Όταν ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, ο Μάκης Αγγελίνας, αποδέχεται ως θετικό το αποτέλεσμα της Κρήτης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον… προϊστάμενο του, που είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, ή δεν υπάρχει κοινή γραμμή και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ λειτουργεί μέσα από διαφορετικές παραμέτρους.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο που προκύπτει από την επίσκεψη στην Κρήτη και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος «δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία» Δώνης, μετά από όσα συνέβησαν στην Τούμπα, εξακολουθεί να εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος και να αναζητεί αφορμές και αιτίες, για μικρά ή μεγαλύτερα λάθη, στην απόδοση των διαιτητών.

Μετά τον Κάκο, στην Τούμπα, με τον Άρη, στο οποίο, προς τιμή του παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που εκνευρίστηκε, αλλά, δεν συμπεριέλαβε στον εκνευρισμό του τις συνέπειες που είχε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ακολούθησε ο Δημητρόπουλος, στο Γεντί Κουλέ. Ο τελευταίος ακύρωσε γκολ του Φωτάκη, υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Για μια ακόμη φορά, ο εκνευρισμός και η αναστάτωση από τον πάγκο, λειτουργεί ανασταλτικά και ο ΠΑΟΚ χάνει το ρυθμό του, χάνει το δρόμο για τη νίκη και ταυτόχρονα την ευκαιρία να επικρατήσει ενός αντιπάλου που φαίνεται και είναι υποδεέστερος.

Δημιουργείται ήδη η αίσθηση, στην έκτη αγωνιστική και μέσα από τα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία δεν έχασε και ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ στο απόλυτο, ότι ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί οριστικά στο στόχαστρο της διαιτησίας. Κι όπως αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής, δημιουργείται άλλοθι για την ομάδα που λένε –κι έτσι είναι- διαθέτει τη δυναμική για τον πρωταθλητισμό.

Ένα από τα στοιχεία του πρωταθλητισμού σίγουρα δεν είναι η γκρίνια. Και κυρίως δεν είναι η γκρίνια του προπονητή για τη διαιτησία που, όπως φαίνεται από την εικόνα της ομάδας του, μεταφέρεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι επιπτώσεις είναι δυσάρεστες, χάνοντας ποδοσφαιριστές και βαθμούς.

Υ. Γ 1 Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η διαιτησία φρενάρει τον ΠΑΟΚ κι ο Δώνης, δίκαιος κριτής, δεν σηκώνει πολλά πολλά και είναι αποφασισμένος να τα λέει έξω από τα δόντια, γιατί δεν είχε πει κουβέντα για το πέναλτι του Κάτσε στην Ξάνθη;

Υ. Γ. 2 Είναι ορισμένες φορές που λέω ότι αν δεν υπήρχαν κάποιοι σαν τον Δώνη, που είναι παρορμητικός και αντιδρά υπερβολικά σε ορισμένες περιπτώσεις, το ποδόσφαιρο θα έχανε από τη λογική της αντιπαράθεσης, της έντασης, του ανταγωνισμού. Ακόμη και το «σεξ και βία» του Αθανασιάδη θα μπορούσα να δικαιολογήσω, αρκεί να θέσουμε νέους όρους στο παιχνίδι και να συμφωνήσουμε ότι δεν θα ξεφύγουμε από τα όρια της αντιπαράθεσης στο facebook και το twitter.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