Γενικά

Οικογενειακό... θηρίο το Zafira Tourer 2.0 CDTI BiTurbo

Η Opel δημιούργησε το ταχύτερο, επταθέσιο, πολυμορφικό diesel στην κατηγορία των συμπαγών με την εισαγωγή της προηγμένης τεχνολογίας σειριακού twin-turbo.

Μπορεί στην Ελλάδα οτιδήποτε δίλιτρο να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τους υποψήφιους αγοραστές, λόγω της υπερφορολόγσης, ωστόσο ενδεχομένως κάποιοι να θελήσουν να αγοράσουν ένα πραγματικά ευρύχωρο και πανίσχυρο μοντέλο.

Το Opel Zafira Tourer εφοδιάζεται με κινητήρα πετρελαίου 2.0 CDTI BiTurbo ισχύος 195 hp με ροπή 400 Nm. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναπτύσσει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώραμ με κατανάλωση μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ. σε μικρό κύκλο κίνησης.

Η προηγμένη τεχνολογία σειριακού BiTurbo στο Zafira παρέχει υψηλή ισχύ, άμεση απόκριση στο γκάζι και εξαιρετική ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών. Επιταχύνει σε 8,9 δευτ. στα 0 - 100 χλμ./ώρα, ενώ η ελαστικότητα του κινητήρα είναι εξαιρετική, με ρεπρίζ 8,5 δευτ. στα 80 - 120 χλμ./ώρα με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το βραβευμένο Zafira Tourer – που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Χρυσό Τιμόνι 2012" από αναγνώστες ευρωπαϊκών περιοδικών αυτοκινήτου – συνδυάζει μία καμπίνα ανώτερης ποιότητας με τεχνολογίες αιχμής, κάποιες μάλιστα μοναδικές στην κατηγορία που ανεβάζουν τον πήχη στους τομείς ασφάλειας και άνεσης. Ανάμεσα στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι: το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL+ και ένα πανοραμικό παρμπρίζ που πλημμυρίζει την καμπίνα με φυσικό φως.

Πρόσθετη ευελιξία στο εσωτερικό του ZafiraTourer παρέχει η νέα γενιά του συστήματος Flex7 με μοναδικές λειτουργίες άνεσης καθισμάτων για ένα πρωτοφανές επίπεδο ευρυχωρίας των επιβατών της δεύτερης σειράς.

Ο νέος 2.0 BiTurbo διευρύνει την πλούσια γκάμα κινητήρων του Zafira Tourer, που τώρα περιλαμβάνει εκδόσεις πετρελαίου, βενζίνης, ένα LPG (υγραέριο) και μία έκδοση CNG Turbo (φυσικό αέριο). Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης έχει στη διάθεσή του άφθονες επιλογές για να καλύψει τις ανάγκες και επιθυμίες του.

Το νέο υψηλών επιδόσεων Zafira Tourer BiTurbo diesel διατίθεται ήδη για παραγγελία. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό στην έκδοση Cosmo, στην τιμή των 34.870 ευρώ.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x