Τσάρλυ

Ντροπή για τους φασίστες

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την περίπτωση Κατίδη.

Χαίρετε κύριοι,

Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι πως είμαστε υποκριτές. Μιλάμε για μια χώρα που αυτήν τη στιγμή υπάρχει αρχηγός κόμματος που χαίρεται με τον τρόπο που χαιρέτησε ο Κατίδης και παίρνει πάνω από 10%. Δεν εξετάζω αν ο χαιρετισμός αυτός είναι Ελληνικός ή φασιστικός. Γνωρίζω καλά όμως πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν φοβικά συμπλέγματα.

Γιγαντώθηκε μια αστεία ιστορία. Ένας πανηγυρισμός από ένα παιδί 20 χρονών που είναι φανερό πως δεν ξέρει τι του γίνεται. Που βλέποντας τη φυσιογνωμία του, τα μαλλιά του, τα τατού του, τον τρόπο που φέρεται στους προπονητές του και την συνολική συμπεριφορά του είναι φανερό πως το πρόβλημά του είναι πως νομίζει πως είναι πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής απ’ ότι πραγματικά είναι.

Τον πανηγυρισμό δεν τον έκανε γιατί ασπάζεται ο ίδιος το φασισμό. Αν τον ακούσεις άλλωστε να μιλά αποδεικνύεται πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να έχει καλλιεργήσει μέσα του οποιαδήποτε ιδεολογία. Ούτε ρατσιστής είναι, ούτε φασίστας, ούτε φυσικά θεωρεί πως η κίνηση αυτή παραπέμπει σε Ελληνικό χαιρετισμό.

Ένα ψωνισμένο παιδί είναι που επειδή έχει καλό κοντρόλ πιστεύει πως είναι ο Μπέκαμ. Βλέπει πως οι προπονητές του, οι οπαδοί του συλλόγου δεν τον αναγνωρίζουν ως μεγάλο ταλέντο και επειδή ο ίδιος νομίζει πως είναι ο μοναδικός ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει η ΑΕΚ δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Ο ίδιος ο Κατίδης στην αρχή της σεζόν είχε κοινοποιήσει μήνυμα στο twitter που είχε γράψει ένας φίλος της ομάδας. Όπως θα θυμάστε το μήνυμα έλεγε, στον τότε προπονητή της ΑΕΚ Βαγγέλη Βλάχο, πως έναν ποιοτικό παίκτη τον Γιώργο Κατίδη έχεις και τον πηγαινοφέρνεις δεξιά και αριστερά. Ο Κατίδης λοιπόν παρότι μέχρι πέρυσι ήταν αναπληρωματικός στον Άρη και έπαιζε ελάχιστα, έπαθε έπαρση και πιστεύει πως είναι ο μοναδικός ποιοτικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Παρότι για τον ίδιο η ποιότητά του ξεχείλιζε, βλέπει πως με τον Λίνεν το πρόβλημα δεν είναι μόνο η θέση που αγωνίζεται και αντιδρά. Μια τσακώνεται με τον προπονητή του, την άλλη φωνάζει τον μάνατζέρ του να ζητήσει εξηγήσεις, το περασμένο Σάββατο ήρθε το πρώτο του γκολ και ακολούθησε ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός.

Στην Ελλάδα ψάχνουμε να βρούμε θύματα. Ψάχνουμε να μας δοθεί η αφορμή για να κατασπαράξουμε κάποιον. Προσωπικά σιχαίνομαι οποιαδήποτε μορφή φασισμού και γι’ αυτόν το λόγο είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε εξοντωτική τιμωρία του Κατίδη. Άλλωστε ο ίδιος έχει ήδη τιμωρηθεί.

Δεν θυμάμαι κανέναν αθλητή να έχει γίνει τόσο ρόμπα όσο ο Κατίδης. Τι άλλο δηλαδή να ζητήσει κάποιος για να τιμωρήσει αυτό το άμυαλο 20χρονο παιδί από αυτά που του έχουν ήδη συμβεί: Να τιμωρηθεί περαιτέρω, γιατί; Δεν καταλαβαίνω άλλωστε ποια ζημιά προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Κατίδη.

Μήπως κατάφερε να μυήσει με αυτήν την κίνηση κανέναν στο φασισμό; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Αν πέτυχε κάτι είναι να ξεφτιλίσει το συγκεκριμένο χαιρετισμό. Ντροπή για τους φασίστες αποτελεί πλέoν ο Κατίδης.

Καταλαβαίνω πως η ΑΕΚ είναι σύλλογος προσφυγικός και δεν γίνεται να ενσωματωθεί στην ομάδα ένας άνθρωπος με φασιστική ιδεολογία. Κατανοητό. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση μιλάμε για ένα προβληματικό άμαθο παιδί, που έχει κάποια ακατέργαστα ποδοσφαιρικά προσόντα αλλά στερείται πολλά πράγματα για να γίνει ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος. Η εποχή μας είναι σκληρή και το εύκολο είναι να βγάλεις άναρθρες κραυγές.


Να μιλήσει για βεβήλωση και ασέβεια απέναντι στην ιστορία του συλλόγου και να ζητάς την εξόντωση. Το δύσκολο είναι να δείξεις κατανόηση, να συγχωρέσεις και να διδάξεις. Αυτό το παιδί θέλει βοήθεια. Για εμένα και φασίστας να ήταν θα είχε το δικαίωμα να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Άλλωστε κανένας δεν τόλμησε να κόψει τη μπάλα στον Ντι Κάνιο. Γιατί να συμβεί αυτό σε μια χώρα που ο αρχηγός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου χαιρετά με αυτόν τον τρόπο και δημοσκοπικά σήμερα είναι σε διψήφιο ποσοστό.

Στην περίπτωση Κατίδη πάντως μιλάμε για ένα παιδί που τα έχει όλα μπερδεμένα στο μυαλό του. Που θέλει να ξεχωρίσει επειδή έχει καλό κοντρόλ, νιώθει όμορφος και δεν ξέρει τον τρόπο. Η ΑΕΚ είναι κάτι μεγαλύτερο από ένας απλός σύλλογος. Έχει την ευκαιρία να τον βοηθήσει να ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος και να μετατρέψει έναν αμόρφωτο νεαρό σε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ο Κατίδης θέλει στήριξη, βοήθεια και όχι εξόντωση.

Χαιρετώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x