Stoiximan Super League

Λίνεν: «Γελοίο να μιλάμε για τελικούς»

Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά. Κι έχει αποδειχθεί ήδη δύσκολο για τους παίκτες της να τη σηκώσουν. Γι’ αυτό και ο Έβαλντ Λίνεν προσπαθεί να… ξεφορτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος από τους παίκτες του ενόψει του ματς με τον Πλατανιά. Έτσι, χαρακτήρισε γελοίο το να χαρακτηρίζεται από τόσο νωρίς «τελικός», δήλωσε ευχαριστημένος που βλέπει παίκτες «που θέλουν να νικούν» και τόνισε ότι σημαντικότερο είναι -με ηρεμία και αυτοπεποίθηση- να βελτιώνεται η ομάδα.

Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά.

Κι έχει αποδειχθεί ήδη δύσκολο για τους παίκτες της να τη σηκώσουν.

Γι’ αυτό και ο Έβαλντ Λίνεν προσπαθεί να… ξεφορτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος από τους παίκτες του ενόψει του ματς με τον Πλατανιά.

Έτσι, χαρακτήρισε γελοίο το να χαρακτηρίζεται από τόσο νωρίς «τελικός», δήλωσε ευχαριστημένος που βλέπει παίκτες «που θέλουν να νικούν» και τόνισε ότι σημαντικότερο είναι -με ηρεμία και αυτοπεποίθηση- να βελτιώνεται η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για την κρισιμότητα του κυριακάτικου ματς: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν χάσουμε, αν νικήσουμε κλπ. Όχι, είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να κοιτάμε το παιχνίδι μας και αν σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Να δουλεύουμε σ' αυτό καθημερινά. Εδώ βλέπω ότι οι παίκτες θέλουν πραγματικά να νικούν».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει: «Τώρα θα παίξουμε με έναν αντίπαλο, ο οποίος αυτός θα θέλει να παίξει πολύ αμυντικά. Τους είδαμε και με τον Αρη, όταν ήταν στο μισό γήπεδο για να κλείσουν χώρους και μετά να βγαίνουν στην αντεπίθεση. Γι' αυτό πρέπει να μάθουμε να κάνουμε επίθεση. Θα μας περιμένουν και γι' αυτό πρέπει να έχουμε καλά τελειώματα και να προσέχουμε τις αντεπιθέσεις τους γιατί είναι καλή ομάδα».

Για το αν η ΑΕΚ έχει παίκτες που μπορούν να διασπάσουν κλειστές άμυνες: «Έχουμε νέους, αλλά και έμπειρους παίκτες, όπως ο Φουρτάδο, ο Παυλής, ο Λαγός και άλλοι. Υπάρχει καλό μείγμα παλιών και νέων και δουλεύουμε για να βρούμε λύση στα τελειώματα των προσπαθειών μας».

Για τον χαρακτήρα «τελικού» που έχει πάρει το ματς: «Τελικός είναι αν σε ένα ματς κερδίζεις τα πάντα. Αν νικήσουμε σ' αυτό το ματς και χάσουμε τα πέντε επόμενα, τι τελικός είναι; Είναι γελοίο. Έχουμε παίξει μόνο 7 παιχνίδια, αυτό είναι το 8ο και μένουν άλλα 22. Γι' αυτό σε 1-2 εβδομάδες δε μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι γινόταν πριν. Γι' αυτό ήρεμα, αλλά με αυτοπεποίθηση, μπορούμε να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x