Fight Club - Στα χαρακώματα

Λόγια σταράτα vol. III: Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξέρει μόνο να ξεστομίζει αλήθειες που πονάνε.

Για τρίτη συναπτή εβδομάδα, ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ανοίγει τα χαρτιά του και απαντάει με παρρησία σε όσα κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να τον ρωτήσει.

-Κύριε πρόεδρε καλησπέρα. Πως αισθάνεστε που καταφέρατε να μαζευτείτε περισσότεροι από τρεις κι ο κούκος τελικά στο συνέδριο;
-Καλησπέρα. Αντιπαρέρχομαι την ηθελλημένη φαιδρότητα στο μέσον της ερώτησής σας και σάς απαντώ πως η κοσμοπλημμύρα στο ΣΕΦ απέδειξε το προφανές: ότι το κίνημα έκανε πλέον ολική επαναφορά στις καρδιές του κόσμου.
-Στην «κοσμοπλημμύρα» συμπεριλαμβάνετε και τους «κλακαδόρους» οι οποίοι -όπως υποστηρίζετε- ήταν αυτοί που χειροκρότησαν τον πρώην πρωθυπουργό ή αυτοί δεν προσμετρώνται;
-Σιγά μην τους μετρήσω, επειδή πήραν ένα μεροκαματάκι για να βαράνε παλαμάκια. Όχι, είναι εκτός. Απολύτως! Απολύτως!
-Δεν υπάρχει λόγος να συγχύζεστε...
-Απολύτως! Αφού με βγάζετε έξω από τα ρούχα μου!
-Αφενός δεν θα επεδίωκα ποτέ κάτι τέτοιο, για λόγους καθαρά αισθητικούς. Αφετέρου ηρεμήστε και μην αρχίσετε πάλι να κοπανάτε το τραπέζι, όπως στην περίφημη εκπομπή με τον κ. Χατζηνικολάου.
-Ό,τι θέλω θα κάνω, δεν θα μου πείτε εσείς! Εγώ ζω κάθε μέρα παλεύοντας με τη φωτιά, από τότε που δέχτηκα να σηκώσω στους ώμους μου το τεράστιο βάρος της διάσωσης της χώρας ως υπουργός οικονομικών...
-Μια που το αναφέρατε: Με την ιδιότητά σας ως ΥΠ.ΟΙΚ. κάνατε -σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου τον περασμένο Απρίλιο- παρεμβάσεις στο κείμενο το πρώτου μνημονίου με «σχόλια» ή με αυτή του συνταγματολόγου;
-Μετά όμως βγήκα και δήλώσα ότι το εν λόγω μνημόνιο «είναι ελλιπές». Αυτά όμως δεν τα λέτε και δεν τα γράφετε και αναγκάζομαι να τα θυμίζω εγώ στον κοσμάκη, που αδίκως πνέει μένεα εναντίον μου.
-«Αδίκως» γιατί; Μήπως δεν ήσασταν πρόσωπο-κλειδί στις κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας, που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό;
-Ήμουν, αλλά το μόνο που έκανα ήταν να δίνω μάχες για τη βελτίωση των συνθηκών και την αποφόρτιση των πιέσεων που ασκούνταν στη χώρα από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, με σκοπό την αποσταθεροποίηση.
-Κι ήταν τόσες πολλές αυτές οι μάχες, που ξεχάσατε για επτά μήνες τη λίστα Λαγκάρντ στο γραφείο σας;
-Έτυχε. Το USB είχε κυλήσει κάτω από τα απόρρητα επιχειρησιακά σχέδια της χώρας που έχω στο ίδιο συρτάρι -κι έτσι δεν το έβλεπα.
-Α, τότε εντάξει...
-Με ειρωνεύεστε ανοιχτά ή απλώς επειδή δεν την παλεύω έχω γίνει ευερέθιστος τώρα τελευταία;
-Όσο πατάει ο βροντόσαυρος. Επειδή, όμως, προβάλλετε την απαλεψιά σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το γεγονός ότι πλέον φαίνεται να σας ψηφίζουν μόνο οι γέροι και το πάλαι ποτέ «βαθύ κράτος» -το «ΠΑΣΟΚ του Άκη» ούτως ειπείν- σας ανησυχεί.
-Αυτά είναι αστειότητες. Που τους είδατε τους γέρους; Η ηλικιακή μας βάση σφύζει από νεανικότητα και ζωντάνια! Κι αν είχα εκλεγεί το 2007 αρχηγός του κόμματος θα βλέπατε τώρα που θα ήμασταν! Θα είχαμε στις τάξεις μας τόση νεολαία, που θα είχαμε ήδη μετονομαστεί σε Πανελλήνιο Λυκοπουλικό Κίνημα!
-Κλείνοντας, θα θέλατε να πείτε κάτι εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Είναι στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας άλλωστε αυτό τον καιρό, οπότε να μη σας στερήσω τη χαρά...
-Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία, γιατί αλλιώς θα την έπαιρνα μόνος μου. Ελληνικέ λαέ, πες όχι στη βία της άκρας αριστεράς! Προστάτεψε τα παιδιά σου από τη λαίλαπα των συνιστωσών! Δώσε το σπίτι σου στις τράπεζες που θα το φροντίζουν και όχι σ’ αυτούς, αν τους φέρεις στην εξουσία! Στείλε στη φυλακή όλους τους Συριζαίους που τόσα χρόνια μας κυβερνάνε και μας έχουν φέρει με τις πολιτικές τους στα πρόθυρα της καταστροφής! Πες όχι στην αριστερή ανευθυνότητα, πες ναι στην αίσθηση ευθύνης και σιγουριάς της τρικομματικής! L’ etat, c’ est nous!

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x