Ειδήσεις

Η Ρωσία το μετάλλιο, η Αργεντινή το χειροκρότημα

Σε έναν… τεράστιο μικρό τελικό, η Ρωσία επικράτησε 81-77 της Αργεντινής και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Λονδίνου. «Έσπασαν» καρδιές στο φινάλε με τους «γκαούτσος» να κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια αλλά ένα λάθος στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μπλατ να φτάσει στην νίκη. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Σβεντ με 25 πόντους, τους περισσότερους από αυτούς στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Σε έναν… τεράστιο μικρό τελικό, η Ρωσία επικράτησε 81-77 της Αργεντινής και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Λονδίνου.

«Έσπασαν» καρδιές στο φινάλε με τους «γκαούτσος» να κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια αλλά ένα λάθος στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μπλατ να φτάσει στην νίκη. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Σβεντ με 25 πόντους, τους περισσότερους από αυτούς στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Αποστολή στο Λονδίνο: Χρήστος Ρομπόλης

«Συγκινητική» προσπάθεια από τους Αργεντινούς που έπαιζαν επί της ουσίας με τέσσερις παίκτες, κατέθεσαν την ψυχή τους το παρκέ αλλά στην τελευταία πιθανότατα «παράσταση» των… μεγάλων, Τζινόμπιλι, Πριγκιόνι, Σκόλα, δεν κατάφερε να πάρουν ένα ακόμα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σίγουρο είναι όμως ότι πήραν ένα μεγάλο χειροκρότημα από όλους όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Η Ρωσία με περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, είχε τον πρώτο λόγο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Ο Τζινόμπιλι και η παρέα του όμως δεν τα παράτησαν. Έφτασαν στο τέταρτο δεκάλεπτο να φέρουν το ματς στα ίσια και να πάρουν και το προβάδισμα. Οι αντοχές τους στέρεψαν, εξάλλου τα χρόνια έχουν περάσει και οι επιλογές του Χούλιο Λάμας ήταν περιορισμένες…

Ωστόσο, η ψυχή των Αργεντινών δεν τους επέτρεπε να αφήσουν το ματς να φύγει… Και αν στην τελευταία φάση δεν είχε γίνει λάθος πάσα, ενδεχομένως να είχαν φτάσει και στην νίκη. Το τελικό 81-77 έδωσε στους Ρώσους το χάλκινο μετάλλιο σε μία αναμέτρηση που πιθανότατα θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της Αργεντινής.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 38-40, 57-61, 77-81

Αργεντινή: Σκόλα 11, Τζινόμπιλι 21, Μάτα, Καμπάτσο 3, Πριγκιόνι 3, Γ. Γκουτιέρες 2, Ντελφίνο 15, Λ. Γκουτιέρες 6, Νοτσιόνι 16, Χάσεν

Ρωσία: Σβεντ 25, Μοζγκόφ, Φριντζόν 19, Καούν 6, Χριάπα 9, Μόνια 2, Πονγκρασόφ, Κιριλένκο 20

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x