Stoiximan Super League

Αθεράπευτα κιτρινό-Μαυρος!

Κι αθεράπευτα ρομαντικός ίσως, αλλά… Μαύρος είναι αυτός! Κι αλλιώς είναι ν’ απευθύνει εκείνος κάλεσμα στους φίλους της ΑΕΚ! Η μορφή της «Ένωσης» ανέλυσε το σχέδιο για τη σωτηρία της ΠΑΕ, εξηγώντας πως δεν έχει οικονομικούς παράγοντες πίσω του, αλλά πίστη πως ο κόσμος θα το στηρίξει. Δείτε τι είπε για τις επαφές με τους μετόχους, την κίνηση Ντέμη και το στόχο μιας ΑΕΚ που «θα συντρίβει τον Ολυμπιακό και θα ψάχνει τα λάθη της» και όπου «δεν θα έχει θέση όποιος δεν είναι αχόρταγος για επιτυχίες».

Κι αθεράπευτα ρομαντικός ίσως, αλλά… Μαύρος είναι αυτός!

Κι αλλιώς είναι ν’ απευθύνει εκείνος κάλεσμα στους φίλους της ΑΕΚ!

Η μορφή της «Ένωσης» ανέλυσε το σχέδιο για τη σωτηρία της ΠΑΕ, εξηγώντας πως δεν έχει οικονομικούς παράγοντες πίσω του, αλλά πίστη πως ο κόσμος θα το στηρίξει.

Δείτε τι είπε για τις επαφές με τους μετόχους, την κίνηση Ντέμη και το στόχο μιας ΑΕΚ που «θα συντρίβει τον Ολυμπιακό και θα ψάχνει τα λάθη της» και όπου «δεν θα έχει θέση όποιος δεν είναι αχόρταγος για επιτυχίες».

Το σχέδιο του Θωμά Μαύρου βασίζεται σε τρία σημεία. Το πρώτο προβλέπει το άνοιγμα ενός τραπαζικού λογαριασμού τη Δευτέρα, σε συνεργασία με την ΠΑΕ, στον οποίο κάθε φίλος της Ένωσης θα καταθέτει το ποσό που έχει την δυνατότητα (σ.σ μίνιμουμ τα 20 ευρώ). Σε περίπτωση, δε, που το εγχείρημα δεν στεφθεί με επιτυχία, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να επιστραφούν.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την στήριξη του κόσμου στα διαρκείας με την προοπτική να αναλάβει ο ίδιος ο Μαύρος τη διοίκηση. Και το τρίτο αφορά επαφές με άλλους εύπορους ΑΕΚτσήδες τους οποίους θα επιδιώξει να πείσει ώστε να συνδράμουν οικονομικά το εγχείρημα.

Άλλωστε αυτό διαπίστωσε ήδη ότι δεν μπορεί να το περιμένει από νυν και πρώην μετόχους, μιλώντας για την (ευχάριστη αλλά άκαρπη) συνάντησή του με τον Νοτιά, την ούτως ή άλλως κλειστή πόρτα του Παππά, την άρνηση του Χατζηιωάννου έστω να τον συναντήσει και το διακριτικό «όχι» του Δημήτρη Μελισσανίδη ν' αναμειχθεί.


Αναλυτικά όσα είπε ο Θωμάς Μαύρος

Για το σχέδιο του και τις επαφές με τους μετόχους: «Αυτή την απόφαση πήρα εγώ για την ΑΕΚ. Ξέρουμε όλοι την κατάσταση και τον εξευτελισμό της Δ’ Εθνικής που την απειλεί. Είμαι εδώ μόνος μου. Με το όνομά μου και την αγάπη μου για την ΑΕΚ βγαίνω μπροστά για να συγκεντρωθούν χρήματα. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να μιλήσω με νυν μετόχους, διότι θέλουμε άμεσα 2 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44 και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Από ‘κει και πέρα, τα χρήματα που θα συγκέντρωνα εγώ, θα πήγαιναν για τα υπόλοιπα.

Ο κ. Νοτιάς δέχθηκε με χαρά να με συναντήσει, με άκουσε με ενδιαφέρον, αλλά μου εξήγησε πως δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά. Ένας άλλος μέτοχος δεν με δέχθηκε καν. Είναι ο κ. Χατζηιωάννου. Δεν τον κατηγορώ, αλλά θεωρώ ότι από ευγένεια και μόνο θα μπορούσε να με συναντήσει. Το ζητούμενο τώρα είναι να… βάλουμε γκολ. Δηλαδή να βρούμε λεφτά! Και απομένει μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ. Πώς; Να σε πιστέψει, να του δώσεις το όραμα ότι αν συμβάλλει, μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από την αγχόνη.

