Ελλάδα

Ούτε για προπόνηση…

Παίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 113-62 την Καβάλα στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και διατήρησε το απόλυτο νικών. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν κατά διαστήματα καταπληκτικό μπάσκετ και έσπασαν το ρεκόρ σκοραρίσματος τους σε ένα ημίχρονο από καταβολής Α1 οι Παπανικολάου, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους. Την παραμικρή αντίσταση δεν πρόβαλαν οι ουραγοί «αργοναύτες», από τους οποίους προσπάθησε ο Μανωλόπουλος.

Παίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 113-62 την Καβάλα στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και διατήρησε το απόλυτο νικών. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν κατά διαστήματα καταπληκτικό μπάσκετ και έσπασαν το ρεκόρ σκοραρίσματος τους σε ένα ημίχρονο από καταβολής Α1 οι Παπανικολάου, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους.

Πλέον οι πρωταθλητές βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη κορυφή της βαθμολογίας, αφού μετά την ήττα του Πανιωνίου από το Ρέθυμνο, είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο. Την παραμικρή αντίσταση δεν πρόβαλαν οι ουραγοί «αργοναύτες», από τους οποίους προσπάθησε ο Μανωλόπουλος.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, αφού με σφικτή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, προηγήθηκε 16-2 στο 5΄. Ο Σπανούλης μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, ο Πρίντεζης ήταν σε μεγάλα κέφια και στο 8΄ η διαφορά έφτασε στο +19, (29-10). Με 7/8 επιτυχημένους αιφνιδιασμούς και 7 κλεψίματα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 34-14 στο δεκάλεπτο, με τον Παπανικολάου να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα.

Η Καβάλα έκανε πολλά λάθη, ήταν άστοχη, είχε μοναδικές αξιόπιστες λύσεις τους Μανωλόπουλο-Γκαγκαλούδη και δεν μπορούσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Με ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα σταθερά πάνω από 70%, ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι του και υπεροπλία σε όλους τους τομείς της στατιστικής, ο Ολυμπιακός αύξανε συνεχώς την υπέρ του διαφορά (56-22 στο 17΄), ενώ στην ανάπαυλα την έφτασε στη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τιμή της (+41).

Το πόδι παρέμεινε στο γκάζι και με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου (80-34 στο 25΄). Γκετσεβίτσιους, Λο και Περπέρογλου έδιναν απανωτά «χτυπήματα» στην ευάλωτη άμυνα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα δέκα λεπτά πριν το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» να προηγηθούν με 52 πόντους (91-39). Στο τέταρτο δεκάλεπτο όπως ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός χαλάρωσε, οι αλλαγές με φόντο και το ματς με την Εφές Αναντολού τη Πέμπτη για την Ευρωλίγκα, διαδέχονταν η μία την άλλη και η Καβάλα κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά στα ίδια επίπεδα ή καλύτερα να αποφύγει να μπει στις μεγαλύτερες της ιστορίας του αθλήματος…

Δείτε τα highlights του ματς:



Τα δεκάλεπτα: 34-14, 67-26, 91-39, 113-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 2, Λο 12, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 6, Μαυροειδής 7, Πάουελ 11, Γκετσεβίτσιους 17 (2), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 18 (2), Μάντζαρης, Κατσίβελης 9 (1).

Καβάλα (Γαλάνης): Πάνος 3, Αράπης, Μανωλόπουλος 13 (3), Στυλιανού, Στεφανίδης 5 (1), Γκράντι 10 (1), Βελισσαρίου 3, Μίτροβιτς 8, Γκαγκαλούδης 9 (1), Κρστέβσκι 4, Κόλεμαν 7, Ίλιεφ.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Νικολούλης, Ταρενίδης
Γήπεδο: ΣΕΦ
Θεατές: 300

* Οι 67 πόντοι που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του από καταβολής Α1.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x