Ελλάδα

Έκπληξη ΠΑΟΚ, εκθρόνιση Αθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη και νικώντας με 69-54 τον Αθηναϊκό προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών στη Νέα Ιωνία Βόλου. Αντίπαλός του την Κυριακή ο νικητής του ΠΑΟ-Πρωτέας Β.

Τέλος στην κυριαρχία τριών ετών του Αθηναϊκού στο Κύπελλο έβαλε ο ΠΑΟΚ, που με μία τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 69-54 στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Οι μεγάλες νικήτριες θα αναμετρηθούν στον τελικό με το νικητή του Παναθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας (19:30).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε δυνατά το ματς και φάνηκε πως θα είναι σκληρό καρύδι για τον Αθηναϊκό. Οι πρωταθλήτριες πήραν ένα μικρό προβάδισμα επτά πόντων, 33-26, στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια η εκπληκτική άμυνα των παικτριών του Ευριπίδη Μελετιάδη γύρισε το ματς. Με επί μέρους σκορ 23-9 το δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 49-42. Το αουτσάιντερ έλεγξε απόλυτα το ματς χωρίς να κινδυνεύσει φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή και κλείνοντας το ματς στο +15, 69-54.

Κορυφαία για τον ΠΑΟΚ ήταν η Κέιλα Ντεσρός με 21 πόντους, ενώ η Ζωή Κεχαγιά με 18 πάλεψε περισσότερο από τον Αθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 14-16, 29-26, 42-49, 54-69.

Αθηναϊκός: Ισκιόγλου 2, Λύμουρα 13, Σπαθάρου 2, Καζαντζίδου 1, Κασάπογλου, Ζότοβα, Κεχαγιά 18, Χαλικιά, Κοσμά 10, Κυριακοπούλου 8.

ΠΑΟΚ: Αυτζή 1, Σταμολάμπρου 14, Σπανίδου 11, Γιαννοπούλου 9, Νάστου, Βασιλειάδου 13, Σουλιώτη, Αγγελίδου, Ντεσρός 21.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ευριπίδης Μελετιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Τώρα που το σκέφτομαι και αφού έχουν περάσει περίπου 20 λεπτά, αν παίζαμε αύριο με τον Αθηναϊκό, το ίδιο θα έλεγα... ότι είναι το φαβορί. Ήταν εξ αρχής το μεγάλο φαβορί και ίσως αυτό να του δημιούργησε περισσότερο άγχος. Είχα πει στις παίκτριές μου πως ακόμη και με είκοσι πόντους να χάσουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Οτι από αυτό το παιχνίδι θα είχαμε μόνο κέρδος. Είχαμε διάρκεια και δεν παρασυρθήκαμε όταν ο Αθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με τρεις πόντους. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα. Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία ΠΑΟΚ, οπότε χωρίς άγχος θα αντιμετωπίσουμε και τον επόμενο αντίπαλο. Είχα πει πριν το τζάμπολ της διοργάνωσης ότι θέλω να απορροφήσω την κάθε στιγμή και αυτό κάνω... Το ζω. Ολα τα μπράβο και τα συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες και όχι το τεχνικό τιμ. Ζητώ συγγνώμη από τον φίλο μου τον Λειβάδη γιατί καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να χάνεις από μια μικρότερη ομάδα, όμως η ζωή συνεχίζεται. Του εύχομαι ότι καλύτερο στην συνέχεια. Οτι καλύτερο για το μεγαθήριο που λέγεται Αθηναϊκός. Θα ήθελα τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω δει τον Πρωτέα, αλλά έχω ακούσει ότι αν έπαιζε στην Α1 θα ήταν σίγουρα στην πρώτη 5άδα. θα ήθελα τον Παναθηναϊκό για λόγους πρεστίζ αλλά και για να μην παίξουμε με άγχος. Ολη αυτή η χρονιά είναι ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ».

Σταυρούλα Σπανίδου (παίκτρια ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκρισή μας στον τελικό στην πρώτη μας συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Εχουμε καιρό να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τον τελικό, όπου θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Γιώργος Λειβάδης (προπονητής Αθηναϊκού): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε καλύτερα και πιο παθιασμένα από εμάς, είχε πάρα πολύ υπομονή και δίκαια πήρε τη νίκη. Εμείς δεν παίξαμε καλά. Είχαμε πολύ άγχος και χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Μόνο η Ντεσρός μας πήρε δώδεκα επιθετικά εκ των οποίων τα 11 ήταν καλάθι. Δεν παίζουμε πολύ στο λόου ποστ γιατί δεν έχουμε καθαρό πεντάρι με εξαίρεση την Ισκιογλου. Παίξαμε χωρίς ξένη, αλλά χωρίς ξένη είχαμε παίξει και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος και είχαμε κερδίσει. Το άγχος και το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ήταν τα αίτια της ήττας, ενώ επηρέασε και το ότι δεν έχουμε καθαρό 5άρι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x