Champions League

4ος όμιλος: Θα βάλει φρένο στη Ρεάλ;

Mετά το σχηματισμό του 4ου ομίλου στην κλήρωση του Αυγούστου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι φάνταζαν τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση. Ύστερα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όμως, η Μπορούσια Ντόρτμουντ δείχνει ικανή για την έκπληξη και καλείται να το αποδείξει υποδεχόμενη τους «μερένχες», που απολαμβάνουν τη θέα του ομίλου από την κορυφή, έχοντας το απόλυτο στις νίκες μέχρι στιγμής.

Μπορεί μετά το σχηματισμό του 4ου ομίλου στην κλήρωση του Αυγούστου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι να φάνταζαν τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση, όμως μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές η Μπορούσια Ντόρτμουντ δείχνει ικανή για την έκπληξη και καλείται να το αποδείξει υποδεχόμενη τους «μερένχες» που απολαμβάνουν τη θέα του ομίλου από την κορυφή, έχοντας το απόλυτο στις νίκες μέχρι στιγμής.

Το έργο των Γερμανών, οι οποίοι έχουν 4 βαθμούς, μόνο εύκολο δε θα είναι. Σαν να μην έφτανε η αντικειμενική δυσκολία του να αντιμετωπίζεις την παρέα του Κριστιάνο, ο Γιούργκεν Κλοπ πιθανόν να στερηθεί των υπηρεσιών των Ιλκάι Γκουντογκάν, Μάριο Γκέτσε και Μαρσέλ Σμέλτσερ οι οποίοι είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση.

Από την πλευρά του, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα δει τον Σάμι Κεντίρα να τίθεται και πάλι στη διάθεσή του, σε αντίθεση με τους Αρμπελόα, Μαρσέλο και Κοεντράο, με τους Σέρχιο Ράμος και Μίκαελ Εσιέν να καλύπτουν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στα τελευταία 6 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η Μπορούσια έχει μόλις μία νίκη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης στον ίδιο αριθμό αγώνων μετρά 5 νίκες.

Η παράδοση της Μπορούσια Ντόρτμουντ απέναντι σε ισπανικές ομάδες δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευνοϊκή. Στα τελευταία 5 εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Ίβηρες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει. Μάλιστα, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν τέσσερις φορές με τους Γερμανούς να μην έχουν… σταυρώσει νίκη κόντρα στη Ρεάλ.

Αν πάντως οι στατιστικολάτρες θεωρούν το συγκεκριμένο στοιχείο δυσοίωνο για τη Μπορούσια, τότε θα εντυπωσιαστούν από το γεγονός ότι η Ρεάλ στα εκτός έδρας ματς απέναντι σε Γερμανούς έχει μόλις μία νίκη στα 23 τελευταία παιχνίδια!

Την ίδια ώρα στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων. Οι δύο αντίπαλοι ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης.

Οι «πολίτες» θα πρέπει όχι μόνο να διαχειριστούν τους τραυματισμούς που έχουν, με τους Σίλβα, Μαϊκόν, Χάβι Γκαρθία και Ρόντγουελ να χάνουν πιθανότατα την αναμέτρηση, αλλά και την κούραση των παικτών τους, αφού την προηγούμενη εβδομάδα 15 παίκτες των πρωταθλητών Αγγλίας είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Στο μεταξύ οι Άγγλοι έχουν τρεις ήττες στις τέσσερις τελευταίες εξόδους τους για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι για να βρούμε την τελευταία εντός έδρας νίκη του Άγιαξ κόντρα σε αγγλική ομάδα, πρέπει να ανατρέξουμε στο 1980, όταν οι Ολλανδοί είχαν νικήσει με σκορ 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ πέρσι είχαν επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ταξιδέψει στην Ολλανδία μόνο μια φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 1978/79 για να αντιμετωπίσουν την Τβέντε, όπου κέρδισαν με σκορ 3-2, σενάριο που επαναλήφθηκε το 2008/9 στην Αγγλία, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το Κύπελλο UEFA.

4ος όμιλος

Άγιαξ-Μάντσεστερ Σίτι
Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρεάλ Μαδρίτης 6 (7-3)
2) Ντόρτμουντ 4 (2-1)
3) Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-4)
4) Άγιαξ 0 (1-5)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Μάντσεστερ Σίτι-Άγιαξ
Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x