Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη ΠΑΟΚ και Άρης. Απέχουν τόσο πολύ που η πρόβλεψη για το νικητή του ντέρμπι ήταν περιττή. Το που θα σταματήσει το κοντέρ ήταν ένα ερώτημα και όλοι περιμέναμε πολλά γκολ. Στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν όλα, τα τέσσερα του ΠΑΟΚ και το μοναδικό του Άρη που, σημειωτέων, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση. Πολλές ευκαιρίες για γκολ και επιθετική λειτουργία που του έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ωστόσο, στα μετόπισθεν είναι να κλάματα. Και κυρίως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις πτέρυγες και είναι τόσο ευγενικοί… Αφήνουν να περνούν όλοι και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο Βελλίδη και τα στόπερ. Γενικότερα, ο Άρης εκτίθεται από τον τρόπο που αμύνεται και το γεγονός ότι ο Κατσαβάκης δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ένα σχήμα με τους ποδοσφαιριστές που θα προσδώσουν την αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα. Οι συχνές αλλαγές και η τοποθέτηση ποδοσφαιριστών σε διαφορετικές από τις θέσεις που έχουν μάθει να αγωνίζονται, δημιουργεί μεγάλη σύγχυση. Ωστόσο, ο προπονητής του Άρη επιμένει.

Το ντέρμπι δεν ήταν ντέρμπι με την έννοια του έντονου ανταγωνισμού από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κλείδωσε νωρίς τη νίκη κι ο Δώνης, όπως έδειξε με τις αλλαγές του (Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη και Πέλκα) έψαχνε πολλά παραπάνω από τα πρώτα τέσσερα γκολ. Σε διασυρμό στόχευε, σε εκνευρισμό κατέληξε και ήταν αδικαιολόγητος αν είχε στόχο αποκλειστικά τον Κάκο (έπεσαν και ψιλές στα αποδυτήρια) κι όχι τις ανοησίες των ποδοσφαιριστών του. Σε ένα παιχνίδι που είχε τελειώσει με άνετη επικράτηση από το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ έχασε δυό ποδοσφαιριστές με αποβολή.

Κι όποιος υποστηρίζει ότι αδίκως αποβλήθηκαν, δεν είδε το παιχνίδι, είναι και χαζός…

Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αγανακτήσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι που οι ποδοσφαιριστές του πουλάνε τσαμπουκά χωρίς ουσία και η ομάδα τους χάνει πολύτιμες μονάδες για τις επόμενες αγωνιστικές.

Όσο για τους τσαμπουκάδες στα αποδυτήρια, σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Άρη (Παπαστεργιαννός και Νταμαρλής τις έφαγαν), δεν χρειάζεται κάτι λιγότερο από κάποιον που θα αποφασίσει πλέον ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα και λειτουργεί λογικά και επαγγελματικά, για να πάρει αποφάσεις και θα δώσει οριστικές λύσεις.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει σταθερή πορεία με τις δύο συνεχόμενες νίκες και αυτό ενδεχομένως να είναι σημείο εκκίνησης για καλύτερη συνέχεια, την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη για να ξεχωρίσει. Με απουσίες, με ξεκίνημα που δεν σπουδαίο, δείχνει ότι παραμένει όσο ανταγωνιστικός χρειάζεται προκειμένου να διατηρείται ψηλά και να διεκδικήσει τις καλύτερες θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