Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ν’ ασχοληθούμε από τα χρέη των ΠΑΕ

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο εταιρίες, ακόμα κι αν αυτές είναι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, που θέλουν να μένουν ζωντανές φορτώνοντας το ένα χρέος πάνω στο προηγούμενο.

Με όλη τη συμπάθεια που έχω στον Ανδρέα Δημητρέλο και σε όλους τους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά όταν όλοι οι άλλοι κάνουν πίσω - περισσότερο ακόμα στους ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική επιφάνεια αλλά έχουν κότσια, η δική μου γενιά μεγάλωσε με την παροιμία που έλεγε για την υπογραφή μας και κάτι άλλο κι ότι δεν τα βάζουμε όπου κι όπου. Κι εφόσον ο Ανδρέας Δημητρέλος δέχτηκε να καθίσει σε μια ηλεκτρική καρέκλα με τόσο υψηλή τάση και να είναι αυτός που υπογράφει, αργά ή γρήγορα θα γινόταν αυτό που έγινε. Ίσως λίγο πιο γρήγορα, από τη στιγμή που οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στον Γιάννη Ιωαννίδη και μπορεί άθελά τους να ενεργοποίησαν έναν κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που τόσο καιρό είτε βρισκόταν σε λήθαργο, είτε είχε άλλες δουλειές να κάνει, είτε έχανε τον δρόμο προς τα Δικαστήρια, λες και οι δίκες δεν γίνονται στην οδό Ευελπίδων, αλλά στη Χαμένη Ατλαντίδα...

Το λέω και όχι μόνο για την ΑΕΚ που δεν είναι η ομάδα μου, αλλά και για τον Παναθηναϊκό που υποστηρίζω και για κάθε άλλη ομάδα που χρωστάει και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της: η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πλέον ανθρώπους ή εταιρίες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και απλά δεν πληρώνουν, δεν ανέχεται άλλες χαριστικές ρυθμίσεις, άλλα στραβά μάτια, άλλες εξυπηρετήσεις, Ειδικά για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες που είχαν επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια τον δρόμο της (μικρής ή μεγάλης) χλιδής, με συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ή και εκατομμυρίων, με κακή διαχείριση και λεφτά πεταμένα δεξιά κι αριστερά, ενώ ήταν ηλίου φαεινότερον ότι έσοδα που να ισοσκελίσουν τα έξοδα δεν θα υπήρχαν πουθενά.

Ακούγεται σκληρό αλλά είναι πραγματικότητα: δεν μπορείς να πληρώσεις; Χρωστάς έναν σκασμό χρήματα; Δεν πληρώνεις τις δόσεις του άρθρου 44, τις ασφαλιστικές εισφορές, το ΙΚΑ, το ΦΠΑ και περιμένεις τον Τσάκα, τον Κιθ Χάρις, τους Κινέζους ή τους εξωγήινους για να σε σώσουν; Λυπάμαι, αλλά δεν πάει άλλο, πολύ απλά διότι όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τα χρέη διογκώνονται και δεν μειώνονται. Και φυσικά δεν είναι ευθύνη του Ανδρέα Δημητρέλου η τωρινή οικονομική κατάσταση, προφανώς και έχει τραβήξει πολύ η ιστορία με τον Μάκη Ψωμιάδη αλλά όποιος περιμένει ότι σύντομα η ΑΕΚ θα πάρει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, είναι μάλλον αφελής: ο Μάκης Ψωμιάδης παλιότερα δεν πήγε φυλακή παρότι είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση λόγω αιμοπτύσεων και λίγα λεπτά μετά περπάταγε καπνίζοντας πούρο...

Και κάτι ακόμα: ναι, δεν είναι ευθύνη της τωρινής διοίκησης η κατάντια και τα χρέη. Όταν όμως επιλέγεις με τα λιγοστά χρήματα που πέφτουν στα χέρια σου από εισιτήρια, από τηλεοπτικά, από χορηγίες ή από δωρεές φίλων της ΑΕΚ αντί να δώσεις κάτι στο κράτος, να πας να πάρεις παίκτες τον Γενάρη, κάπου δεν χτυπάει καλά. Όπως δεν θα χτύπαγε καλά αν κάποιος δεν πλήρωνε το δάνειό του, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ του αλλά πήγαινε τριήμερο στα Καλάβρυτα για σκι.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x