Τσάρλυ

Ο δρόμος προς την σωτηρία

Ο Τσάρλυ αναλύει στο sport-fm.gr την μάχη της παραμονής και δίνει πιθανότητες.

Χαίρετε κύριοι,

Στο φετινό πρωτάθλημα την παράσταση κλέβει η μάχη για τη σωτηρία. Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής και συγκεκριμένα η νίκη του Άρη, έβαλαν πολλές ομάδες σε περιπέτειες. Αν δούμε τη βαθμολογία η απόσταση από τον 9ο Λεβαδειακό μέχρι τον 15ο Άρη είναι μόλις 4 βαθμοί. Μιλάμε λοιπόν για 7 ομάδες, αν θεωρήσουμε πως είναι πεσμένη η Κέρκυρα, που θα παλέψουν για να αποφύγουν την 15η θέση που οδηγεί στον ποδοσφαιρικό θάνατο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό στον ομαδικό αθλητισμό από το να υποβιβάζεσαι. Μένουν 5 αγωνιστικές, μπήκαμε στην τελική ευθεία και νομίζω πως είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να βάλουμε κάτω το πρόγραμμα.

Πανιώνιος: 31 βαθμοί


26η Πλατανιάς (εκτός)
27η Αστέρας Τρίπολης (εντός)
28η Παναθηναϊκός (εκτός)
29η Ξάνθη (εντός)
30η Ολυμπιακός (εκτός)

Ο Πανιώνιος έκανε το μεγάλο βήμα για την σωτηρία του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε τους 31 βαθμούς και έχει την τύχη προτελευταία αγωνιστική να φιλοξενεί την Ξάνθη που λογικά τότε θα είναι εντελώς αδιάφορη. Αν έχει πάρει έστω μια ισοπαλία στα παιχνίδια με Πλατανιά (εκτός) και Αστέρα φτάνει στους 32. Λογικά με 33 σώζεται οπότε το τρίποντο με τον Ατρόμητο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κρατά τον Πανιώνιο στην κατηγορία. Η αλήθεια είναι πως οι 32 βαθμοί είναι πολύ κολακευτική συγκομιδή για την εικόνα που έχει δείξει στο πρωτάθλημα. Το καλό ξεκίνημα διαφημίστηκε πολύ, στην πράξη αποδείχθηκε πως ήταν συγκυριακό, όπως φαίνεται όμως βοήθησε στο να έρθει εύκολα η σωτήρια.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (33-36), πιθανότητες υποβιβασμού (0,01%).

Λεβαδειακός: 29 βαθμοί


26η ΟΦΗ (εντός)
27η ΑΕΚ (εντός)
28η Κέρκυρα (εκτός)
29η ΠΑΟΚ (εντός)
30η Πλατανιάς (εκτός)

Η ομάδα του Παράσχου είναι η δυσάρεστη έκπληξη των τελευταίων τριών αγωνιστικών. Εκεί που έδειχνε έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ειδικές συνθήκες διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος και να διεκδικήσει θέση στην πεντάδα, ήρθε η κατάρρευση. Τρεις συνεχόμενες ήττες και δύο συνεχόμενες 4άρες. Ο Παράσχος μετά τη συντριβή από την Ξάνθη μίλησε για ντροπή, η εικόνα δεν διορθώθηκε όμως στο Βικελίδης. Είναι φανερό πως στη Λειβαδιά δεν μπήκε ως στόχος η 5άδα και οι μηχανές έσβησαν κάπως πρόωρα. Αν δούμε πάντως το πρόγραμμα, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την κατηγορία ο Λεβαδειακός. Έχει 5 παιχνίδια, 4 με ομάδες που κινδυνεύουν, και την προτελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και ψηλά να φτάσει η σωτηρία ο Λεβαδειακός έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους 35 πόντους. Πρακτικά έχει την ευκαιρία κερδίζοντας τον ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο να καθαρίσει. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να γίνει restart και να θυμηθούν οι παίκτες του Παράσχου το καλό τους πρόσωπο.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος +35 πιθανότητα υποβιβασμού 0,01%.

