Stoiximan Super League

Πάει για ξένο προπονητή η ΑΕΚ

Προτεραιότητα στην πρόσληψη ξένου προπονητή-παρότι λεφτά… δεν υπάρχουν-δίνει η διοίκηση της ΑΕΚ αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την παραμονή του Νίκου Κωστένογλου. Οι προτεραιότητες που έθεσε το ΔΣ της ΠΑΕ και οι δυσκολίες εφαρμογής του πλάνου λόγω έλλειψης πόρων.

Προτεραιότητα στην πρόσληψη ξένου προπονητή δίνει η διοίκηση της ΑΕΚ αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την παραμονή του Νίκου Κωστένογλου. Ο 41χρονος τεχνικός δεν έχει πολλούς… θαυμαστές στο ΔΣ της «Ένωσης» και στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση. Εκτός κι αν αναλάβει εγκαίρως τα ηνία ο Ντέμης Νικολαΐδης, που φέρεται να είναι θετικός για την παραμονή του στον πάγκο.

Το ερώτημα είναι-ωστόσο-ποιος ξένος προπονητής, εφόσον τουλάχιστον πρόκειται για επαγγελματία με κάποιες περγαμηνές και φιλοδοξίες-θα δεχτεί να δουλέψει σε τόσο δύσκολες συνθήκες και δίχως εγγυήσεις στην ΑΕΚ… Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις η διοίκηση της ΠΑΕ, που στο βάθος «βλέπει» και τη λύση του Ντανιέλ Μπατίστα.

Αποφάσεις χωρίς… πόρους

Το χθεσινό ΔΣ της ΠΑΕ διαπίστωσε την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Τέθηκαν προτεραιότητες (πληρωμές σε παίκτες για να αποφευχθούν οι προσφυγές και για να μη χαθούν ως ελεύθεροι παίκτες που μπορούν να πωληθούν, πληρωμές προς το Δημόσιο και Εφορία, πληρωμές υπαλλήλων), ωστόσο ελλείψει… χρημάτων, η συζήτηση περιορίστηκε στη θεωρία.

Η πρόθεση για πωλήσεις είναι δεδομένη, ωστόσο στην παρούσα φάση ούτε από εκεί φαίνεται το χρώμα του χρήματος, καθώς ο μεν Λεονάρντο δεν «ψήνεται» να παίξει στην Κίνα, ο Μάκος ομοίως για τη Μόναχο 1860 και για τον Κλωναρίδη δεν υπάρχει ακόμη επίσημο ενδιαφέρον. Ακόμη και στην περίπτωση του Κώστα Μανωλά, η ΑΕΚ καταγράφει οικονομικές απώλειες, καθώς πόνταρε σε ένα ποσό για τα τροφεία του παίκτη, που όμως δεν θα εισπράξει από τη στιγμή που μετακομίζει σε άλλη ελληνική ομάδα (τον Ολυμπιακό). Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ φέρεται να αναζητεί νομικό «παράθυρο» για να εισπράξει ένα μέρος των χρημάτων (έστω και 150.000 ευρώ) από τα τροφεία.

* Κοινή γραμμή με την Ερασιτεχνική θα χαράξει το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου. Πιθανώς να προκηρυχτεί διαγωνισμός, προκειμένου να αποδειχτεί ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x