Stoiximan Super League

Ελπίδα… εξ Ανατολών

Θετικά μηνύματα έρχονται για την ΑΕΚ μετά τη συνάντηση της διοίκησης με εκπροσώπους της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας CSCEC. Χρήματα με τη μορφή χορηγίας τάζουν οι Ασιάτες. Ποιες είναι οι αξιώσεις τους και οι ενστάσεις της Ερασιτεχνικής. Αισιοδοξία στην ΠΑΕ για νέα ρύθμιση των χρεών. Θετικά είδε την κίνηση Μαύρου ο Νικολαΐδης.

Θετικά μηνύματα έρχονται για την ΑΕΚ μετά τη συνάντηση της διοίκησης με εκπροσώπους της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας CSCEC. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ασιάτες εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, ενώ παρότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν μετοχές στην ΠΑΕ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συνδράμουν οικονομικά με τη μορφή χορηγίας 5-6 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Η κινεζική πλευρά φέρεται να ζήτησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και μία μελέτη για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το γήπεδο. Παράλληλα αξιώνουν να τους γίνει απευθείας ανάθεση του έργου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, προκειμένου να μην… μπλέξουν με χρονοβόρους διαγωνισμούς. Πάντως είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί, καθώς η πλευρά της Ερασιτεχνικής έχει επιφυλάξεις, μιας και δεν συμμετείχε στις επαφές με τους Κινέζους, ενώ περιμένει να δει κάποια επίσημα έγγραφα για να πειστεί για το ενδιαφέρον τους.

Αισιοδοξία για νέα ρύθμιση

Θετικά μηνύματα έρχονται για τη ρύθμιση των οφειλών της ΑΕΚ προς το κράτος, προκειμένου να καταστεί η ΠΑΕ βιώσιμη. Ο Ανδρέας Δημητρέλος ήταν αισιόδοξος για θετική έκβαση της υπόθεσης, ειδικά από τη στιγμή που αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «τοποθετήθηκε» ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τον οποίο ο πρόεδρος της «Ένωσης» έχει καλή σχέση. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαφές, ώστε η ΑΕΚ να πετύχει τη μείωση της μηνιαίας δόσης για την εξόφληση των χρεών της, που αυτή τη στιγμή είναι στο δυσβάσταχτο ποσό των 550.000 ευρώ.

Στο πλευρό του Μαύρου ο Ντέμης

Θετικά αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέμης Νικολαΐδης την πρωτοβουλία του Θωμά Μαύρου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ θεωρεί πως στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα της ΠΑΕ, η ενεργοποίηση ενός προσώπου κοινής αποδοχής όπως ο Θωμάς Μαύρος, μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην προσπάθεια να σωθεί η «Ένωση». Δεν αποκλείεται, δε, τις επόμενες ημέρες να επιδιώξει να συναντηθεί μαζί του.

* Το θέμα του προπονητή, όπως και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τα αγωνιστικά της ΑΕΚ, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και είναι σε άμεση εξάρτηση με τα διοικητικά/οικονομικά. Εφόσον ο Ντέμης Νικολαΐδης επιστρέψει στην προεδρία, είναι πολύ πιθανό ένα δίδυμο Κωστένογλου-Δέλλα στην τεχνική ηγεσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x