ΟΦΗ: 27 βαθμοί


26η Λεβαδιακός (εκτός)
27η ΠΑΣ Γιάννενα (εντός)
28η Πανθρακικός (εκτός)
29η Ατρόμητος (εντός)
30η Αστ Τρίπολης (εκτός)

Ο ΟΦΗ του Πετράκη είναι μακράν η χειρότερη του πρωταθλήματος. Αν πούμε ποιες ομάδες αξίζουν τον υποβιβασμό, η απάντηση είναι εύκολη. Η Κέρκυρα βάσει της συνολικής της εικόνας και μάχη πρέπει να δώσουν ο ΟΦΗ του Πετράκη με τον Πανιώνιο. Ο Μαχλάς κατάλαβε πως με τον τρόπο που σκέφτεται την ομάδα του ο Πετράκης, την στέλνει με μαθηματική ακρίβεια στη football league. Έτσι υπήρξε πίεση όλη την περασμένη εβδομάδα προς τον τεχνικό για να γυρίσει στη συνταγή Αναστόπουλου. Αυτό έγινε και ο ΟΦΗ πήρε ένα χρυσό βαθμό. Στα κέρδη εκτός από τον πόντο και η πρώτη καλή εμφάνιση τερματοφύλακα του στο φετινό πρωτάθλημα. Βλέπεται στη μάχη του υποβιβασμού ο ΟΦΗ έχει και ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ, διαθέτει μακράν τον χειρότερο τερματοφύλακα. Στη Βέροια πάντως ο Γουναρίδης πήρε μετά από καιρό τη θέση του Αγριμάκη και τα πήγε καλά. Είναι δεδομένο πάντως πως με τη νίκη που έκανε ο Άρης, ο ΟΦΗ έμπλεξε για τα καλά. Αν δούμε το πρόγραμμα σίγουρη νίκη δεν έχει πουθενά. Στην Κρήτη σίγουρα ελπίζουν να τους φερθεί φιλικά την προτελευταία αγωνιστική ο Αναστόπουλος. Αν αυτό συμβεί έχουμε μια βάση 30 βαθμών και ψάχνουμε για 4 πόντους στα 4 παιχνίδια που απομένουν. Αν χάσουν στη Λειβαδιά το ερχόμενο Σάββατο το παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή τους είναι την μεθεπόμενη αγωνιστική εντός με τα Γιάννενα.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (31-34), πιθανότητες υποβιβασμού 25%.

Πλατανιάς: 27 βαθμοί


26η Πανιώνιος (εντός)
27η Παναθηναϊκός (εκτός)
28η Ολυμπιακός (εντός)
29η Βέροια (εκτός)
30η Λεβαδειακός (εντός)

Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει στον Πλατανιά, αλλά έχουν διαχειριστεί απίστευτα επιπόλαια τα τελευταία δύο παιχνίδια και έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό τους. Αν δείτε το πρόγραμμα όλων των ομάδων προκύπτει πως αν δεν κερδίσουν τον Πανιώνιο γίνονται πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Πάνω που φαινόταν πως ο Άγγελος είχε βρει το κουμπί της ομάδας του και την οδηγούσε σε εύκολη σωτηρία ήρθαν δύο σερί ήττες από Κέρκυρα και ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά είμαι βέβαιος πως ο Πλατανιάς έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Πανιώνιο πάει 30 και να ελπίζει σε εύκολη σωτηρία του Λεβαδειακού για να σημειώσει άλλους 3 σίγουρους βαθμούς την τελευταία αγωνιστική. Αν πάντως δεν έρθει η νίκη με τον Πανιώνιο τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα, καθώς τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και μέσα με τον Ολυμπιακό. Ο Αναστασιάδης παίρνει πιο εύκολα τα εξεζητημένα αποτελέσματα όμως βάσει προγράμματος ο τελικός είναι με τον Πανιώνιο. Αποδείχθηκε στα τελευταία δυο παιχνίδια μεγάλη η απουσία του Ναζλίδη και πως ο Αναστασιάδης δεν πρέπει να ξαναβγάλει τον Κηπουρό από τη βασική ενδεκάδα. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν πως το παλικάρι ο Μιρτσέτα δεν μπορεί. Νομίζω πάντως πως με τον Αναστασιάδη κατηγορία δεν χάνεις. Στα υπέρ του πως υπερτερεί στις ισοβαθμίες με ΟΦΗ και Άρη.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (32-34), πιθανότητες υποβιβασμού 15%. Μεγαλώνει το ποσοστό επικίνδυνα αν δεν κερδίσει την Κυριακή τον Πανιώνιο.

