Γενικά

Οι ελεύθεροι που έκαναν «μπαμ»!

Με αφορμή την απόκτηση του Ριο Φέρντιναντ από την Κ.Π.Ρ, καταγράφουμε μερικές από τις καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν και έκαναν κρότο!

Αν και τα χρήματα κάνουν πλέον κουμάντο και για να αποκτηθεί ένας καλός παίκτης πρέπει να δαπανηθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, υπήρχαν και υπάρχουν(Ριο Φέρντιναντ) ελεύθερες μεταγραφές που όταν επισημοποιήθηκαν, «έσκασαν» σαν... βόμβες.

Ας δούμε μερικές από αυτές.

Σολ Κάμπελ

inner

Το 2001 ο σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός μετακομίζει από την Τότεναμ στην Άρσεναλ, με ελεύθερη μεταγραφή, και στην πρώτη του χρονιά οι «κανονιέρηδες» κερδίζουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αγγλίας.


Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

inner

Όταν δημοσιεύτηκε ότι η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε τον Λεβαντόφσκι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και μάλιστα «τζάμπα» ήταν βόμβα όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο.


Στίβ ΜακΜάναμαν

inner

Δυο Champions League και δυο πρωταθλήματα Ισπανίας κατέκτησε ο Στιβ ΜακΜάναμαν με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Καθόλου άσχημα αν φανταστεί κανείς ότι πήγε με 0 κόστος από την Λίβερπουλ το 1999.

Γκας Πογιέτ

inner

Ο Γκούς Πογιέτ έχοντας 7 εξαιρετικές χρονιές με την Ρεάλ Σαραγόσα το 1997 φεύγει ως ελεύθερος για την Τσέλσι.


Ραούλ

inner

Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης το 2010 αποχωρεί από τον σύλλογο και η Σάλκε τον αποκτά με ελεύθερη μεταγραφή.


Αντρέα Πίρλο

inner

Μετά από δέκα χρόνια στην Μίλαν ο Αντρέα Πίρλο έμεινε ελεύθερος, καθώς μεγάλωσε, και η Γιουβέντους έκανε δικό της τον βιρτουόζο μέσο, ο οποίος κάθε άλλο παρά μεγάλος δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την «μεγάλη κυρία».

Μίκαελ Μπάλακ

inner

Μετά από τέσσερα πετυχημένα χρόνια με την Τσέλσι ο Μίκαελ Μπάλακ επέστρεψε στην Γερμανία και την Μπάγερ Λεβερκούζεν για δυο χρόνια με μηδενικό κόστος.

Ρούντ Γκούλιτ

inner

Ο Ολλανδός αστέρας το 1995 φεύγει από την Σαμπντόρια για την Αγγλία και την Τσέλσι ως ελεύθερη μεταγραφή. Στα τρία χρόνια στο σύλλογο υπήρξε παίκτης προπονητής.

Πολ Πογκμπά

inner

Το 2011 ο Πογκμπά κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δείχνει ότι είναι εξαιρετικό ταλέντο. Ο χρόνος που παίρνει όμως δεν τον ικανοποιεί και το καλοκαίρι του 2012 η Γιουβέντους τον αποκτά με ελεύθερη μεταγραφή.

Χένρικ Λάρσον

inner

Μετά από επτά εξαιρετικά χρόνια με την Σέλτικ ο Χένρικ Λάρσον φεύγει από την Σκωτία για την Μπαρτσελόνα ελεύθερος(!). Δυο χρόνια στο Καμπ Νού ο Σουηδός επιθετικός κατάφερε να συμβάλει τα μέγιστα για την κατάκτηση του Champions League το 2006.

Επιμέλεια: Τάσος Κορδιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x