Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ έκλεψε την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό και ένα μήνυμα στον Σαββίδη

Αν το ερώτημα αφορά αποκλειστικά στους δύο αντιπάλους, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τότε ο πρώτος είναι ο κερδισμένος και ο δεύτερος είναι… λιγότερο κερδισμένος. Όχι τόσο από την ισοπαλία, αλλά, από την επίδειξη δύναμης σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα, που τον καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο του πρωταθλήματος.

Αν το ερώτημα αφορά αποκλειστικά στους δύο αντιπάλους, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τότε ο πρώτος είναι ο κερδισμένος και ο δεύτερος είναι… λιγότερο κερδισμένος.

Όχι τόσο από την ισοπαλία, αλλά, από την επίδειξη δύναμης σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα, που τον καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο του πρωταθλήματος.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Για να σας πω την αλήθεια, η αίσθηση που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό να παίζει σε χαμηλή ταχύτητα, γνωρίζοντας (και σε αυτό έκανε λάθος) ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να του βάλει γκολ, είναι ότι έκανε οικονομία των δυνάμεών του. Είναι καλύτερη ομάδα και έχει αυτό το δικαίωμα. Βέβαια, μετά το τέλος και την ισοφάριση, κάποιοι θα έχουν ξινίσει διότι είχε τη δυνατότητα να σημειώσει μια καθαρή νίκη και προτίμησε να παίξει συντηρητικά, κάτι που πλήρωσε στο τέλος.

Και ποιος ήταν ο ΠΑΟΚ που τελικά ισοφάρισε τον Ολυμπιακό;Μια ομάδα που δεν είχε πλάνο, είχε ίσως λίγο περισσότερο θράσος αλλά καμία ουσία σε ορισμένες φάσεις κι μετά το χάος. Λένε ότι ακόμη και το χάος χρειάζεται… οργάνωση. Ο ΠΑΟΚ ήταν οργανωμένος για να μην του βγαίνει τίποτε από τις πτέρυγες (σέντρες που περνούσαν από την άλλη πλευρά), για να μην έχει παιχνίδι στον άξονα (καμία λογική για κάθετες μεταβιβάσεις) και μερικούς ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αναρωτιούνται ακόμη, όπως τα μικρά παιδιά: «εμένα γιατί δεν με παίζουν».

Ο Δώνης συνελλήφθη πολλές φορές να αναρωτιέται με τις επιλογές των ποδοσφαιριστών του, αλλά κι εμείς αναρωτιόμαστε σε πόσους αγώνες τους είδε να αποδίδουν καλύτερα. Το αν παιζόταν η θέση του είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και αυτό έχει να κάνει κυρίως με όση αμφισβήτηση προκαλούν οι δηλώσεις του Σαββίδη (πριν από καιρό, περί πειθαρχίας) και η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, όπου κάποιοι ήθελαν τον προπονητή του ΠΑΟΚ να… παίρνει την άγουσα σε περίπτωση ήττας.

Αν τελικά έσωσε το τομάρι του με το γκολ του Αθανασιάδη, λίγο πριν το τέλος, δεν νομίζω ότι αυτό αλλάζει σε πολλά κάτι από τα παραπάνω… Δηλαδή, θα φανεί σύντομα αν υπάρχει τελικά σοβαρό πρόβλημα. Δύσκολα θα μείνει κρυφτεί αν μάλιστα η απόδοση του ΠΑΟΚ δεν βελτιωθεί και να εξακολουθήσει να προβληματίζει.

Επίσης, αν ο Σαββίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι αν φέρει την Μπαρτσελόνα, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι δεύτερος, δεν αποκλείεται να έχει δίκιο. Αλλά, το θέμα είναι αν μπορεί να τη φέρει. Γιατί αν περιοριστεί σε μεταγραφές που δεν αλλάξουν την εικόνα της ομάδας, τότε δεν αποκλείεται να εκπλαγεί αρνητικά στο τέλος της «κούρσας». Αν ο ΠΑΟΚ χάσει τη δεύτερη θέση, θα έχει ο ίδιος τη μεγαλύτερη ευθύνη και κανείς Δώνης που είναι υποχρεωμένος να παίζει με καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Κάτσε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x