Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: 10 ποδοσφαιρικά σάιτς που σκίζουν χασέδες

Επειδή ο κόσμος ξεκινάει πέρα από τη μύτη μας.

Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία. Οι επιλογές αποτέλεσμα κόπου, μόχθου και αυστηρής επιλογής.

1. The football pantheon
Η τιμιότερη και μακράν αρτιότερη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στο ίντερνετ με σκοπό να μπουν σε σειρά οι σημαντικότεροι παίκτες όλων των εποχών, οι σπουδαιότερες ομάδες, οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές κ.ο.κ. Είναι δυνατόν; Όταν θέτεις αυστηρά κριτήρια και τα τηρείς στη διαδικασία ιεράρχησης είναι. Σάιτ με λίγα θέματα, αλλά με 10/10 ουσία.

2. Who ate all the pies?
Βρετανική ποδοσφαιρική καυλάντα στα καλύτερά της. Με μικρά, σκαμπρόζικα κείμενα, πολλές φωτογραφίες, επιτυχημένα top10, πληθώρα WAGs για ν’ ανοίγει το μάτι και διάφορες άλλες κατηγορίες με παιχνιδιάρικη διάθεση. Υ.Γ. Keep in mind ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σάιτς των ελλήνων για θεματοκλοπή.

3. Futbol intellect
Ένα σάιτ για φίλους της ανάγνωσης, που πραγματεύεται θέματα όπως την ποδοσφαιρική ομοφοβία, την γλώσσα του αθλήματος, τα ρατσιστικά κρούσματα κ.α. Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια «εδώ αγκαλιάζουμε, συζητάμε και χλευάζουμε το χάος που ξέρουμε και αγαπάμε ως ποδόσφαιρο».

4. The vintage football club
Προσφέρει ό,τι ακριβώς σε προδιαθέτει ο τίτλος του. Ρετρό ποδοσφαιρικές φωτογραφίες, ατάκες, πόστερ, artwork κι άλλα τέτοια ωραία. Κι όλα αυτά σε γενναίες δόσεις. Well done.

5. A football report
Κείμενα. Πολλά κείμενα που αφορούν την μπάλα, γραμμένα από ανθρώπους που ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Πολύ ενδιαφέροντα κείμενα. Αν δεν υπήρχε το «In bed with Maradona», θα διεκδικούσε την κορυφή στην κατηγορία του. Τελεία. Παύλα.

6. I got cider in my ear
Παρότι έχει αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του εδώ και 10 μήνες, εδώ θα βρείτε ένα αρχείο με περίπου 5000 φωτογραφίες, κυρίως από το ιταλικό πρωτάθλημα, με «γκεστ σταριλίκια» από Γαλλία, Αγγλία, Βραζιλία και Ρωσία. Μεγάλο ατού του η εκπληκτική ευκρίνεια και ανάλυση των φωτογραφιών.

7. World of sport
Ενδιαφέροντα βίντεος με τη σέσουλα, από μια ευρεία ποικιλία αθλημάτων. Ώρες και όρεξη να ‘χετε.

8. My football facts
Γουστάρεις να βουτάς στους αριθμούς, όπως τότε που ήσουνα μικρός και κράταγες σε τετράδια και αυτοσχέδια Excel τα στατιστικά των αυτοσχέδιων, σπιτικών πρωταθλημάτων σου; Ε, αυτό το σάιτ είναι ο παράδεισός σου.

9. Games against nature
Μοναδικό στο είδος του tumblr, που ενώνει μαεστρικά ρετρό λατινοαμερικανικές ποδοσφαιρικές φωτογραφίες με αυτοσχέδιες ρίμες, λεζάντες και ποίηση απ’ τα παλιά.

10. The Swiss ramble
Ελαφρώς «βαρύ» και εξειδικευμένο για το «μέσο ποδοσφαιρόφιλο» ιστολόγιο, που όμως αναλύει τα ποδοσφαιρικά οικονομικά δεδομένα σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ανάλυση που δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x