Κανονικά –πλέον- μπορεί να αρχίσει η δίκη Ψωμιάδη καθώς ξεπεράσθηκε και το τελευταίο εμπόδιο!

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» βρέθηκε λύση και σύντομα θα είναι στα χέρια των Αρχών το συμπληρωματικό αίτημα έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη από την ΠΓΔΜ στη χώρα μας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Πρόκειται για το έγγραφο το οποίο δεν είχαν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές για να αρχίσει η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ακολουθεί μέρος του δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας:


Μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδας και Σκοπίων άνοιξε το δρόμο για την έκδοση στη χώρα μας του προφυλακισμένου Μάκη Ψωμιάδη και για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επειτα από κωλυσιεργία ενός και πλέον χρόνου και ενώ οι ελληνικές αρχές έστειλαν τρεις φορές, μέσω υπουργείου Εξωτερικών, τα έγγραφα που ζητούσε η ΠΓΔΜ, καθοριστικό ρόλο για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος έπαιξε, σύμφωνα με τις σκοπιανές αρχές, η τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2013 μεταξύ της εισαγγελέως Εφετών Αννας Ζαΐρη και της δημοσίας κατηγόρου Maja Koneska, αρμόδιας για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, για το θέμα της έκδοσης του κατηγορουμένου.

Οπως είναι γνωστό, ο Μ. Ψωμιάδης παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού από τις 2 Μαΐου του 2012, καθώς εκδόθηκε από την ΠΓΔΜ για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Το συμπληρωματικό αίτημα έκδοσης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ εκκρεμούσε όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα η δίκη του να αναβληθεί τις τρεις τελευταίες φορές γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.