Ξέρω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση γενικά στην Ελλάδα και ότι οι φίλοι της ΑΕΚ νιώθουν ήδη άσχημα, αλλά θα νιώσουν χειρότερα αν η ομάδα πέσει στη Δ’ Εθνική. Αυτό που λέω λοιπόν είναι όσοι εύποροι ΑΕΚτζήδες υπάρχουν, να δώσουν ό,τι νομίζουν. Δεν θα πω εγώ πόσα, όσα θέλει ο καθένας. Με ένα μίνιμουμ 20 ευρώ νομίζω ότι μπορεί κάποιος να στερηθεί κάτι μια μέρα για χάρη της ΑΕΚ. Παράλληλα θα στηρίξουμε τα διαρκείας, να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό.

Ευελπιστώ με την κίνηση αυτή να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον πιθανοί επενδυτές και μέτοχοι και να φτιαχτεί μια καλή ομάδα. Δεν αποκλείεται κανένας επενδυτής, αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση. Εγώ κάνω αυτή την κίνηση γιατί δεν βλέπω φως. Η ειλικρίνεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να απευθυνθείς στον κόσμο. Είναι σκληρό αλλά πρέπει να ξέρει ότι χρειαζόμαστε 10-12 εκατ. ευρώ για να καλύψουμε ένα μέρος και όχι όλες τις υποχρεώσεις»
.

Για το αν θα έμπαινε στην ΑΕΚ ακόμα κι αν αποτύγχανε το εγχείρημα: «Χωρίς οικονομική στήριξη, εγώ δεν έχω θέση στην ΑΕΚ. Τι να το κάνω να είναι απλήρωτοι όλοι κι εγώ να περιφέρομαι; Να μην μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν να μην μπορώ να τον επιπλήξω αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του για την ΑΕΚ»;

Για το πού βασίζεται οικονομικά το σχέδιο: «Το βράδυ θα έχω μια συνάντηση με τον κ. Δημητρέλο. Θα ανοιχθεί τη Δευτέρα ένας λογαριασμός σε συνεργασία με την ΠΑΕ. Όσοι θέλουν μπορούν να βάλουν ό,τι θέλουν. Αν δεν βγει κάτι, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Από ‘κει και πέρα θα περιμένουμε έσοδα απ’ τα διαρκείας, αλλά και από τα απλά εισιτήρια».

Για την κίνηση του Ντέμη: «Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Αν η προσπάθειά του είναι καλύτερη για την ΑΕΚ, εύχομαι να προχωρήσει. Εγώ ό,τι κάνω, το κάνω για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Οποιαδήποτε κίνηση αποδειχθεί πιο αποτελεσματική μακάρι να πετύχει κι εγώ θα πάω σπίτι μου».

Για τις επαφές του με τους οργανωμένους: «Αν πετύχει η προσπάθεια και τελικά μπω στην ομάδα, μεγαλύτερη έγνοια μου θα είναι η ενότητα. Οι οπαδοί έχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ τους και αυτό είναι λογικό, αφού είναι πολλοί. Εμένα με διαβεβαίωσαν ότι θα με υποστηρίξουν σαν… ταλιμπάν. Με διχασμένη εξέδρα δεν πας πουθενά».

Για τους στόχους του: «Όταν πας στο Καραϊσκάκη, δεν πας για την ισοπαλία, πας για τη νίκη. Αυτό ξέρω εγώ. Αν μαζευτούν 6-7 εκατ. ευρώ δεν λέω πως δεν θα δεχθώ να προχωρήσω. Αλλά με 2-2,5 εκατ. ευρώ θα είναι δώρο άδωρον. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει, θα τον δω. Όσους είδα μέχρι τώρα ήταν ξεκάθαροι».

Για τα κίνητρά του: «Εγώ δεν… ψοφάω για να γίνω πρόεδρος. Δεν με ενδιέφερε ποτέ. Εμένα με ενδιαφέρει πως θα προοδεύει ποδοσφαιρικά η ομάδα. Μαζί μου είναι μόνο ο Χρήστος Κωστής, τον οποίο δέχθηκα με χαρά. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κοιτάζω το παρελθόν. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για μια ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε».

Για τις προθέσεις του εφόσον αναλάβει: «Δεν θέλω να μπω και μετά να βγω. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει να προβλέπεις κάποια πράγματα. Θέλω μια ΠΑΕ να είναι όλα σε διαφάνεια. Να δουλεύουν όλοι για την ΑΕΚ και όχι για τον εαυτό τους και για δημόσιες σχέσεις. Θέλω ανθρώπους νέους δίπλα μου, που θα λειτουργούν ως φίλοι. Στόχος μου είναι μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε μια δυνατή ομάδα με δικό της γήπεδο. Όταν κλείσει ο λογαριασμός θα μιλήσω με τον κ.Νοτιά, τον κ.Δημητρέλο και όλους τους μετόχους τι θα γίνει διοικητικά».

