Έλληνες Αθλητές

Μπουκουβάλα: «Για την Ελλάδα θα παλεύω όσο αντέχει η καρδιά μου»

Υπηρετεί το τζούντο παρά τα προβλήματα και τη μικρή αναγνώριση. Κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι! Πώς μπορεί να... μασήσει από αυτά η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα; Μέσω του sport-fm.gr, δηλώνει αποφασισμένη να ξεπεράσει τον εαυτό της για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, αλλά και να παλεύει όσο αντέχει για την Ελλάδα. Άρτεμις Σκορδίλη και Δήμητρα Ρεντζή την υποδέχθηκαν στο στούντιο του Θωμά Χρυσοχοϊδη προκαλώντας την σε μια... μάχη.

Είναι πιστή στο άθλημα που υπηρετεί, αμελώντας κούραση, προβλήματα και τραυματισμούς. Λογικό! Κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Ρωσίας είναι! Πώς μπορεί να... μασήσει από αυτά η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα;

Μέσω της συνέντευξης της στο www.sport-fm.gr, η πρωταθλήτριά μας δηλώνει αποφασισμένη να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό για να προσφέρει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, αλλά και να παλεύει όσο αντέχει η καρδιά της για να βοηθήσει ψυχολογικά τους Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Άρτεμις Σκορδίλη και η Δήμητρα Ρεντζή την υποδέχθηκαν στο στούντιο του Θωμά Χρυσοχοϊδη προκαλώντας την σε μια... μάχη.

Συνέντευξη στις Άρτεμις Σκορδίλη και Δήμητρα Ρεντζή

-Σε ποια ηλικία άρχισες το τζούντο και ποιος σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό;
«Ξεκίνησα σε ηλικία οκτώ ετών, στο σύλλογο "Μπούντο Ιωαννίνων", ενώ από τα έξι μου έκανα Νι-τζι-τσου. Η αρχή έγινε καθαρά από τύχη, από περιέργεια. Και -τελικά- με κέρδισε».

-Θέλω να μου περιγράψεις την καθημερινότητά σου... Τι θα σου άρεσε να κάνεις περισσότερο εάν είχες περισσότερο ελεύθερο χρόνο...
«Η καθημερινότητα περιλαμβάνει προπόνηση, πολύ προπόνηση και στο χρόνο που απομένει, ξεκούραση.. Αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα ήθελα να παίζω τάβλι.. (γέλια)»

-Υπάρχει ειδική διατροφή στο πρόγραμμά σου;
«Φυσικά και υπάρχει ειδική διατροφή αφού παλεύεις στην κατηγορία κιλών που επιλέγεις. Σε αυτά πρέπει να μείνεις σταθερή. Η δική μου κατηγορία είναι τα -57 κιλά»

-Υπάρχει βοήθεια από την ομοσπονδία και γενικότερα από την πολιτεία; Δίδεται κάποιο χρηματικό έπαθλο στις μεγάλες διακρίσεις;
«Υπάρχει μια μικρή βοήθεια, η οποία όμως δεν είναι αρκετή. Οι ανάγκες για προπόνηση, διατροφή και αθλητικό υλικό είναι πολύ μεγάλες. Χρηματικό έπαθλο υπάρχει για διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ακόμη κι αυτό όμως το λαμβάνεις μετά από 2-3 χρόνια».

-Οικονομικά προβλήματα αρκετά! Τελικά, χορηγοί υπάρχουν και εάν ναι, βρίσκονται εύκολα στις δύσκολες αυτές ημέρες;
«Ναι οικονομικά προβλήματα, φυσικά και υπάρχουν πολλά. Χρειαζόμαστε τους χορηγούς όπως κάθε άθλημα. Δυστυχώς όμως για το τζούντο και τώρα με την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν. Όχι μόνο τώρα όμως... αλλά και στα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχαν».

-Ποιος είναι ο στόχος σου για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο;
«Στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να... κερδίσω τον εαυτό μου. Έτσι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω γιατί έχω κάνει πολύ και σκληρή προπόνηση».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τα «μικρότερα» και όχι τόσο πολύ προβεβλημένα αθλήματα. Σε αυτά οι διακρίσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες από τις διακρίσεις για την Ελλάδα.
«Πρέπει να γίνει μια πιο οργανωμένη προσπάθεια από τους παράγοντες και όλους τους ανθρώπους που αγαπούν αυτά τα αθλήματα για την προβολή τους. Είναι δύσκολοι καιροί, αλλά εφόσον διεκδικείς μπορείς να κερδίσεις αυτό που δικαιούσαι. Είναι άδικο για τους αθλητές τέτοιων αθλημάτων να κατακτούν μετάλλια σε διοργανώσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και να μην συγκεντρώνουν την προσοχή κανενός. Και, δυστυχώς, είναι πολλοί οι αθλητές αυτοί».

-Έχετε παράπονα από τους δημοσιογράφους; Τι συμβουλή θα τους έδινες...;
«Δε μπορώ να συμβουλέψω, αλλά μπορώ να εκφράσω τη σκέψη μου.. Η παρουσία των δημοσιογράφων στον αθλητισμό είναι πολύ σημαντική. Βοηθάει όταν μεταφέρουν τα δεδομένα του αγώνα με αντικειμενικότητα. Όταν στέκονται δίπλα στον αθλητή και όχι απέναντι του στην αποτυχία.. Οι αθλητές είναι άνθρωποι και στις προσπάθειές τους υπάρχει και η νίκη και η ήττα».

-Σε ποιες αρχές πιστεύεις ότι θα πρέπει να στηρίζεται ένας αθλητής για να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό και να αντέξει στο χρόνο.
«Η προσήλωση στο στόχο, η υπομονή, η επιμονή, η αφοσίωση, η εργατικότητα και η αγάπη για το άθλημα του, οπλίζουν έναν αθλητή για να ανταπεξέλθει στην πίεση και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες».

-Ποια είναι η στάση του κόσμου όταν μαθαίνουν ότι έχει κατακτήσει τους λες ότι έχεις τόσες πολλές διακρίσεις στο τζούντο, ποια είναι;
«Ο κόσμος βασανίζεται από την κρίση και δε δίνει πολύ σημασία. Βέβαια ένα μέρος των Ελλήνων βρίσκει αποκούμπι στις αθλητικές επιτυχίες όπως η δική μου νιώθοντας ότι κρατάμε την πατρίδα εκεί που της αξίζει, ψηλά...»

-Μια ευχή για τους Έλληνες αθλητές που θα πάνε στο Λονδίνο.
«Εύχομαι από την ψυχή μου στους Έλληνες αθλητές υγεία, δύναμη και τύχη για να κατακτήσουν την κορυφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες που πίστεψαν και επιθύμησαν τη συμμετοχή μου. Για την Ελλάδα, που τόσο αγαπώ, θα παλεύω όσο αντέχει η καρδιά μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x