Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο;

Το «μεγαλείο» του ενός είναι η φυλακή του άλλου.

-«Οι άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται το μεγαλείο του Ολυμπιακού μας, να είστε σίγουροι ότι θα μείνουν στον Ολυμπιακό» (όσοι δεν το αντιλαμβάνονται καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν, ειδάλλως ο ΟΑΕΔ είναι εδώ παρακάτω. Κατά τ’ άλλα παραμένουμε φίλοι, έτσι; Αδερφοί. Respect).

-Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο της παρεμβατικής δύναμης που έχει ένα ταπεινό usb, στην πολιτική ζωή του τόπου; (Κοιμήσου, αγγελούδι μου, κοιμήσου εσύ... Κι όσο ροχαλίζεις, η λίστα γίνεται το φίλτρο που μπαίνει μπροστά στα μάτια σου και σκεπάζει όλα τα υπόλοιπα -τα πλέον σοβαρά- που συμβαίνουν την ίδια ώρα από πίσω).

-Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο του να μπορείς να μην πληρώνεις αν δεν παίρνεις απόδειξη; (το ότι α) σε απλά ελληνικά αυτό λέγεται «κλοπή» και β) το ότι κανείς μαγαζάτορας δεν δίνει απόδειξη προτού πάρει τα χρήματα στα χέρια του είναι δύο μικρές, ασήμαντες λεπτομέρεις. Μην τις αφήσεις να σου χαλάσουν το όνειρο).

-Αντιλαμβάνεσαι τo μεγαλείο του να είσαι ποδοσφαιριστής αυτό τον καιρό; (να σου χρωστάνε λεφτά, επειδή δεν μπορούν να σου τα δώσουν να σε βγάζουν «στον τάκο» και ό,τι άλλο περνάει από το χέρι τους για να φαίνεσαι ως ο κακός της ιστορίας;).

-Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο του να δουλεύεις σε μια εποχή σαν κι αυτή που διανύουμε; (ακόμα κι αν είναι για τρεις μήνες μόνο, τσάμπα, π.χ. βοηθητική εργασία σε τεχνικά έργα. Όχι, μην το ονοματίζεις «σκλαβιά», οι εργοδότες σου το λένε «ανάκαμψη»).

-Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο του «Ξεχναμε το παρελθόν, προχωράμε στο μέλλον», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη; (Στο χιόνι όλα, περασμένα-ξεχασμένα μωρέ, σε μερικές χιλιάδες χρόνια θα τα θυμόμαστε όλ’ αυτά και θα γελάμε)

-Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο της αισιοδοξίας που (ισχυρίζονται τα ευρήματα του «Βαρόμετρου» ότι) φωλιάζει πλέον στην καρδούλα σου, σχετικά με το μέλλον; (αν όχι, αυτό οφείλεται στο ότι η λογική σου βρίσκεται υπό κατοχή. Μόνο όταν την απελευθερώσεις θα μπορέσει να φωλιάσει ξανά μέσα της «...μια ιδέα στεγανή, που να μην μπάζει κρύο»).

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x