Έλληνες Αθλητές

«Ανάβουν» φωτιές... στην πισίνα!

Είναι νέες, όμορφες και έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά, αλλά αυτό που τις διακρίνει είναι το ταλέντο και η αγάπη που τις διακατέχει γι' αυτό που κάνουν! Η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι ένα νέο δίδυμο, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Λονδίνο. Οι δύο τους μίλησαν στο www.sport-fm.gr λίγο πριν πέσουν στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι νέες, όμορφες και έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά, αλλά αυτό που τις διακρίνει είναι το ταλέντο και η αγάπη που τις διακατέχει γι' αυτό που κάνουν!

Η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι ένα νέο δίδυμο, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με φόντο την μεγάλη προσπάθεια και τον ζήλο που έδειξαν μέχρι να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πλέον δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιβεβαιώσουν για μία ακόμα φορά την "στενή" σχέση που έχουν οι Έλληνες με το υγρό στοιχείο και να "χορέψουν" τους κριτές στους δικούς τους ρυθμούς. Τόσο η Δέσποινα όσο και η Ευαγγελία αποδεικνύουν παράλληλα, πως εκτός από δυνατές αθλήτριες, είναι και γοητευτικές εντός κι εκτός πισίνας!

Διαβάστε τι δήλωσαν στο www.sport-fm.gr και στις Δήμητρα Ρεντζή και Άρτεμις Σκορδίλη

-Πώς βιώσατε όλη την περίοδο της προετοιμασίας σας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κυρίως τους τελευταίους μήνες, που η κούραση κυριαρχούσε και απαιτήσεις ολοένα και αυξάνονταν;

Σολωμού: «Κούραση υπάρχει πάντα!! Εμείς το ευχαριστηθήκαμε όσο δεν πήγαινε παρ’ όλες τις δυσκολίες και την κούραση.. Δουλέψαμε σκληρά, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και θα το δείξουμε στον αγώνα»!

Πλατανιώτη: «Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική από θέμα προπονήσεων κάτι το όποιο θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Η προετοιμασία του τελευταίου μήνα σίγουρα ήταν αρκετά δύσκολη καθώς η κούραση γινόταν όλο και πιο έντονη, γνωρίζουμε όμως ότι δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο, γι’ αυτό η κούραση που περάσαμε δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που θέλουμε να ζήσουμε»!

-Τι στόχο έχετε θέσει και πόσο εφικτός θεωρείτε ότι είναι;

Δ.Σ: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εκτελέσουμε το πρόγραμμά μας όσο το δυνατόν καλύτερα, να μείνει η προπονήτριά μας Ναταλία Τσερνέσκα ευχαριστημένη και Τέλος να κατακτήσουμε μια θέση στην οκτάδα! Το οποίο το πιστεύουμε και θα το καταφέρουμε"..

Ε.Π: "Στόχος μας αποτελεί η όγδοη θέση και εάν είναι μπορέσουμε και ακόμα ψηλότερα. Εάν εκτελέσουμε σωστά και όπως ξέρουμε το πρόγραμμα που έχουμε να παρουσιάσουμε, θεωρώ πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός".

-Δέσποινα εσύ έχεις ήδη εμπειρία από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, θέλω να μας πεις πως το βίωσες τότε και τι συμβουλεύεις την Ευαγγελία, που είναι η νεοφώτιστη της ομάδας;

Δ.Σ: "Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά και να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε ένα τέτοιο γεγονός! Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ο μεγαλύτερος στόχος ενός αθλητή! Το έζησα τότε 100% αν και πιο άπειρη... Τώρα θα το ευχαριστηθώ όσο γίνεται θα παλέψω και θα περάσω όμορφα με την Ευαγγελία και την προπονήτριά μου! Όσον αφορά τη συμβουλή μου στην Ευαγγελία είναι να νιώσει υπερήφανη να παλέψει για τη χώρα της και για τη δουλειά που έχουμε κάνει και να το ευχαριστηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, εξάλλου θα είμαστε μαζί εκεί και ξέρει πολύ καλά ότι εγώ θα είμαι δίπλα της θα της σταθώ και θα περάσουμε αξέχαστα, όπως συνήθως"

-Ευαγγελία εσύ με τη σειρά σου πως περιμένεις την Ολυμπιάδα, ποιες είναι οι σκέψεις σου και αν ακούς όσα σου λέει η Δέσποινα, ως μεγαλύτερη ηλικιακά και φυσικά πιο "γεμάτη" από εμπειρίες;

Ε.Π: "Εγώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους περιμένω ως μια αξέχαστη εμπειρία η οποία θα μείνει στην καρδιά μου για όλη μου την ζωή. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενη που θα λάβω μέρος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και μάλιστα από την ηλικία των 18 και θέλω να το χαρώ όσο πιο πολύ γίνεται"!