Για το πού ποντάρει σε επιτυχία του εγχειρήματος: «Δεν πιστεύω μόνο στο όνομά μου. Πιστεύω και στην ψυχή μου. Πιστεύω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια γιατί ξέρει πως ό,τι λέω, το κάνω. Δεν το λέει κάποιος “αέρινος”. Αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει στο όραμά μου δεν θα έχει θέση στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν είναι αδερφός μου».

Για το αν μίλησε με τον Παππά: «Δεν χτύπησα την πόρτα του κ. Παππά γιατί απ’ όσα διαβάζω δεν θέλει καθόλου ν’ ασχολείται με την ΑΕΚ. Δεν ανοίγει ούτε πόρτες, ούτε… παράθυρα».

Για τις συζητήσεις του με τον Μελισσανίδη: «Ήξερα από πριν τις απόψεις του Μελισσανίδη. Μιλήσαμε, ήταν υποχρέωσή μου να τον δω και να τον ενημερώσω για το σχέδιο μου. Έχει τα δικά του επιχειρήματα, αλλά δεν θέλει να εμπλακεί τώρα στην ΑΕΚ».

Για το αν η κίνησή του μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους μετόχους: «Έχω την αίσθηση πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Νοτιάς, ας πούμε, άφησε μια τέτοια… χαραμάδα».

Για το ενδεχόμενο διοίκησης Πρωτοδικείου: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ την ΑΕΚ όπως την έχω στην ψυχή μου να φτάνει σε τέτοιες λύσεις».

Για την ΑΕΚ σήμερα: «Δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ να παίζει με 3 και 4 χιλιάδες κόσμο. Η ΑΕΚ πάντα έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, ήθελες 50 μάτια για να τη βλέπεις. Τώρα σέντρα στη σέντρα να βρούμε τον Λυμπερόπουλο. Μετά τη λύση που θα δοθεί διοικητικά, η ΑΕΚ θα θέλει 10 ώρες προπόνηση. Πρέπει να ξαναβγάλει παίκτες-σύμβολα, όπως παλιά. Όταν σταματούσε ο Νεστορίδης, τον διαδεχόταν ο Παπαϊωάννου. Μετά τον Παπαϊωάννου, τον διαδεχόταν ο Μαύρος. Τώρα πάω στο γήπεδο και θέλω να φύγω από το ημίχρονο. Δεν το κάνω για να μη με παρεξηγήσει ο κόσμος. Δεν παίρνω χαρά απ’ αυτό που βλέπω».

Για το αν σκέφτεται τη λύση της Ριζούπολης εφόσον αναλάβει: «Είναι μια σκέψη που έχω κάνει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον κόσμο. Αν είναι πολλοί αυτοί που θα ανταποκριθούν, δεν μπορούμε να πάμε, θα μείνουμε στο ΟΑΚΑ. Αλλιώς θα το σκεφτούμε».

Για το αν θα ήθελε να πει κάτι στον Στέλιο ή τον Κώστα Μανωλά: «Όταν κάποτε είχε κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός στον Στέλιο, είχε έρθει να μου ζητήσει τη γνώμη μου, γιατί την υπολόγιζε. Του είπα να μείνει και να συνεχίσει αυτό που είχε ξεκινήσει στην ΑΕΚ. Αυτό θα έλεγα και στον μικρό. Το μοναστήρι να ‘ναι καλά, όμως. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από τον κόσμο».

Για τις φερόμενες επαφές του με τον Σάκη Τσιώλη: «Ο κ. Τσιώλης είναι στην Τρίπολη τώρα και δεν χρειάζεται να τον εμπλέκουμε. Είναι χρόνια φίλος μου και είναι αλήθεια πως οι ποδοσφαιρικές μας απόψεις συμπίπτουν. Είναι καλός προπονητής, δουλευταράς και αν είχε μεγαλύτερες προδιαγραφές θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα στην καριέρα του».

Για την ΑΕΚ που ονειρεύεται: «Δεν μπορώ να ανεχτώ την ΑΕΚ στη μετριότητα. Από τότε που έπαιζα, ήθελα πάντα να πιστεύω πως είμαστε οι καλύτεροι. Θα ήθελα μια ομάδα που θα παίζαμε στο Καραϊσκάκη, θα νικούσαμε π.χ. 5-0 και μετά θα καλούσα τον προπονητή να αναλύσουμε τα λάθη που κάναμε. Αυτό το πνεύμα πρέπει να περάσει στην ομάδα. Πρέπει να είσαι αχόρταγος για επιτυχίες, αλλιώς είσαι λίγος για την ΑΕΚ».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x