Αγγλία

Έπρεπε να ιδρώσει η Λίβερπουλ

Αν και ίδρωσε, τελικά η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μάνσφιλντ και πήρε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Δείτε τα γκολ!

Και απ’ την προσπάθεια αλλά και από το… άγχος ίδρωσε η Λίβερπουλ! Όσο κι αν το όνομα και το επίπεδο της Μάνσφιλντ ήταν τέτοιο που όλοι περίμεναν εύκολη πρόκριση, μόνο έτσι δεν ήταν από τη στιγμή που και οι "κόκκινοι" έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Η Λίβερπουλ, ίδρωσε, αλλά με το υπέρ της 2-1 πήρε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και θα αντιμετωπίσει την Όλνταμ.

Ο Ντάνιελ Στάριτζ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, έχασε πολλές ευκαιρίες ακόμα και για το χατ – τρικ στην παρθενική του εμφάνιση στη νέα του ομάδα, αλλά στο 55ο λεπτό άφησε τη θέση του στον Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός με γκολ, στο οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί το χέρι του, συνέβαλε στη νίκη της Λίβερπουλ, που στο τελευταίο εικοσάλεπτο πιέστηκε ασφυκτικά, είδε τη Μάνσφιλντ να μειώνει και... με την ψυχή στο στόμα περίμενε ώστε να ακούσει το σφύριγμα της λήξης για να πάρει την πρόκριση.

Το ματς:

Φόρεσε τα κόκκινα και αμέσως έκανε τη διαφορά. Θα πει κάποιος, «η Μάνσφιλντ δεν είναι ομάδα κόντρα στην οποία θα αποδείξεις κάτι». Και πάλι, όμως, ο Ντάνιελ Στάριτζ ννδεν υποτίμησε την αντίπαλο της Λίβερπουλ και ούτε περίμενε να τα βρει όλα έτοιμα! Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Σέλβεϊ και αυτό… επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Όχι το γκολ, αλλά οι εξαιρετικές πάσες του νεαρού μέσου για το νεοαποκτηθέντα επιθετικό. Ο τελευταίος, όμως, απέτυχε να νικήσει όσες φορές θα μπορούσε, τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάνσφιλντ μπήκε αγριεμένη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 48’, ο Τζόουνς απέκρουσε την προσπάθεια του Χάουελ, με τον τελευταίο και τους συμπαίκτες του, πλέον, να φτάνουν πρώτοι σε κάθε μπαλιά και να πιέζουν τη Λίβερπουλ. Μια καλή επίθεση, όμως, αρκούσε για τους «κόκκινους» ώστε να πετύχουν το δεύτερο γκολ με τον Λουίς Σουάρες – φαίνεται να χρησιμοποιεί το χέρι του – στο 59ο λεπτό, να γράψουν το 2-0 και να διώξουν το άγχος, διαλύοντας τα όνειρα των αντιπάλων τους. Ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε, αφού η Μάνσφιλντ δεν τα παράτησε και με τον Ματ Γκριν στο 79’ μείωσε στο τελικό 2-1.



Σουόνσι-Άρσεναλ 2-2

Παιχνίδι ανοιχτό, μέχρι να καταλάβουν οι δύο ομάδες που υπερτερούσαν και πως θα μπορούσαν να αναπτύξουν καλύτερα το παιχνίδι τους. Η μεν Σουόνσι το πέτυχε από τον άξονα με την καταλυτικά παρουσία του Κι που προσπαθούσε να «σπάσει» σωστά τη μπάλα και η Άρσεναλ βρήκε χώρους και διάθεση από τον Θίο Γουόλκοτ στη δεξιά πτέρυγα. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 35ο λεπτό με τον Γκιμπς να κατεβάζει για τον Καθόρλα και τον Ισπανό να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, για να έρθει το δοκάρι από την κεφαλιά του Μπάρτλεϊ ένα λεπτό αργότερα.

Η Άρσεναλ εμφανίστηκε πολύ καλύτερη στην επανάληψη. Στο 51ο λεπτό, από ωραία κυκλοφορία της μπάλας με τελικό αποδέκτη τον Ζιρού, ο Γάλλος σούταρε χαμηλά για να υποχρεώσει τον Βορμ σε επέμβαση. Οι «κανονιέρηδες» φώναξαν για πέναλτι ένα λεπτό αργότερα, με το ριπλέι όμως να δείχνει πως ο Ράμσεϊ… μπέρδεψε τα πόδια του μέσα στην περιοχή και ο Ζιρού αμέσως μετά από σέντρα του Ουαλού, με εκπληκτικό σουτ απέτυχε να νικήσει τον πορτιέρο των «κύκνων». Αφού οι Λονδρέζοι έχαναν τις ευκαιρίες, η Σουόνσι χρειάστηκε μια και καλή για να προηγηθεί! Από κεφαλιά του Ντάιερ, ο Μίτσου, αφού πρώτα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μερτεσάκερ, σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Σέζνι και να γράψει το 1-0.

Στο 65ο λεπτό, ο Ζιρού έφτασε κοντά στην ισοφάριση με κεφαλιά από σέντρα του Ράμσεϊ, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική άμεση αντίδραση των «κανονιέρηδων» στο γκολ που δέχθηκαν. Ευτυχώς, όμως, για τον Αρσέν Βενγκέρ, οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν σημεία ζωής μόλις το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81’, ο Λούκας Ποντόλσκι που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγο νωρίτερα, εκμεταλλεύτηκε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Βορμ για να ισοφαρίσει και στο 83’, ο Γκιμπς από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Αρτέτα ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 2-1! Το λάθος που έγινε, όμως, στο 87ο λεπτό στην άμυνα των Λονδρέζων, μπορεί να θεωρηθεί απαράδεκτο για το σημείο στο οποίο γίνεται και τις συνέπειες που αποφέρει. Ο Γκρέιαμ, από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή της Άρσεναλ και είχε όλη την άνεση να κοντρολάρει και να σουτάρει δυνατά για το τελικό 2-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x