Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Φίλε ερωτευμένε, άκου προσεκτικά

Πίτσα, μπύρα, Καράμπελας και Μήτρογλου ή ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έξοδος με την καλή σου; Εσύ αποφασίζεις!

Ναι, είναι ένας σαχλαμάρας ο Άγιος Βαλεντίνος, ένας «Άγιος» με χορηγούς τα ανθοπωλεία, τα λούτρινα αρκουδάκια και τα μαγαζιά με είδη δώρων γι’ αυτή τη μέρα. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι τρυφερός μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο, αλλά μπορείς να είσαι πολύ περισσότερες ή και κάθε μέρα. Ναι, η αγάπη κι ο έρωτας δεν θέλουν καπέλωμα αλλά να αναπνέουν ελεύθερα και να εκδηλώνονται όποτε γουστάρουν. Ναι σε όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα. Αλλά σε τελική ανάλυση, τι ψυχή έχει ένα λουλουδάκι;

Φίλε ερωτευμένε, σκέψου πρακτικά: τι κερδίζεις αν σκάσεις στο ραντεβού με ένα λέλουδο στο χέρι; Προσοχή, όχι με μπαξέ στο χέρι ή με το μισό ανθοπωλείο αγκαλιά, αλλά με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο; Κερδίζεις την εκτίμησή της, για όσο διαρκέσει η σχέση. Χωρίς να κάνεις υπερβολές δεν θα φανείς και τσίπης, χωρίς να παρασύρεσαι από το έθιμο του φο-μπιζού-Άγιου δεν θα την γράψεις κιόλας εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Κι όσο κι αν πολλές κυρίες χλευάζουν και περιφρονούν δημοσίως την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ξέρουμε καλά ότι μέσα τους βαθιά ένα λουλουδάκι το λαχταράνε, μια χειρονομία καλής θέλησης που τις κάνει να πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Όχι του «κόσμου μας», του κόσμου σκέτο. Δεν είναι, αλλά γιατί να μπεις στον κόπο να τις πείσεις για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις;

Φίλε ερωτευμένε, σκέψου έξυπνα και μην πιάνεσαι κορόιδο: με ένα τόσο δα λουλουδάκι, έχεις κερδίσει ανεκτίμητους πόντους εκτίμησης. Όχι από την ίδια, αλλά από τις φίλες της, που είναι πόντοι οι οποίοι μετράνε διπλοί. Βεβαίως την ίδια στιγμή έχεις χαντακώσει όλους τους γκόμενους των φιλενάδων της, που δεν έδειξαν το ίδιο προνοητικοί και οι οποίοι θα σε βρίζουν χυδαία για κανέναν μήνα τουλάχιστον, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτήν τη ζωή. Ας πρόσεχαν. Ας είχαν προνοήσει. Ας μην έλεγαν καφρίλες μιλώντας μπροστά στις καλές τους χλευάζοντας αυτή τη μέρα. Όλα εδώ πληρώνονται κι αν δεν πληρώνονται εδώ και τώρα, πληρώνονται εκεί και τότε. Ο Θεός συγχωρεί, η γυναίκα όχι.

Φίλε ερωτευμένε, σκέψου το κι αλλιώς: αν εσύ δεν βγεις μ’ αυτήν στις 14 Φλεβάρη, αν επιλέξεις να πας στα φιλαράκια σου να δεις μπάλα, εκείνη θα βγει. Με τις φίλες της. Συναισθηματικά ευάλωτη καθώς θα είναι και στραβωμένη που επέλεξες τη Λεβάντε και τον Νίκο Καράμπελα κι όχι εκείνη, θα είναι εύκολο θύμα κάθε επιτήδειου που θα βγει έξω εκείνη τη μέρα για να κυνηγήσει εύκολα θηράματα. Και η καλή σου, θα είναι sitting duck που λέν’ και στο χωριό μου, με δυο ρομαντικές παπαριές και ένα «εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους άντρες» θα έχει λιποθυμήσει στην αγκαλιά του.

Αξίζει το ρίσκο; Αξίζει τον κίνδυνο; Αξίζει τόσα πολλά ο Καράμπελας, ο Μήτρογλου και ο Τζαμέλ ο Αμπντούν; Βάλε το χέρι στην καρδιά και αποφάσισε, γνωρίζοντας πως η απόφασή σου αυτή, θα κρίνει το μέλλον της σχέσης σου.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x