Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Δώνης, τα διπλώματα και οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους (θα τον κρίνουν)

Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Δώνης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος… τόλμησε να συσχετίσει την πορεία του ΠΑΟΚ, με την προγενέστερη –σύντομη και μάλλον αποτυχημένη- παρουσία του της ΑΕΚ. Εγινε επίσης λόγος, από τον δημοσιογράφο, για τη διάταξη του ΠΑΟΚ, που ίσως να μην του ταιριάζει και την αποτυχία της Ευρώπης. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Δώνης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος… τόλμησε να συσχετίσει την πορεία του ΠΑΟΚ, με την προγενέστερη –σύντομη και μάλλον αποτυχημένη- παρουσία του της ΑΕΚ.

Εγινε επίσης λόγος, από τον δημοσιογράφο, για τη διάταξη του ΠΑΟΚ, που ίσως να μην του ταιριάζει και την αποτυχία της Ευρώπης.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Και τότε ο Δώνης, δείχνοντας ότι έχει ανάγκη να υπερασπιστεί σθεναρά τις επιλογές του, είτε σε παίκτες, είχε σε σχήματα, όπως τους τοποθετεί στον αγωνιστικό χώρο, απάντησε με αυτό που έχουμε ακούσει κι από άλλους συναδέλφους του (επί λέξει): «Δεν ασχολούμαι τι μπορεί να λέει ο καθένας. Όποιος έχει άποψη για το υλικό της ομάδας μου, μπορεί να πάει να βγάλει δίπλωμα προπονητή, να αναλάβει μια ομάδα και να κάνει ό,τι θέλει αυτός. Στον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι προπονητή, εγώ αποφασίζω».

Θα μπορούσα λοιπόν να δεχθώ, μόνο ότι υπάρχει κάποιος απέναντί του που εξαπολύει επίθεση και βρίσκεται σε θέση άμυνας, για να μην πω ότι πανικοβάλλεται όταν ακούει ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη (βαριά απώλεια) και το ξεκίνημά του δεν είναι το ιδανικότερο, τουλάχιστο σε απόδοση.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι προπονητές δεν είναι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογράφοι δεν είναι προπονητές.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ιδιότητες είναι εξίσου δύσκολες και αν κάποιος δεν σέβεται τη δουλειά του άλλου, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν παρεξηγήσεις. Πιο έντονες είναι οι παρεξηγήσεις όταν υπάρχει ένας δημοσιογράφος που εκφράζει την άποψή του χωρίς την απαιτούμενη επιχειρηματολογία και με κακή προαίρεση κρίνει την προσπάθεια ενός προπονητή, για τον οποίο θα θεωρήσουμε δεδομένο ότι κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα του.

Από την άλλη δε, κανένας προπονητής δεν έχει το δικαίωμα να ζητά δίπλωμα προπονητή, ούτε από δημοσιογράφο, ούτε και από τον οπαδό ή φίλαθλο, ο οποίος θα εκφράσει εμπεριστατωμένη άποψη, θα προσεγγίσει αληθινές καταστάσεις και θα καταλήξει σε ένα, υποκειμενικό μεν, αλλά, στο μέτρο του δυνατού, ασφαλές συμπέρασμα. Ακόμη και δίπλωμα να διέθετε, είναι πολύ πιθανό, να διατηρούσε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον Δώνη. Άραγε, σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή, η άποψη του δημοσιογράφου (με δίπλωμα προπονητή), δεν βόλευε τον Δώνη, τι άλλο θα ζητούσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Μήπως θα πρέπει να θητεύσει δίπλα στον Αλεξ Φέρκιουσον για να ακούσει (όχι να αποδεχθεί) τελικά την άποψή του;

Θα ήθελα να ακούσω από τον προπονητή (συγκαταλέγεται στους καλύτερους- αν όχι ο καλύτερος- της νέας γενιάς), που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, να ακούει κάθε καλόπιστη ή ακόμη και κακόπιστη άποψη, η οποία κατατίθεται για την ομάδα του και τον ποδοσφαιρικό τρόπο σκέψης και εφαρμογής. Όταν περιέχει επαρκή επιχειρηματολογία, θράσος για να εντοπίσει και τα στραβά και τέλος, σύνεση για να συγκρατεί τα θετικά ως αφετηρία για βελτίωση, θα είναι σίγουρα χρήσιμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x