Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Σαββίδης έβγαλε «κίτρινη» σε Βρύζα-Δώνη

Κακό μπελά βρήκαν με τον Σαββίδη όσοι νόμισαν ότι έδεσαν τον γάιδαρό τους με μια συνεργασία στον ΠΑΟΚ. Ειδικά ο Βρύζας κι ο Δώνης θα πρέπει να νοιώθουν πιο αναλώσιμοι από κάθε άλλον στην ομάδα, αν συγκρατήσουμε έστω τα μισά από όσα είπε για τους «δύο» (κυρίως για τον δεύτερο) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κυρίως στην πρώτη του εμφάνιση, ενώπιον δημοσιογράφων. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Κακό μπελά βρήκαν με τον Σαββίδη όσοι νόμισαν ότι έδεσαν τον γάιδαρό τους με μια συνεργασία στον ΠΑΟΚ.

Ειδικά ο Βρύζας κι ο Δώνης θα πρέπει να νοιώθουν πιο αναλώσιμοι από κάθε άλλον στην ομάδα, αν συγκρατήσουμε έστω τα μισά από όσα είπε για τους «δύο» (κυρίως για τον δεύτερο) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κυρίως στην πρώτη του εμφάνιση, ενώπιον δημοσιογράφων.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Μίλησε για ανάρμοστη συμπεριφορά του Δώνη και απειθαρχία στην ομάδα του, όπως αποτυπώνεται με τις αποβολές ποδοσφαιριστών. Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Βρύζας και κάθε παράγοντας που μπορεί μεν να τον αποδέχεται ως άνθρωπο (εδώ χρυσώνει το χάπι), αλλά, είναι αναποτελεσματικός ως στέλεχος της ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν είναι άνθρωπος που έχει διάθεση για συζήτηση, παραβολές από τα Ευαγγέλια, γνωμικά, σοφίες και εικόνες από την πορεία τους κυρίως στον πολιτικό στίβο. Έδειξε ότι δεν κατανοεί γιατί θα πρέπει να λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση ένα σύστημα από το οποίο ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες και λίγο έως πολύ υιοθέτησε ήδη τη λογική του κατατρεγμένου.

Ωστόσο, μιλώντας με γλώσσα που δεν χαϊδεύει αυτιά και ειδικά τα αυτιά των οπαδών με την ανάρμοστη συμπεριφορά, δημιούργησε την αίσθηση ότι, αν χρειαστεί (κάτι μου λέει ότι θα χρειαστεί σύντομα) θα γεμίσει το οπλοστάσιό του με τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει το κατεστημένο.

Με ισχυρό το «εγώ» του, με χιούμορ που περνά κρίση και με βιογραφικό που πολυδιαφημίζει, αλλά, ελάχιστοι το γνωρίζουν όσο καλά θα διευκόλυνε για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, μας είπε ότι το κουμάντο είναι η Μαρία και στον ΠΑΟΚ θα γίνεται ό,τι προστάξει η έμπιστη τοποτηρητής.

Αυτό μου φαίνεται ότι δεν αρέσει (εδώ και αρκετό καιρό) τους παραδοσιακούς διοικούντες, που αντιλαμβάνονται ότι είναι λίγα τα ψωμιά τους και δεν αποκλείεται, στη θέση τους να βρεθεί ένας άνθρωπος για τον οποίο, χωρίς να ερωτηθεί, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε δύο –ευνοϊκές- αναφορές. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα γυρίσει καβάλα σε άσπρο άλογο, όταν ο Σαββίδης θα φροντίσει να φύγουν οι σκιές που συνοδεύουν την παρουσία του στα κοινά της ομάδας.

Με ποιον τρόπο θα τα καταφέρει, δεν μας εξήγησε, αλλά, μια… συμπάθεια στον Ζαγοράκη την έχει. Κι ο Βρύζας, αν τυχόν ο Σαββίδης του προτείνει να μείνει και είναι συνηγορήσει, θα πρέπει να κάνει μια ιστορική κωλοτούμπα για να συνεργαστεί με τον πρώην κολλητό του.

Αν πάντως το ερώτημα που τίθεται κατά κόρον και αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη συνύπαρξη του Ιβάν Σαββίδη με τους ΠΑΟΚτσήδες, αφορά στο μέγεθος και την κατάληξη της επένδυσής του, δεν θα σταθώ σε όσα είπε δημοσίως, γιατί πολύ απλά, θα απογοητευτούν όλοι. Ο Σαββίδης δεν μίλησε για σπουδαίες μεταγραφές, δεν θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο σε βαθμό που θα τον καθιστά απόλυτα αντίπαλο του Ολυμπιακού σε κούρσα τίτλου. Κάτι άφησε να εννοηθεί για το καλοκαίρι, αλλά, μέχρι τότε…

Εκείνο που μαθαίνω ότι κάτι ετοιμάζει κι ότι ο Ιανουάριος θα είναι παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Συμπερασματικά, ο Σαββίδης δίνει ένα χρονικό περιθώριο σε Βρύζα και Δώνη μέχρι τον… έλεγχο του πρώτου, άντε βαριά βαριά, του δεύτερου εξαμήνου και στη συνέχεια θα τους αξιολογήσει: Αν πέτυχαν στους στόχους που έχουν ήδη τεθεί (στο αγωνιστικό, στο θέμα της συμπεριφοράς των οπαδών), τότε θα σκεφτεί σοβαρά πλέον να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους. Ειδάλλως, θα υπάρξουν και απομακρύνσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x