Stoiximan Super League

Πρωτάθλημα μέχρι… τις 15 Σεπτεμβρίου

Να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες από ΕΠΟ και Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ζητήσει η Σούπερ Λίγκα προκειμένου να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Σε περίπτωση όμως που μέχρι τότε δεν προσκομίσουν οι ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα σχετικά έγγραφα, τότε θα επιβληθούν οι ποινές που ορίζει ο Νόμος. «Το στοίχημά μας για φέτος είναι να ξεκινήσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης.

Στο πλευρό των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα τους τάχθηκε η Σούπερ Λίγκα. Στη συνεδρίασή που έγινε σήμερα και τελείωσε λίγο πριν τις 19:00 η διοργανώτρια Αρχή αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να δώσουν ειδικές άδειες στις ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε το πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά.

Έτσι, καλεί -αρχικά- την ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους παίκτες με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιτρέψει στην συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, και πάλι με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα η Σούπερ Λίγκα ξεκαθαρίζει ότι εάν υπάρξει ομάδα που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις... Μάλιστα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ποινές θα έχουν αναδρομική ισχύ, με ανάκληση των δελτίων των παικτών αλλά και ταυτόχρονα να χάνονται όλοι οι βαθμοί που έχει κερδίσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Κάποιες ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε: «Το στοίχημα για εμάς φέτος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16 ομάδες».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής έκανε γνωστό ότι οι υπεύθυνοι από Πλατανιά, Κέρκυρα και Πανιώνιο δηλώνουν σίγουροι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το βάρος πέφτει επάνω στις ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη για να έχουν εξασφαλίσει την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Εάν δεν βρεθεί λύση θα επιβληθούν στις ομάδες οι κυρώσεις. Θα περιμένουμε την απόφαση της ομοσπονδίας η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να δώσει μια λύση στο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηγηθεί», τόνισε.

Ο Γιάννης Μώραλης μάλιστα αναφέρθηκε και στο αίτημα του ΠΑΟ... «Μπήκε σε ψηφοφορία. Αλλά απορρίφθηκε στη λογική π[ου ξέρετε ότι θα ανοίγαμε ένα δεδικασμένο με απρόβλεπες συνέπειες», είπε και ανέφερε για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων, κάτι που πρότείνει εμμέσως η Football League...

«Δεν έχει έρθει καμία επίσημη πρόταση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα για αύξηση των ομάδων. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχαμε το αίτημα για να το συζητήσουμε. Εάν έρθει τέτοιο αίτημα τότε θα συζητηθεί»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x