Γιώργος Ζαχαριάδης

Και τώρα Γιώργο μου, βγαίνουμε ή όχι δεύτεροι;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr με αφορμή τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ.

Το ζητούμενο είναι αν οι μεταγραφές έγιναν υπό την πίεση του χρόνου και της μεταγραφικής περιόδου η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου; Το ζητούμενο είναι αν για τις 3-4 μεταγραφές, έτσι όπως έγιναν τελικά μαζεμένες, ήταν αποτέλεσμα προεργασίας ή προέκυψαν τις τελευταίες ώρες;

Ακόμη κι αυτό, που ενδεχομένως, αν τελικά έγιναν άνευ προγραμματισμού, μπορεί να εκθέτει τον ΠΑΟΚ και τους υπευθύνους της ΠΑΕ, αλλά, πόσες άλλες καλοζυγισμένες μεταγραφές αποδείχθηκαν βαλούτες ολκής; «Πολλές» είναι η απάντηση και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Είναι γνωστό, ειδικά στον ΠΑΟΚ, ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά, είτε λέγονται τεχνική διευθυντές, είτε πρόεδροι που έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, κατηγορούνται γιατί δεν «πετυχαίνουν» καλό ή τουλάχιστο χρήσιμο ποδοσφαιριστή και ξόδεψαν πολλά χρήματα άνευ αντικρίσματος.

Ο Σαββίδης προσέφυγε σε δανεισμούς, σε μια συμφωνία με τον ελεύθερο Βούκιτς και σε μια μετρίου κόστους μεταγραφή (Ιτάνζ), τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών, συμπληρώνοντας συνολικά έξι μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του. Αν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν προσφέρουν σύμφωνα με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις του, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχήσει κανείς για το αν ο Γιώργος Δώνης θα χρησιμοποιήσει 4-3-3 ή 4-4-2 ή κάτι άλλο με ρόμβο και τρίγωνο σκαληνό.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, πέρα από τα βιογραφικά που συνοδεύουν τους νεοαποκτηθέντες, το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα βοηθήσουν, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να αποδείξουν ότι είναι απαραίτητοι.

Πέρα από τον Ιτάνζ, που βρίσκεται σε απόλυτα αγωνιστικό ρυθμό, ο Καμαρά έχει παιχνίδια στα πόδια του. Οι υπόλοιποι και ειδικά ο Βούκιτς, είναι πρόβλημα. Ο Σέρβος ξέχασε πότε έπαιξε ποδόσφαιρο. Κάποιοι λένε ότι έχει χρόνια να παίξει σαν… Βούκιτς.

Για όλους θα υπάρξει ένα μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας. Ίσως στην περίπτωση του Βούκιτς να υπάρχει τελικά λόγος για κάτι παραπάνω. Όλοι όμως, πέρα από το ότι θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι στα πλέι- οφ, θα πρέπει να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια ώστε να καταλάβει τη δεύτερη θέση και με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Το ότι ο Δώνης ζητούσε μεταγραφές, εννοώντας ότι η ομάδα θα έχει πρόβλημα στην προσπάθεια για τον σημαντικότερο φετινό στόχο (τη δεύτερη θέση), σημαίνει ότι τώρα του λύνονται τα χέρια; Όχι, βέβαια. Αλλά, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει αν τελικά η ομάδα του θα επανέλθει σε τροχιά δεύτερης θέσης και προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ ή δεν του φτάνουν οι «έξι» νεομεταγραφέντες.

Βέβαια, αν γυρίσουμε πίσω στο καλοκαίρι, θα βρούμε τον Δώνη να συζητά για πρωταθλητισμό κι άλλες αηδίες περί εμπιστοσύνης στο εξαιρετικό υλικό της ομάδας, γεγονός που δεν αξιολογείται ως δυνατό του σημείο… Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x