-Το γεγονός ότι είστε οι μοναδικές αθλήτριες που εκπροσωπούν το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης και άρα και η μόνη ελπίδα της Ελλάδας για κάποια διάκριση σ' αυτό το άθλημα, σας γεμίζει προσδοκίες ή μήπως αυξάνει το άγχος σας;

Δ.Σ: "Το ότι μας επέλεξαν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά μας κρατάει ήρεμες..το άγχος δεν αυξάνεται.. Η προπόνηση ήταν σκληρή , είμαστε σίγουρες και σίγουρα έχουμε προσδοκίες για το μέλλον"!
Ε.Π: "Το γεγονός το ότι είμαστε οι μοναδικές αθλήτριες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο άθλημα αυτό, μου προκαλεί την επιθυμία να κάνω συνεχώς το καλύτερο και φυσικά είναι κάτι το οποίο με κάνει να νιώθω υπερήφανη".

-Θέλω να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες από τις συζητήσεις που κάνετε μεταξύ σας, τα σχόλια, ή ακόμα και το "καλαμπούρι" λίγο πριν μπείτε στην πισίνα για αν αγωνιστείτε.

Δ.Σ: "Το ''δέσιμο'' με την Ευαγγελία πριν τον αγώνα είναι κάτι ασυνήθιστο για μένα.. Γινόμαστε ένα! Πάντα λέμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχουμε αλλά ανεβαίνει η ένταση και η μία προσπαθεί και ανεβάζει, εμψυχώνει την άλλη"

Ε.Π: "Λίγο πριν αγωνιστούμε, ήμαστε ήρεμες και λέει η μια στην άλλη να το χαρούμε όσο πιο πολύ γίνεται αλλά και να τα δώσουμε όλα δουλεύοντας από την αρχή μέχρι το τέλος"

-Δέσποινα και Ευαγγελία θέλω να μου πείτε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο που εσείς θεωρείτε ως μεγαλύτερο "θαυμαστή-υποστηρικτή" σας και με ποιον τρόπο σας το εκφράζει αυτό;

Δ.Σ: "Εμένα η στήριξή μου είναι η οικογένειά μου! Ήταν πάντα δίπλα μου και όσο χρειαζόταν μακριά από τα πράγματα. Είχα και έχω την υποστήριξή τους και την αγάπη τους. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ! Τους αγαπάω πολύ όπως και την αδυναμία μου, το μικρό μου αδερφό Αλέξανδρο"

Ε.Π: "Μεγαλύτερος θαυμαστής-υποστηρικτής μου θεωρώ ότι είναι η οικογένεια μου, που από τότε που ξεκίνησα μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να με στηρίζει και να πιστεύει λεπτό σε εμένα και σε αυτό που κάνω".

-Εκτός από "ντουέτο" στη συγχρονισμένη ξέρουμε ότι κάνετε παρέα και εκτός πισίνας! Αυτό συμβαίνει γιατί απλά συμπίπτει ο ελεύθερος σας χρόνος ή επειδή έχετε κοινά ενδιαφέροντα και ασχολίες;

Δ.Σ: "Παρόλο τη διαφορά ηλικίας έχουμε πολλά κοινά με την Ευαγγελία! Γελάμε πολύ, ασταμάτητα, αλλά εκεί που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και σοβαρές αλλάζουμε 180° και οι δύο μαζί! Χαίρομαι πολύ που θα μοιραστώ μια τέτοια εμπειρία μαζί της"

Ε.Π: "Σίγουρα για να κάνουμε παρέα δεν σημαίνει ότι απλά συμπίπτει ο ελεύθερος μας χρόνος! Έχουμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα, αλλά και πολύ καλή χημεία"

-Επειδή και οι δύο είστε πολύ εμφανίσιμα και εντυπωσιακά κορίτσια, είναι βέβαιο ότι έχετε ζήσει κάποιες στιγμές θαυμασμού είτε όντας αθλήτριες, είτε στην καθημερινότητά σας. Υπήρξε κάποια που να σας έφερε σε δύσκολη θέση και να μην ξέρετε πως ν' αντιδράσετε;

Δ.Σ: "Όλοι οι αθλητές είναι άξιοι θαυμασμού ανεξαρτήτως ύψους , ομορφιάς, αθλήματος... Οπότε όχι ποτέ δεν έχω έρθει σε δύσκολη θέση. Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Λονδίνο"

Ε.Π: "Καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ για το κομπλιμέντο! Όχι, τουλάχιστον όντας αθλήτρια ,δεν έχει υπάρξει κάποια στιγμή που να έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση για κάτι τέτοιο".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x