Ειδήσεις

Νικολάου: «Προσοχή στον υπερενθουσιασμό»

Προσγειωμένοι στον αγωνιστικό χώρο του «Γκαντσκ Αρένα» πρέπει να είναι οι Έλληνες διεθνείς κόντρα στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Πιστεύω ότι ο υπερενθουσιασμός μπορεί να γίνει μπούμερανγκ», πρόσθεσε ο παλαίμαχος αμυντικός της Εθνικής. «Εφαρμόσιμο το σχέδιο του Θωμά Μαύρου», το σχόλιό του για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ.

Προσγειωμένοι στον αγωνιστικό χώρο του «Γκαντσκ Αρένα» πρέπει να είναι οι Έλληνες διεθνείς κόντρα στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Πιστεύω ότι ο υπερενθουσιασμός μπορεί να γίνει μπούμερανγκ», πρόσθεσε ο παλαίμαχος αμυντικός της Εθνικής. «Εφαρμόσιμο το σχέδιο του Θωμά Μαύρου», το σχόλιό του για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τους αγώνες που έχει παίξει απέναντι στην Γερμανία
«Είχα παίξει και με την Εθνική Νέων στο Γκντασκ, αλλά τότε ήταν υπό την Σοβιετική επιρροή. Είχα παίξει στις 17 Ιουνίου 1980 κόντρα στη Γερμανία και τότε το ματς είχε λήξει 0-0, όμως και στο Καραϊσκάκη ο αγώνας είχε λήξει 2-2 με τον φοβερό Δεληκάρη και μετά από περίπου έναν χρόνο καταφέραμε να πάρουμε το 1-1 Ντίσελντορφ.

Στο Καραϊσκάκη είχε πετύχει εκπληκτικό γκολ ο Δεληκάρης. Τέτοιου είδους παιχνίδια χάνονται στις λεπτομέρειες και τότε δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε στις λεπτομέρειες τους Γερμανούς. Στην ίδια, όμως διοργάνωση, είχαμε χάσει (0-1) από τους Ολλανδούς, επειδή ο διαιτητής είχε καταλογίσει αυστηρό πέναλτι σε βάρος μας. Ωστόσο, και η δική μας αντίδραση στη συγκεκριμένη φάση ήταν κουτή.

Στο παιχνίδι του Τορίνου είχαμε σφιχτή ενδεκάδα, όπου είχαμε έναν έξυπνο Κούδα, τον Νικολούδη, είχα μπακ τον Ξανθόπουλο - ως λίμπερο που έπαιζα - και από την άλλη τον Γούναρη και μπροστά μου τον Ραβούση. Όταν άρχισαν να μας βάζουν στα καρέ μας οι Γερμανοί, άρχισα να παίζω με βάθος και τότε είπα στον Δεληκάρη να παίξουμε το τεχνικό οφσάιντ. Αρχίζουμε από το 15’ να παίζουμε τεχνικό οφσάιντ και τότε ο Αλκέτας ωρυόταν και έλεγε: “Νικολάου θα σε σκίσω”! Το λέω τώρα και γελάω. Ίσως μερικές φορές τα παραλειπόμενα ενός αγώνα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα αποτελέσματα. Σε εκείνο το ματς χάσαμε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μαύρο. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα
».

Για τον Αλκέτα Παναγούλια

«Άλλαξε την αίσθηση και την αντιμετώπιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών απέναντι στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Προσπάθησε να μας περάσει το μήνυμα ότι είμαστε 11 εναντίον 11 και απλά διαφέρουμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Είχα την τύχη να τον έχω προπονητή και στην Εθνική Νέων που ήταν μεταφραστής. Έτσι τον είχα ζήσει από πολύ μικρός ποδοσφαιρικά. Νομίζω ότι είχε παίξει σπουδαίο ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της καριέρας μου. Αυτές ήταν οι διαφορές που είχε σε σχέση με τους υπόλοιπους προπονητές.

Ο Αλκέτας είχε ένα χαρακτηριστικό ιδίωμα: ερχόταν στα δωμάτια και μιλούσαμε. Έλεγε ποιον θα βάλει και ποιον δεν θα βάλει και μας ρωτούσε. Μου είχε εξηγήσει σε ένα παιχνίδι ότι δεν θα με βάλει να παίξω, επειδή δεν παίζω με βάθος. Σε εκείνο το ματς ήθελε βάθος. Ο Γιώργος (Δεληκάρης) του είχε πει ότι “εδώ έχουμε τον πιο γρήγορο παίκτη μας και εσύ δεν θα τον βάλεις”. Και ο Αλκέτας του είχε εξηγήσει το πλάνο του. Εγώ δεν συμφώνησα, αλλά τελικά ακολούθησα την επιλογή του
».

Για το αποψινό ματς, στο οποίο η Ελλάδα είναι αουτσάιντερ με την Γερμανία

«Έχουμε με το μέρος μας την ψυχολογία, η οποία όμως είναι υπερενθουσιασμός και μπορεί να μας γυρίσει ανάποδα. Θυμάμαι ένα ανάλογο παιχνίδι με την Τουρκία, η οποία μας είχε κερδίσει την 25η Μαρτίου με 4-1. Πιστεύω ότι ο υπερενθουσιασμός μπορεί να μας έρθει αντίθετα. Αν το διαχειριστούμε σωστά μπορεί να πετύχουμε κάτι. Οι Γερμανοί είναι δυνατοί, έχουν καλό κράτημα της μπάλας και έχουν 2-3 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σημαντικό είναι το πρώτο 20λεπτο, αφού για μένα σε εκείνο το διάστημα χρειάζεται να κρατήσουμε την μπάλα και να προσπαθήσουμε να μην δεχθούμε γκολ σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς. Στη συνέχεια, θα δούμε τις διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες και τι μπορούν να καταφέρουν. Το θέμα είναι να μην βρεθούμε στις ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα ματς».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ

«Παρακολούθησα τα διάφορα σχέδια που έχουν προκύψει για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Θεωρώ ότι αυτό που άκουσα από τον Θωμά Μαύρο είναι το πιο εφαρμόσιμο, αρκεί να γίνει σωστός σχεδιασμός και σωστός προγραμματισμός. Το να πούμε να βάλει ο κάθε ΑΕΚτζής λεφτά, κάτι δεν λέει τίποτα. Πρέπει να ενεργοποιηθούν εκείνοι που έχουν τους συνδέσμους και να προσπαθήσουμε να βρούμε μία άκρη. Νομίζω ότι ίσως έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία ομάδα λαϊκής βάσης. Νομίζω ότι τα 20 και 30 ευρώ δεν είναι πρόβλημα για οπαδό, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά με την ενεργοποίηση των συνδέσμων. Θεωρώ ότι είναι λάθος η ΑΕΚ να πάει στην Δ’ Εθνική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x