Βέροια: 27 βαθμοί


26η ΑΕΚ (εκτός)
27η Κέρκυρα (εντός)
28η ΠΑΟΚ (εκτός)
29η Πλατανιάς (εντός)
30η Παναθηναϊκός (εκτός)

Από όσες ομάδες κινδυνεύουν η Βέροια παίζει την καλύτερη μπάλα. Αυτό όμως μερικές φορές στοιχίζει. Η Βέροια θα μπορούσε σήμερα να είχε 29 βαθμούς και να ήταν πιο άνετη αν οι παίκτες της δεν είχαν βγει μαζικά στην επίθεση στις καθυστερήσεις με Λεβαδειακό και Τρίπολη. Στα τελευταία παιχνίδια μάζεψε 7 βαθμούς, πήρε ανάσα, ψυχολογία και ελπίζει πως θα συνδυάσει το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει με παραμονή στην κατηγορία. Για εμένα καμία ομάδα από όσες κινδυνεύουν δεν έχουν τόσο καλούς δημιουργούς όπως η Βέροια. Οι Γκιγέρμο, Ολαιτάν, Μπαργκαν κάνουν τη διαφορά, ενώ αξιόπιστοι είναι και οι Κόσλεϊ, Κάλτσας, Ιωάννου. Είναι όμως αρκετά επιπόλαιοι και γι’ αυτό το λόγο πριν τρεις εβδομάδες ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Σήμερα έχουν 27 βαθμούς σε 25 παιχνίδια και βλέποντας το πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν γράψει στις σημειώσεις τους άλλους τρεις βαθμούς με την Κέρκυρα. Με δεδομένο πως έχουν παιχνίδι σε Τούμπα και τελευταία αγωνιστική σε ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό βαθμούς κυνηγάει σε τρία παιχνίδια. Αν δεν πάρουν κάτι το Σάββατο με την ΑΕΚ το ταβάνι τους είναι οι 33 βαθμοί. Βλέποντας το πρόγραμμα απέναντι στην ΑΕΚ η Βέροια έχει μια τεράστια ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα που θα της αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής. Κακό γι’ αυτήν που έχει δύο παιχνίδια που δύσκολα μπορεί να τα υπολογίζει για να μαζέψει βαθμούς.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (31-33), πιθανότητα υποβιβασμού 25%.

Πανθρακικός: 26 βαθμούς


26η Ξάνθη (εντός)
27η Άρης (εκτός)
28η ΟΦΗ (εντός)
29η ΑΕΚ (εκτός)
30η Κέρκυρα (εντός)

Δεν αξίζει ο Πανθρακικός με βάσει τη σταθερότητα που έχει δείξει να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Πρακτικά δεν έχει σωθεί επειδή είχε γκίνια στα δύο τελευταία παιχνίδια. Με τον Ατρόμητο κατέβασε ο Ράντμαν τα ρολά, ενώ στην Τρίπολη έφαγε ένα παράξενο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Πιστεύω όμως πως διαθέτει σοβαρή ομάδα, καλή αμυντική λειτουργία και ξεκάθαρο τρόπο για να χτυπήσει τον αντίπαλο. Επίσης το πρόγραμμα βοηθά για την παραμονή στην κατηγορία. Πρακτικά κερδίζουν τη Δευτέρα που έρχεται την Ξάνθη και έχοντας την Κέρκυρα τελευταία αγωνιστική φτιάχνουν μια βάση 32 βαθμών. Όλο και κάτι θα πάρουν στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη και ΑΕΚ και στο εντός έδρας με τον ΟΦΗ. Θα χρειαστούν μεγάλα λάθη για να πέσουν. Νομίζω πως δύσκολα θα πέσει ο Πανθρακικός.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (33-35), πιθανότητα υποβιβασμού 5%.

