Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Δυο Αμερικανοί είναι η λύση;

Μια - δυο αλλαγές Αμερικανών στα μέσα ή στο 1/3 της σεζόν κάνουν τη διαφορά; Την έκαναν πέρυσι βέβαια για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ήταν ο κανόνας ή η εξαίρεση; Μάλλον το δεύτερο.

Μια - δυο αλλαγές Αμερικανών στα μέσα ή στο 1/3 της σεζόν κάνουν τη διαφορά; Την έκαναν πέρυσι βέβαια για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ήταν ο κανόνας ή η εξαίρεση; Μάλλον το δεύτερο: ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε Ίβκοβιτς, άρα η επιλογή έγινε με το μάτι του ειδικού και είχε και τύχη, αφού πάντα θέλει και τύχη όχι μόνο για να σου «βγει» ένας Αμερικανός παίκτης, αλλά κυρίως να κουμπώσει με την υπόλοιπη ομάδα, ειδικά όταν δεν έχει κάνει προετοιμασία μαζί της αλλά εμφανίζεται στα μισά του δρόμου.

Μπορεί να πετύχει το ίδιο «τρικ» φέτος στον Παναθηναϊκό, που ήδη άλλαξε τον έναν Αμερικανό (Μπανκς αντί για Άρμστρονγκ) και ετοιμάζεται είτε να αλλάξει έναν ακόμα (Μπάτλερ αντί Κίτσεν), είναι να πάρει τον Μπάτλερ και να κρατήσει και τον Κίτσεν, όπου δικαίωμα να παίζουν όλοι θα έχουν μόνο στην Ευρωλίγκα; Άγνωστο.

Αν πάντως έπρεπε να στοιχηματίσω κάπου τα λεφτά μου, θα έλεγα πως μάλλον όχι. Αν οι υπαίτιοι για την προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν ο Άρμστρονγκ και ο Κίτσεν, αν ο Πεδουλάκης είχε βασίσει το παιχνίδι της ομάδας πάνω τους κι οι δυο αυτοί δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν στο ρόλο του ηγέτη, τότε ίσως η αλλαγή προσώπων να ήταν προς το καλύτερο. Για συγκεκριμένα πράγματα όμως ήρθαν το καλοκαίρι οι δυο τους και ούτε καν αυτά δεν μπόρεσαν να κάνουν σωστά.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πιο σύνθετο και δεν περιορίζεται στους δυο Αμερικανούς. Ναι, να δεχτώ ότι το ρόστερ είναι φτωχότερο από πέρυσι, ότι οι παίκτες που αποχώρησαν δεν αντικαταστάθηκαν από ισάξιους τόσο σε ποιότητα όσο και σε προσωπικότητα, ότι τα μπάτζετ έχουν πέσει και μαζί τους πρέπει να χαμηλώσουν και οι απαιτήσεις όλων μας. Αλλά και πάλι, το υλικό που έχει ο Παναθηναϊκός, είναι καλύτερο από τα αποτελέσματα που έχει φέρει ως τώρα.

Και χωρίς να μπαίνουμε σε καμία άχαρη σύγκριση του Πεδουλάκη με τον Ομπράντοβιτς, ούτε να κρίνουμε αυστηρά τον Έλληνα τεχνικό και να ζητάμε από τη διοίκηση να φέρει άλλον, καλό θα είναι να δούμε αν ο Πεδουλάκης μπορεί να αλλάξει - πέρα από τους Αμερικανούς - και πολλά ακόμα πράγματα στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, ώστε να πάρει το μάξιμουμ από όλους τους. Διότι αυτοί που έχει στη διάθεσή του, έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα απ’ όσα έχουν δείξει ως τώρα, αρκεί να βρεθεί ο τρόπος να τα αξιοποιήσει ο κόουτς.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x