Χάντμπολ

«Κάποιοι μας ειρωνεύονται στη Γερμανία…»

Ειρωνική αντιμετώπιση από μια μικρή μερίδα Γερμανών οπαδών έχουν αντιμετωπίσει οι τρεις Έλληνες της Μέλσουνγκεν, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στη SportDay ο Σάββας Καρυπίδης.

Οι Έλληνες δεν είναι και ο… δημοφιλέστερος λαός στη Γερμανία λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει. Το κλίμα αυτό εισπράττουν ο Σάββας Καρυπίδης, ο Γρηγόρης Σανίκης και ο Αλέξανδρος Βασιλάκης, που διαπρέπουν στο γερμανικό πρωτάθλημα χάντμπολ.

«Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την προσφορά μας στην ομάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων η οποία με έμμεσο τρόπο μας ειρωνεύεται. Εμείς από την πλευρά μας τους απαντάμε με σοβαρό ύφος, γιατί αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες», επισήμανε ο Σάββας Καρυπίδης.

Ο Γρηγόρης Σανίκης μετρά ήδη οκτώ χρόνια στην ομάδα και αντιλαμβάνεται τις διαφορές με το ελληνικό χάντμπολ. «Δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως σύγκριση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων. Στην Ελλάδα το άθλημα παραπαίει και είναι κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», ανέφερε.

Πού αποδίδει αυτή τη διαφορά ο Σάββας Καρυπίδης. «Η διαφορά έγκειται κυρίως στη διαφορετική παιδεία που έχουμε σε σχέση με τους Γερμανούς. Εκείνοι μόλις τα παιδιά τους συμπληρώσουν τα δέκα τους χρόνια, τα στέλνουν να μάθουν χάντμπολ», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x