Γενικά

Ο απολογισμός της ΕΘΝΟΑ

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε μια εκδήλωση εν μέσω των Εορτών, έκανε τον απολογισμό του έργου της και τίμησε χορηγούς, φορείς και στελέχη της Αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε μια εκδήλωση εν μέσω των Εορτών, έκανε τον απολογισμό του έργου της και τίμησε χορηγούς, φορείς και στελέχη της Αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας που υποστήριξαν πανελλαδικά το εκπαιδευτικό της έργο τα έτη 2009-2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο γέμισε από τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και του ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Τυφλών Καλλιθέας που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση τραγουδώντας, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, αφού έκανε τον απολογισμό του πλούσιου έργου των τελευταίων τεσσάρων ετών, επισήμανε: «Όποιος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προσέγγιση των παιδιών μέσα από τα προγράμματα αυτά δε μπορεί να αντιληφθεί επαρκώς το μέγεθος της ανταπόκρισης που είχαμε και να νοιώσει πόση ανάγκη έχουν οι ηλικίες αυτές να γνωρίσουν τα οφέλη ενός άλλου τρόπου ζωής: αυτού που προσφέρει ο Ολυμπισμός και οι Αξίες του.
Με πίστη στις Αρχές αυτές, η ΕΘΝΟΑ θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση την εκτέλεση των προγραμμάτων της, ελπίζοντας πως έτσι θα προσφέρει μια διαφορετική εικόνα στους νέους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ίσως έτσι να ευαισθητοποιήσει και την Πολιτεία να συνδράμει στο έργο της. Γιατί είναι φυσικό, οι στόχοι της ΕΘΝΟΑ να αποτελούν και στόχους της κάθε πολιτικής ηγεσίας και χωρίς την συμπαράσταση της θα είναι δύσκολη η συνέχιση των δράσεων μας. Η Ολυμπιακή Παιδεία αποτελεί διεθνώς το ξεχωριστό εκείνο όχημα διαπαιδαγώγησης της νεολαίας κάθε εποχής. Αυτό προάγουμε και εμείς μέσα από την ΕΘΝΟΑ και αυτό καλούμαστε να συνεχίσουμε».


Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις.

Για τη σημαντική υποστήριξη, στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ακαδημίας στους χορηγούς: ΟΠΑΠ Α.Ε., Περιφέρεια Αττικής, ΟΛΠ, ΕΥΣΗΜΟΝ ΣΥΛΛΟΓΕΣ Α.Ε., BMW HELLAS και NESTLE.
Επίσης τιμήθηκαν οι υποστηρικτές: Boss Securite Hellas S.A., Bobos Club, Oriflame Hellas, Λύκειο Ελληνίδων και Coca Cola 3E.

Το μετάλλιο της Ακαδημίας απονεμήθηκε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για τη σημαντική υποστήριξή του καθώς όλα τα προγράμματα τελέστηκαν πανελλαδικά υπό την αιγίδα του.

Για την εγκάρδια και ανιδιοτελή προσφορά τους στα πανελλαδικά προγράμματα ολυμπιακής παιδείας τα έτη 2009-2012 τιμήθηκαν στελέχη της αθλητικής και ολυμπιακής οικογένειας (Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές και Προπονητές) οι οποίοι ήταν στο πλευρό της Ακαδημίας από το 2009 ως το 2012 με κύριο στόχο την προώθηση των Oλυμπιακών αρχών. Π

Πρόκειται για τους : Πύρρο Δήμα, Δημοσθένη Ταμπάκο, Βούλα Πατουλίδου, Βαλέριο Λεωνίδη, Βασίλη Πολύμερο, Ομάδα Ανσάμπλ του 2000 (Ειρήνη Αϊνδιλή, Χαρά Καρυάμη, Χαρίκλεια Πανταζή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου, Άννα Πολλάτου), Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Παρασκευοπούλου, Γιώργος Σιγάλα, Κυριακή Γαλάνη, Μαρία Τσιαρτσάνη, Βίκυ Αρβανίτη, Άρη Γρηγοριάδη, Φανή Ψαθά, Νάσο Γαλακτερό, Φλώρα Ρεντούμη, Όλγα Καϊδαντζή, Ελίνα Παυλή, Βασίλειο Κολλάρο, Θωμά Λιάπη, Αλέξανδρο Ταξιλδιάρη.

Επίσης τιμητική βράβευση έγινε στη σοπράνο Αναστασία Ζαννή για την ανιδιοτελή υποστήριξή της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείγμα δουλειάς της Ακαδημίας από την Διευθύντρια κα Ιλεάνα Κλοκώνη, το οποίο αφορούσε την εκπαίδευση της Ολυμπιακής παιδείας σε νήπια. Η Ακαδημία πιστεύει ακράδαντα ότι η Ολυμπιακή παιδεία πρέπει να εφαρμόζεται από την προσχολική ηλικία.

Οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ψυχικού οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. «Ο Ακάδημος πάει Σχολείο» και οι μαθητές του ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Τυφλών Καλλιθέας τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα για τις Ολυμπιακές αξίες που είχαν γράψει με τους εκπαιδευτικούς τους υπό την καθοδήγηση της ΕΘΝ.Ο.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα μικρά παιδιά την έννοια του Ευ Αγωνίζεσθαι και την εφαρμογή του στην καθημερινή συμπεριφορά. Οι Διευθυντές των σχολείων τιμήθηκαν για την άψογη συνεργασία και για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x