Stoiximan Super League

Άσπρη μέρα με Μαύρο

Ο Θωμάς Μαύρος αναλαμβάνει κι επίσημα δράση στην ΑΕΚ από σήμερα με στόχο να βάλει την ομάδα στο σωστό δρόμο. Οι πρώτες κινήσεις του θρύλου της «Ένωσης». Τι γίνεται με το θέμα προπονητή. Πρόταση της Λιλ για Κλωναρίδη.

Ο Θωμάς Μαύρος αναλαμβάνει κι επίσημα δράση στην ΑΕΚ από σήμερα με στόχο να βάλει την ομάδα στο σωστό δρόμο.

Στις προτεραιότητες του θρύλου της «Ένωσης» είναι η μείωση του κόστους του ρόστερ της ομάδας, προκειμένου να μπορεί η ΠΑΕ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η διοίκηση Δημητρέλου είχε αποφασίσει να ρίξει το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος από τα 7 στα 4,5 εκατ. ευρώ. Ο Θωμάς Μαύρος έχει ζητήσει κατάσταση με τις απολαβές των παικτών και πρόθεσή του είναι να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να μειωθεί το κόστος. Γκούντγιονσεν και Γκερέιρο έχουν τα μεγαλύτερα σε ισχύ συμβόλαια, καθώς μαζί και υπολογίζοντας την εφορία φτάνουν το 1,8 εκατ. ευρώ.

Κι αν ο Ισλανδός επιθετικός είναι θετικός στο να «σπάσει» το συμβόλαιό του εισπράττοντας 330 από τις 480 χιλ. ευρώ που του οφείλονται, ο Βραζιλιάνος μέσος δεν δείχνει την ίδια διάθεση. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα γίνουν συζητήσεις για μείωση αποδοχών και με κάποιους από τους υπόλοιπους υψηλά αμειβόμενους παίκτες, αν και πρόκειται για μία υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς καθώς όλοι έχουν κάνει πολλή υπομονή.

Όλες οι κινήσεις που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, από τις μειώσεις και τις ανανεώσεις συμβολαίων μέχρι και τις μεταγραφές, θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Θωμάς Μαύρος στις νέες μειωμένες τιμές των διαρκείας.

Ο Χρήστος Κωστής επιστρέφει σε θέση γενικού αρχηγού αντικαθιστώντας τον Βασίλη Δημητριάδη, ενώ υπάρχει πρόθεση να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες ο Μίμης Παπαϊωάννου, αλλά αμφίβολο αν θα δεχτεί κάτι τέτοιο ο τελευταίος. Ο Άρναρ Γκρέταρσον, το συμβόλαιο του οποίου λήγει, θα αποτελέσει παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο Θωμάς Μαύρος θα ήθελε ακόμη και να συνεχίσει να αγωνίζεται, εφόσον φυσικά κάτι τέτοιο αποτελεί επιθυμία και του «Λύμπε». Ο Θωμάς Μαύρος -που ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον Ντέμη Νικολαΐδη- θα έχει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση με την Ερασιτεχνική για το θέμα του γηπέδου.

Απίθανο για Τσιώλη…

Ο Σάκης Τσιώλης ήταν η πρώτη επιλογή του Θωμά Μαύρου για τη θέση του προπονητή, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης και είναι απίθανο να το «σπάσει», παρότι η προοπτική να εργαστεί σε μία μεγάλη ομάδα δεν τον αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο.

Ψηλά στη λίστα των εναλλακτικών λύσεων είναι ο Βαγγέλης Βλάχος, που επιθυμεί διακαώς να εργαστεί στην ΑΕΚ, είναι ελεύθερος και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Θωμά Μαύρο με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες. Η λύση του Τραϊανού Δέλλα έχει υποχωρήσει πολύ, καθώς ο νέος ηγέτης της ΠΑΕ θέλει έναν έμπειρο προπονητή

Λιλ για Κλωναρίδη

Πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη κατέθεσε προ δύο εβδομάδων η Λιλ. Αυτή άγγιζε τις 600.000 ευρώ και απορρίφθηκε, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ αξιώνει 1,2-1,5 εκατ. ευρώ για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό, ωστόσο οι περσινοί πρωταθλητές Γαλλίας, που φέτος συμμετέχουν στα προκριματικά του Champions League είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν με βελτιωμένη προσφορά. Παρά τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για ρευστό, στην «Ένωση» δεν θέλουν να… ξεπουλήσουν τον Κλωναρίδη, αλλά σίγουρα με μία επταψήφια πρόταση θα αρχίσουν να το συζητούν.

Σε ό,τι αφορά στον Γρηγόρη Μάκο, το ενδιαφέρον της Μόναχο 1860 για την απόκτησή του παραμένει ζωηρό, ενώ λέγεται πως τον έχουν παρακολουθήσει ακόμη άλλες δύο γερμανικές ομάδες, η Άουγκσμπουργκ και η Γκρόιτερ Φιρτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x