Κώστας Μιαούλης

Ο σούπερ Μήτρογλου, ο «λίγος» διαιτητής και ο μήνας της κρίσεως

Προσπαθώ όσο μπορώ, στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, να μην μπλέκω την διαιτησία, όσο αυτό είναι επιτρεπτό. Για να μην κάθομαι ν’ αναλύω τις φάσεις μία-μία, το μόνο που έχω να καταθέσω, είναι μια ίσως αιρετική, αλλά θεωρώ και ιδανική για να βλέπουμε πιο ήσυχοι ποδόσφαιρο, πρόταση. Οι διαιτητές που ενεπλάκησαν ακόμα και σαν θύματα, στην σεζόν 2010-11, να μην σφυρίξουν ξανά. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Προσπαθώ όσο μπορώ, στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, να μην μπλέκω την διαιτησία, όσο αυτό είναι επιτρεπτό.

Για να μην κάθομαι ν’ αναλύω τις φάσεις μία-μία, το μόνο που έχω να καταθέσω, είναι μια ίσως αιρετική, αλλά θεωρώ και ιδανική για να βλέπουμε πιο ήσυχοι ποδόσφαιρο, πρόταση.

Οι διαιτητές που ενεπλάκησαν ακόμα και σαν θύματα, στην σεζόν 2010-11, να μην σφυρίξουν ξανά. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Του Κώστα Μιαούλη

Για μένα υπάρχουν δύο πέναλτι. Ασφαλώς, η πιθανότατη έκβαση, ακόμα και αν η «Ένωση» ισοφάριζε, θα ήταν να χάσει ή να δεχτεί στραπάτσο στην επανάληψη με βάση το αριθμητικό μειονέκτημα. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά ο διαιτητής (Σιδηρόπουλος) κατάφερε να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές.

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής, ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο 24χρονος επιθετικός σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα, που όσες φορές και αν το δεις κι όσες φορές δεν το χορταίνεις. Αυτός που έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με το 0-4, αυτός που έβαλε και τις βάσεις, κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή από τον Γιάγκο. Ο Ολυμπιακός βρήκε μια σφριγηλή στο πρώτο μέρος, «Ένωση», δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν το πιθανότερο πως όσο θα περνούσε ο χρόνος κι επειδή έχει τις εναλλακτικές λύσεις να το πράξει, πως θα έβρισκε τρόπο να ξεκλειδώσει το ματς.

Ο Ζαρντίμ, πόνταρε πως πάνω στον ενθουσιασμό της ΑΕΚ που κάποια στιγμή, θα έψαχνε και το γκολ, στον Ολυμπιακό θα προσφέρονταν χώροι για να κάνει εύκολες φάσεις. Ήρθε σε μια απ’ αυτές το ιδανικό: Πέναλτι και αποβολή κι ο γάμος, σχόλασε. Στο δεύτερο μέρος, θαρρώ πως ήταν ίσως και η συνειδητοποίηση, πως με ένα ευρύ σκορ, θα διέλυαν και τις όποιες γκρίνιες, για διαιτητική εύνοια, που έδωσαν επιπλέον κίνητρο στους «ερυθρόλευκους».

Το σχολιασμό για την ΑΕΚ, τον άφησα τελευταίο, όχι επειδή ήταν η ηττημένη της βραδιάς. Το κέρδος ήταν ένα πρώτο μέρος που ανάλογο δεν έχουμε δει ξανά φέτος από την ΑΕΚ. Το κόστος ήταν μια ήττα βαριά. Βέβαια η «Ένωση» έχει δεχτεί και βαρύτερες από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Ωστόσο, αυτό νομίζω πως δεν θα την επηρεάσει. Ο Λίνεν έστω και αν παιδαγωγικά, αντιμετώπισε καλά το θέμα, λέγοντας πως ναι μεν δεν έπρεπε να πάρει αυτές τις διαστάσεις το σκορ, αλλά είδε θετικά πως οι παίκτες του προσπαθούσαν να επιτεθούν ακόμα και στο τέλος, θεωρώ πως έχει ευθύνη. Θα έπρεπε να τους μαντρώσει κάπως στο τέλος.

Ωστόσο τα τέσσερα επόμενα ματς είναι που κρίνουν το μέλλον της ΑΕΚ, για φέτος στην κατηγορία. Η πρόοδος έστω και με αυτή την βαριά ήττα ήταν εμφανής. Όμως στα επόμενα ματς, ρόλο θα παίξει μόνο το αποτέλεσμα και όχι οι εντυπώσεις. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει απέναντι σε ομάδες που ξέρουν τι θα πει μάχη επιβίωσης. Η «Ένωση» θα πρέπει να επιβιώσει, απέναντι σε ομάδες που έχουν δοκιμαστεί ξανά στην αρένα, των μαχών της σωτηρίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x