φανταζόταν κανείς ότι δημιουργήθηκαν και είναι σίγουρο ότι δεν προέκυψαν μέσα σε λίγους μήνες, μετά από την αποχώρηση του προκατόχου του.
Τα χρήματα που κυκλοφόρησαν σε τσέπες φίλων και γνωστών (δάνειο σε Βιολίδη) είναι κυρίως θέμα ηθικής τάξης και δεν συμπεριλαμβάνεται στα παραπάνω, αλλά, δεν παύει να αποτελεί δείγμα προχειρότητας στη λειτουργία μιας εταιρίας για την οποία υπήρχε κάποιος που φώναζε με περίσσια υποκρισία: «Ελάτε να δείτε τα βιβλία όποτε θέλετε. Όλα είναι καθαρά. Υπάρχει διαφάνεια». Μέχρι που μια μέρα η διαφάνεια απέκτησε νέα ερμηνεία και τα χρέη ανάγκασαν την ομάδα να ξεπουλήσει ποδοσφαιριστές.

Στους λιγοστούς μήνες που ακολούθησαν υπό την καθοδήγηση του -επισήμως έμμισθου- προέδρου Ζήση, έχει γίνει τουλάχιστο ένα βήμα εμπρός: Δεν κρύφτηκε πίσω από αινιγματικά χαμόγελα και γκριμάτσες δυσφορίας όταν έγινε λόγος για το αν θα αμείβεται. Από μόνος του είπε ότι θα λαμβάνει συγκεκριμένο ποσό και μίλησε και για τα χρήματα του τεχνικού διευθυντή. Αυτό φαίνεται μια ξεκάθαρη εξήγηση.

Αν καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εσωστρέφεια που κληρονόμησε, αλλάζοντας τις πολιτικές στο εσωτερικό της διοίκησης, δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν τελικά θα πετύχει κάτι παραπάνω από τον πρόεδρο Θόδωρο, αλλά, είναι βέβαιο ότι θα έχει ακολουθήσει το σωστό δρόμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x