Αγγλία

Τέλος εποχής για Γκιλ στη Γιουνάιτεντ

Ο Ντέιβιντ Γκιλ ανακοίνωσε πως θα αφήσει το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την 30η Ιουνίου, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κάνει λόγο για μεγάλη απώλεια.

Ο Ντέιβιντ Γκιλ ανακοίνωσε πως θα αφήσει το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την 30η Ιουνίου, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κάνει λόγο για μεγάλη απώλεια, αφού οι δυο τους ήταν άριστοι συνεργάτες. Ο νυν αντιπρόεδρος, Εντ Γούντγουορντ θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει.

Μετρώντας 16 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων», ο Ντέιβιντ Γκιλ, εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή από τον Σεπτέμβρη του 2003, έχοντας προσληφθεί αρχικά τον Φεβρουάριο του 1997 για το τμήμα οικονομικών της ομάδας.

«Ήταν 16 πανέμορφα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν τεράστια τιμή για εμένα να υπηρετήσω αυτό τον σύλλογο. Έχω δουλέψει με τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αποτέλεσα μέλος του σπουδαιότερου συλλόγου στην ιστορία του αθλήματος. Πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να αφήσω το πόστο μου, αφού αγαπώ και την ομάδα και τους οπαδούς της και ασπάζομαι στο έπακρο το πανό που υπάρχει στο “Ολντ Τράφορντ” και να αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ είναι κάτι παραπάνω από μια θρησκεία. Έζησα μαγικές στιγμές, όπως το τρεμπλ του 1999 και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008, αλλά βίωσα και άσχημες μέρες, όπως η απώλεια του τίτλου την περσινή σεζόν.

Θεωρώ, όμως, ότι τέτοιες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από φρεσκάρισμα και ανθρώπους με νέες ιδέες και νομίζω πως έπειτα από μια δεκαετία στο πόστο του γενικού διευθυντή, χρειάζεται μια αλλαγή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Γκλέιζερ για τη στήριξη και τους υπόλοιπους διοικούντες για τη συνεργασία που είχαμε. Στα 35 χρόνια της παρουσίας μου στο χώρο, δεν έχω συναντήσει πιο αφοσιωμένους και συνεργάσιμους ανθρώπους από αυτούς της Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...»
ανέφερε ο Γκιλ στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε: «Ο Ντέιβιντ ήταν εκπληκτικός εκτελεστικός διευθυντής. Φυσικά, είχαμε αρκετούς καυγάδες, αλλά αυτά συμβαίνουν σε τέτοιες επιχειρήσεις. Βάζει πάνω από όλους και απ’ όλα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για εμένα είναι τεράστια απώλεια η αποχώρησή του από το πόστο του γενικού διευθυντή. Αυτό που με κάνει να καταλάβω την απόφασή του και να την αποδεχτώ, είναι πως το αισθάνεται και ότι θέλει μια αλλαγή. Μακάρι να μπορούσα να τον μεταπείσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x