Red Bull X-Fighters

Η ζωή μου όλη…

Ξυπνάει, τρώει, κοιμάται, ζει, αναπνέει για μία μοτοσικλέτα! Ο νέος πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters, Τομ Παζέ, μιλάει στο sport-fm.gr για την κατάκτηση του τίτλου.

Άξιζε δικαιωματικά τον τίτλο. Όλοι οι αντίπαλοι αναβάτες το παραδέχθηκαν. Οι νίκες του σε Μεξικό και Μαδρίτη και οι πολύ καλές του επιδόσεις στους τρεις υπόλοιπους αγώνες ήταν εκείνες που χάρισαν το πρωτάθλημα στον Τομ Παζέ, τον νέο βασιλιά του Red Bull X-Fighters.

Ο Γάλλος rider μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο, έκανε αναφορά στις ομορφότερες στιγμές της σεζόν ενώ αφιέρωσε τον τίτλο στον αδικοχαμένο φίλο του, Έιγκο Σάτο.

Διαβάστε όσα είπε ο Τομ Παζέ στο sport-fm.gr και τον Μιχάλη Ηλιού:

- Θα θέλαμε να μας πεις την καλύτερη στιγμή σου στο φετινό πρωτάθλημα...


«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από όλη την σεζόν που μας πέρασε. Η πρώτη μου νίκη στο Μεξικό ήταν μια φανταστική στιγμή για μένα γιατί παρουσίασα τρία νέα «κόλπα» στο Red Bull X-Fighters. Είναι το κάτι άλλο να είσαι πάνω στη μηχανή σου και να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις 38.000 κόσμο. Το κοινό ήταν πραγματικά υπέροχο.

Επίσης, ακόμα μια δυνατή στιγμή για μένα ήταν στον αγώνα της Οσάκα. Παρά το γεγονός πως δεν κέρδισα, η κούρσα μου ήταν απλά τέλεια και ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό. Ο συγκεκριμένος αγώνας στην Ιαπωνία ήταν γεμάτος από συναισθήματα μετά τον χαμό του Έιγκο Σάτο (σ.σ. αναβάτης freestyle motocross). Και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τον τελευταίο αγώνα στη Μαδρίτη. Δούλεψα πολύ σκληρά για να κατακτήσω τον τίτλο. Έφτασα τον στόχο μου και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα».

- Ποια ήταν η δυσκολότερη φιγούρα που δοκίμασες φέτος;

«Και οι τρεις μου νέες φιγούρες ήταν πολύ δύσκολες γιατί χρειάζονται πολύ τεχνική. Παρουσιάζω το “Volt” (περιστροφή 360ο στον αέρα) εδώ και δύο χρόνια. Για το “Fair flip”, που είναι ακόμα δυσκολότερη φιγούρα, θα πρέπει να συναινούν όλες οι συνθήκες για να είναι πετυχημένο και το “special flip” (σάλτο μπροστά από τη μηχανή κατά την διάρκεια του άλματος)

- Σε ποιον αφιερώνεις αυτόν τον τίτλο;

«Στον πολύ καλό μου φίλο, τον αδερφό μου, Έιγκο Σάτο, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στον αγώνα στο Μεξικό, ήταν πάντα μέσα στο μυαλό μου, στις σκέψεις μου. Σε όλη την σεζόν φορούσα μία μπλούζα με το όνομα του και ζωγραφισμένο το πρόσωπο του. Στην Οσάκα, όλη η οικογένεια του ήταν εκεί και περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί και με ξενάγησαν σε αρκετά μέρη της Ιαπωνίας. Ο Έιγκο θα είναι για πάντα μαζί μου».

- Τι να περιμένουμε από εσένα του χρόνου;

«Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείσαι στην κορυφή. Εγώ το μόνο έχω να κάνω είναι να δουλεύω και να ξαναδουλεύω. Χρειάζεται να σκεφτώ νέα τρικ αφού και άλλοι αναβάτες θα προσπαθήσουν να κάνουν τα ίδια κόλπα και μπορεί να τα κάνουν καλύτερα από εμένα».

- Αν θα έπρεπε να βάλεις έναν τίτλο για την χρονιά που πέρασε για σένα, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

«Όλο το προηγούμενο διάστημα ήμουν συγκεντρωμένος σε ένα συγκεκριμένο στόχο: Νίκησε στο Red Bull X-Fighters. Και για αυτό χρειαζόταν πολύ, πολύ προπόνηση. Έξι ώρες πάνω στην μοτοσυκλέτα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς διακοπές! Η ζωή μου όλη είναι αφιερωμένη στο FMX».


Η καλύτερη μοτοσυκλέτα για εκείνον: Yamaha YZ 250
Αγαπημένο ποτό: Redbull
Αγαπημένο φαγητό: Γαλλικό ψωμί με βούτυρο!
Ελεύθερος χρόνος: FMX, BMX, γκολφ
Διακοπές: Δεν έχω χρόνο για διακοπές!

Θυμηθείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Τομ Παζέ στο Red Bull X-Fighters 2013.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x