NBA

Οργή στο ΝΒΑ για Στέρλινγκ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ. Αντιδρούν οι παίκτες του, καυστικοί Ομπάμα και Λεμπρόν.

Το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, ο οποίος σε ηχογραφημένη συνομιλία με τη (μόλις 32χρονη) σύντροφό του ζητεί να μην έρχονται μαύροι στο γήπεδο, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Το ΝΒΑ ερευνά την υπόθεση και σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει πώς θα την αντιμετωπίσει, με την κοινή γνώμη να ζητεί από βαριά τιμωρία μέχρι και αποκλεισμό από τη λίγκα στον 81χρονο άνδρα.

Η ομάδα των Κλίπερς έκανε έκτακτη σύσκεψη, οι παίκτες-με πρώτους τους σταρ της ομάδας Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν-εξέφρασαν την οργή τους-και εξετάστηκε το ενδεχόμενο αποχής από τον αγώνα της Κυριακής με τους Ουόριορς, αλλά τελικά απορρίφθηκε.

Θέση πήρε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα. «Πρόκειται για ρατσιστικές θέσεις που αποτελούν προσβολή. Όταν άνθρωποι που έχουν άγνοια τη διαφημίζουν, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο», ανέφερε.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σχολίασε το θέμα και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του. «Δεν υπάρχει θέση για τον Ντόναλντ Στέρλινγκ στο ΝΒΑ. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Η λίγκα πρέπει να πάρει σαφή θέση και να αντιμετωπίσει δραστικά το θέμα», τόνισε ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x