Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιατί κάνει πίσω ο Σαββίδης;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα...

Το ότι ο Γιώργος Δώνης δεν έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, είναι προφανές όσο ζητά ποδοσφαιριστές στην άμυνα, τη μεσαία γραμμή κι όπου αλλού διαπιστώνει από αγώνα σε αγώνα ότι υπάρχουν κενά, είναι ένα πρόβλημα. Κυρίως για τον ίδιο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Το κατά πόσο υπάρχει αντίκτυπος στους ποδοσφαιριστές, που τελευταία αποδίδουν ανεπαρκώς, είναι ένα μεγάλο θέμα που καταλήγει σε συνωμοσιολογία. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να γίνεται λόγος σχετικά με την προσπάθεια των δυσαρεστημένων ποδοσφαιριστών, τους οποίους δεν έχει σε εκτίμηση ο Δώνης, και θα τον οδηγήσουν στην έξοδο, μέσα από εμφανίσεις και αποτελέσματα σαν της Τρίπολης. Όλα αυτά είναι υπερβολικά και ξεφεύγουν από το πλαίσιο μιας σοβαρής συζήτησης.

Αν ο Δώνης περίμενε σπουδαίους ποδοσφαιριστές για να ενισχυθεί η ομάδα του, όσο διαπίστωνε ότι οι τρεις που επέλεξε το καλοκαίρι (Κουμάλο, Βιβιάν και Λόρενς) δεν δικαιολογούν τη συμμετοχή τους στην ενδεκάδα, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα… μείνει με την όρεξη. Ίσως μάλιστα να μην είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αν ο Σαββίδης μετέφερε για το καλοκαίρι τις… μεταγραφάρες που θα αλλάξουν (και θα ανεβάσουν) επίπεδο την ομάδα.

Το θέμα είναι αν τελικά ο ΠΑΟΚ είναι «αρκετός» για να πάρει τη δεύτερη θέση, όπως τον καθοδηγεί ο Δώνης και με το υπάρχον υλικό ή αν νομίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπεύθυνοι της ομάδας (δηλαδή ο Σαββίδης και οι σύμβουλοί του, φανεροί και μυστικοί) ότι δεν θα υπάρχει ευτυχής κατάληξη και πρέπει να ενισχυθεί.

Αν κρίνουμε από τις πρόσφατες επιλογές, με τη δοκιμή δύο ανενεργών ποδοσφαιριστών (του Μολδαβού Σουβόροφ και του Ολλανδού Κάστελεν), δεν πρέπει να ανησυχούν με την εικόνα της ομάδα ή με το αποτέλεσμα της Τρίπολης.

Εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν σοβαροί αν επέμεναν μόνο στο αποτέλεσμα με τον Αστέρα για να διαμορφώσουν το μεταγραφικό τους πλάνο, με στόχο την ενίσχυση της ομάδας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Κι όλο αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε, όσο τα ρεπορτάζ αναφέρονταν σε Λούκας και Λάζοβις και μερικά ακόμη ονόματα που στοιχίζουν (όχι άδικα) μερικά εκατομμύρια, έχει ανατραπεί. Όλοι πίστεψαν ότι ο Σαββίδης πήρε μπρος, αλλά, όπως αποδεικνύεται, έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος των μεταγραφών και… άρχισε τις τσιγκουνιές.

Ο ΠΑΟΚ επιλέγει να δοκιμάσει δύο «ξεχασμένους» και δεν αποκλείεται –χρησιμοποιώντας παλιές τακτικές- να συνεχίσει τις δοκιμές για να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή που θα ξεκινήσει από μειονεκτικό θέση τη συνεργασία του με την ομάδα. Προφανώς δεν θα είναι έτοιμος να βοηθήσει από την αρχή, καθότι, και ο Μολδαβός και ο Ολλανδός (από το Σουρινάμ) έχουν να παίξουν πολύ καιρό. Το ίδιο συμβαίνει (έχει να παίξει δύο μήνες) και με τον Σιλντεφελντ, αλλά, δείχνει πιο αξιόπιστη λύση ένας διεθνής Κροάτης.

Δημιουργείται μια απορία για την οποία δεν θα λάβουμε εύκολα μια εξήγηση, αν δεν μας τη δώσει ο ίδιος ο Σαββίδης: Τι συνέβη και έκανε πίσω; Τι άλλαξε και από τον Λούκας των εκατομμυρίων, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζει ποδοσφαιριστές για να διαπιστώσει αν μπορούν να τον βοηθήσουν, όπως θα γινόταν σε εποχές που τα χρήματα ήταν πολύ λιγότερα;

Κάποιοι επιμένουν να το συνδυάζουν με τις επιχειρηματικές του αναζητήσεις, οι οποίες έχουν κολλήσει ή δεν έχουν προχωρήσει όσο θα ήθελε. Ή ακόμη και με τις συζητήσεις για τα χρέη που δεν φαίνεται να οδηγούν οριστικά στο σημείο που επιθυμεί (να πληρώσει μόνο το αρχικό κεφάλαιο) και ανασκουμπώνεται. Δεν ξοδεύει για την ομάδα και στέλνει ένα μήνυμα σε αυτούς που ήλπιζαν ότι θα δώσει τελικά νέο ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι όλα αυτά που έλεγε πριν από μερικούς μήνες, ότι θέλει να… ξεθωριάσει το κόκκινο (του Ολυμπιακού), ήταν λόγια ενός πολιτικάντη ή ενός ανθρώπου που αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν απαιτήσεις;

Έχει σκοπό να ασχοληθεί με την απαιτούμενη σοβαρότητα με αυτό που λέγεται πρωταθλητισμός για τον ΠΑΟΚ; Θα θέσει σταθερές βάσεις από τώρα, όπως ουσιαστικά πρέπει να συμβεί ή θα γίνει ένας από τους… προηγούμενους;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x