ΑΕΚ: 26 βαθμοί


26η Βέροια (εντός)
27η Λεβαδειακός (εκτός)
28η ΠΑΣ Γιάννενα (εκτός)
29η Πανθρακικός (εντός)
30η Ατρόμητος (εκτός)

Έχει 5 ματς η ΑΕΚ που μπορεί σε όλα να κυνηγήσει βαθμούς χωρίς όμως να έχει ένα ξεκάθαρο τρίποντο. Νομίζω πάντως πως αν κερδίσει το Σάββατο τη Βέροια θα βρει τους πόντους που χρειάζεται για να σωθεί. Ο Λίνεν θα πρέπει να κρατήσει την ομάδα στην ποδοσφαιρική λογική που την μεταμόρφωσε Ιανουάριο – Φεβρουάριο και είναι βασικό να ξαναβρεί ο Πετρόπουλος τη φόρμα του. Αν βέβαια δεν έρθει το τρίποντο το Σάββατο μετά αρχίζει το τρέξιμο και τα παρακάλια. Θετικό πάντως που πέρασαν τα παιχνίδια που δεν μπορούσε να υπολογίζει σε βαθμούς.

Πρόβλεψη βάσει προγράμματος (33-35), πιθανότητες υποβιβασμού 5%.

Άρης: 25 βαθμοί


26η ΠΑΣ Γιάννενα (εκτός)
27η Πανθρακικός (εντός)
28η Ατρόμητος (εκτός)
29η Αστέρας Τρίπολης (εντός)
30η Ξάνθη (εκτός)

Την περασμένη Κυριακή έπαιξε για τη ζωή του με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο. Οι παίκτες του Άρη έμοιαζαν σαν καμικάζι και μπήκαν γερά στη μάχη για τη σωτηρία. Με δεδομένο πως η Κέρκυρα δεν προλαβαίνει ψάχνουν να ρίξουν μια ομάδα απ’ όσες αναφέραμε παραπάνω. Μπορεί να υπολογίζει πως τελευταία αγωνιστική κάτι μπορεί να πάρει στην Ξάνθη. Βάσει προγράμματος ο νέος τελικός γι’ αυτούς είναι την 28η αγωνιστική με τον Πανθρακικό. Για να υπάρχουν ελπίδες πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε την ομάδα του Δερμιτζάκη και από εκεί και πέρα ότι μαζέψουν στα δύσκολα παιχνίδια στα Γιάννενα, στο Περιστέρι και στο Βικελίδης με την Τρίπολη. Πιθανότατα στο τέλος να μετρήσει πως τελευταία αγωνιστική θα παίζουν στην έδρα της αδιάφορης Ξάνθης, ενώ η Βέροια στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που έχει για σημαία του πως δεν χαρίζεται και ο ΟΦΗ στην Τρίπολη.

Συγκομιδή βαθμών βάσει προγράμματος (31-34), πιθανότητα υποβιβασμού 25%.

Κέρκυρα: 20 βαθμοί


26η Ολυμπιακός (εντός)
27η Βέροια (εκτός)
28η Λεβαδειακός (εντός)
29η ΠΑΣ (εκτός)
30η Πανθρακικός (εκτός)

Η σωτηρία πάει ψηλά και η Κέρκυρα με τρία παιχνίδια εκτός και τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της δεν μπορεί να ελπίζει. Πλήρωσε που μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου δεν είχε στο ρόστερ της γκολτζή.

Πιθανότητα υποβιβασμού 99,98%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x