Έλληνες Αθλητές

Βασιλική Μιλλούση: Μαθήματα... ισορροπίας!

Έχει χαρίσει μετάλλια στην Ελλάδα. Πηγαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 με στόχο να απολαύσει την κάθε στιγμή και φυσικά μια ακόμη διάκριση. Ωστόσο, η Βασιλική Μιλλούση οδεύει προς το Λονδίνο έχοντας εκπληρώσει το... χρέος της. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι έχει σχέση με τα παιδιά, ταυτόχρονα με τις προπονήσεις σχεδίασε μια μπλούζα για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Διαβάστε τι είπε στο www.sport-fm.gr και στις Άρτεμις Σκορδίλη και Δήμητρα Ρεντζή.

Είναι μια από τις γυμνάστριες που έχουν χαρίσει στα ελληνικά χρώματα αρκετά μετάλλια και διακρίσεις σε διοργανώσεις ευρωπαϊκού ή παγκοσμίου επιπέδου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο στόχος της Βασιλικής Μιλλούσης είναι να απολαύσει κάθε στιγμή από τη μαγεία των Αγώνων και -φυσικά- άλλο ένα μετάλλιο.

Ωστόσο, πριν καν αρχίσει τη συμμετοχή της έχει κερδίσει ένα...

Πρωταθλήτρια στη δοκό ισορροπίας είναι. Δεν δυσκολεύτηκε να ισορροπήσει ανάμεσα στις ανάγκες της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην... υποχρέωση που έχει ο κάθε αθλητής να αποτελέσει πρότυπο για τους νέους.

Γνωστή για την ευαισθητοποίηση της σε ό,τι έχει σχέση με τα παιδιά η Βασιλλική Μιλλούση ταυτόχρονα με τις προπονήσεις κατάφερε να σχεδιάσει μια συλλεκτική μπλούζα με στόχο να ενισχύσει οικονομικά το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Θέλοντας να προωθήσει την Ιδέα «Γυμναστική – Παιδί – Ολυμπιακοί Αγώνες», δημιούργησε ένα t-shirt που φέρει το όνομά της και απεικονίζει την ίδια στην χαρακτηριστική της άσκηση πάνω στην Δοκό Ισορροπίας.

Όπως λέει και η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα: «δίπλα στη λέξη ευτυχία, δίπλα στη λέξη δυστυχία, στη λέξη πόνος, ελπίδα, αναγνώριση, αγανάκτηση, στόχος, βρίσκεται η λέξη Βασιλική».

Χαρακτηριστικές στιγμές του μεγαλείου της σαν αθλήτρια; Όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Challenge Cup στο Κότμπους της Γερμανίας στην ηλικία των 27, κλείνοντας τα στόματα σε όλους όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν τον άγραφο νόμο της ενόργανης γυμναστικής που θέλει τις αθλήτριές της να «συνταξιοδοτούνται» στα 20 χρόνια τους….

Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του. Οι Γερμανοί διοργανωτές του διεθνούς Challenge Cup δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αθλήτρια με τόση άνεση κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της δοκού όχι μόνο είχε ενηλικιωθεί, αλλά ήταν και κατά μία οκταετία μεγαλύτερη από τις συναθλήτριές της.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε η Βασιλική Μιλλούση στο www.sport-fm.gr και στις Άρτεμις Σκορδίλη και Δήμητρα Ρεντζή μιλά για τους στόχους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και άλλα πολλά...

Συνέντευξη στις Άρτεμις Σκορδίλη και Δήμητρα Ρεντζή

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την ενόργανη γυμναστική; Συνέβη ποτέ κάτι που σε έκανε να το μετανιώσεις στα χρόνια που κάνεις πρωταθλητισμό;
«Ξεκίνησα σε ηλικία πέντε χρονών και το έναυσμα ήταν η αδερφή μου, γιατί είχε ξεκινήσει αυτή πριν από εμένα και σαν μικρότερη ζήλεψα και ήθελα να κάνω το ίδιο. Πολλές φορές μετά από μια αποτυχία σε αγώνα, έχω σκεφτεί ότι θέλω να το σταματήσω αλλά ποτέ δεν είπα ότι ήταν λάθος επιλογή».

-Οφείλεις σε κάποιον τις διακρίσεις σου με την ενόργανη;
«Στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Η οικογένεια και ο προπονητής μου. Κυρίως η οικογένειά μου είναι υπεύθυνοι για την πορεία μου και τη εξέλιξή μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να πετύχω».

-Τί συμβουλή θα έδινες σε ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την ενόργανη;
«Θα έλεγα ότι είναι το πιο όμορφο άθλημα. Αποτελεί βάση για όλα τα αθλήματα, αναγνώριση της κίνησης και του σώματος. Οπότε θα το συμβούλευα ανεπιφύλακτα ν’ ασχοληθεί».

-Ποιοί είναι οι στόχοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου; Θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε κάποια θέση στο βάθρο;
«Στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι να ζήσω την κάθε στιγμή από αυτή την τόσο μαγική διοργάνωση για μένα. Μετά να μπορέσω να μπω στον τελικό της δοκούς ισορροπίας που είναι και το όργανό μου και το βάθρο είναι θέμα τύχης».

-Σκεπτόμενη τις αντιπάλους σου στο Λονδίνο, ποιες θεωρείς τα μεγάλα φαβορί;
«Για μένα είναι η Ρουμανία και η Κίνα».

-Όταν είσαι σε περίοδο αγώνων κάνεις κάποια ειδική διατροφή και γενικά πως διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου;
«Προσέχω καθημερινά τι τρώω, είναι στην καθημερινότητά μου και το πρόγραμμά μου το διαμορφώνω ώστε να είναι ευνοϊκό για το καλύτερο αποτέλεσμα της προπόνησης».

-Μέσα απ’ τον αθλητισμό έχεις γίνει γνωστή και αναγνωρίσιμη στον κόσμο. Έχεις ζήσει μήπως κάποιο περιστατικό από θαυμαστή που σε έφερε σε δύσκολη θέση;
«Δυστυχώς το άθλημά μας δεν είναι τόσο γνωστό και αναγνωρίσιμο στον κόσμο. Απ’ τους ανθρώπους που με θαυμάζουν, η μόνη αντιμετώπιση που έχω είναι θετική».

-Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει την χώρα μας έχει αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Μαθαίνουμε πως και στην ενόργανη γυμναστική οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, ειδικά στις προπονητικές εγκαταστάσεις. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις και σε δυσκολεύουν εσένα προσωπικά;
«Όντως οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και στην ενόργανη γυμναστική όπως και σε όλη τη χώρα. Τα κτίρια που κάνουμε προπόνηση έχουν να συν τηρηθούν από το 2004. Δεν υπάρχουν πλέον καθαριστές γιατί τους έχουν απολύσει. Κατά συνέπεια, είναι όλα βρόμικα. Είναι μεγάλο πρόβλημα το να μην έχουμε ένα εστιατόριο για να τρεφόμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x